هرانا
الهام احمدی از زنان درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین، جهت رسیدگی به اتهامات “نشر اکاذیب و توهین به ماموران” به دادگاه احضار شد طی روز گذشته از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرد. خانم احمدی پس از انتشار یک فایل صوتی با موضوع فجایع پزشکی و عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان در زندان زنان قرچک ورامین با شکایت رئیس زندان به دادگاه احضار شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از مجذوبان نور، الهام احمدی، درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین، که با اتهام نشر اکاذیب و توهین به مأموران زندان به دادگاه احضار شده بود، طی روز گذشته از حضور در جلسهی دادگاه خودداری کرد.
بنا بر این گزارش، الهام احمدی پیشتر در مکالمهای تلفنی از داخل زندان، پرده از فجایع پزشکی زندان قرچک برداشته بود و همین باعث شد تا با شکایت محمدی، رئیس زندان قرچک ورامین، در دادسرای امنیت تهران برای او پروندهای دیگر با اتهامهای افترا و نشر اکاذیب تشکیل شود.
این زن درویش که از یکم اسفند (حادثه گلستان هفتم) تاکنون در بازداشت بهسر میبرد با حکم دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس محکوم و این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۲ سال حبس تعزیری کاهش یافته است.
در تاریخ ۵ آذرماه الهام احمدی به همراه دو تن دیگر از زنان درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین به نامهای شکوفه یداللهی و سپیده مرادی با دستور محمدی رئیس زندان قرچک مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند.
این سه زن به دلیل آلودگی زندان و بیماریهای عفونی و بهداشتی، خواستار پس گرفتن وسایل شخصیشان شده بودند.
این سه زن درویش زندانی پیش از این همراه با دیگر زنان درویش محبوس در زندان قرچک ورامین در اعتراض به حملهی خشونتبار روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه مأموران گارد ویژه این زندان به زنان درویش زندانی، دست به اعتصاب غذا زدند و در تاریخ ۹ تیرماه پس از گذشت ۱۶ روز با انتشار نامهای به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
هرانا نیز طی گزارشی هویت ضاربین و حملهکنندگان به زنان درویش زندانی را منتشر کرد.
لازم به ذکر است که در تاریخ ۱۰ آبانماه ۹۷ هرانا در گزارشی جامع ضمن بررسی واقعه گلستان هفتم، هویت ۳۸۲ تن از دستگیر شدگان را منتشر کرده بود. بر اساس اطلاعات قابل دستیابی ۲۰۲ تن از این دراویش گنابادی توسط دادگاه انقلاب تهران جمعاً به ۱ اعدام، ۱۰۸۰ سال و ۲ ماه حبس تعزیری، ۵۹۹۵ ضربه شلاق، ۴۶ سال ممنوعالخروجی، ۱۱۴ سال تبعید و ۷۲ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شدند، از سرنوشت و جزئیات پرونده ۱۸۰ تن دیگر کماکان اطلاعی در دست نیست.
گلستان هفتم به مجموعه وقایعی گفته میشود که از نیمهشب ۱۴ بهمنماه سال گذشته با حضور پرتعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی آغاز شد،
حضوری که با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیشتر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمنماه نیز مأموران امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجی از نگرانىها در میان دراویش را رقم زده بود.