فرستنده خبر لیدا اشجعی 1396/2/17
• خامنهای امروز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت با غیر مجاز خواندن اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو، اظهار کرد:”باید مراقبت میکردند و نباید میگذاشتند کار به جایی بکشد که ما جلوی آن را بگیریم. اینجا جمهوری اسلامی است” …
علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت در جمع معلمان و کارکنان آموزش و پرورش با اشاره به پذیرش سند ۲۰۳۰ سازمان ملل و یونسکو از جانب دولت به تندی از این اقدام انتقاد کرد و گفت: این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آنها شود، و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاههای مسئول نیز اعلام شده است.
رهبر جمهوری اسلامی که شخصا اسلامی کردن نظام آموزشی را پیگیری می کند افزود: “باید مراقبت میکردند و نباید میگذاشتند کار به جایی بکشد که ما جلوی آن را بگیریم. اینجا جمهوری اسلامی است”.
خامنه ای در سخنان خود به موضوع «سند تحول آموزش و پرورش» که پروژه ی اسلامی کردن نظام آموزشی می باشد اشاره کرد و با انتقاد از اجرایی نشدن این سند گفت: چرا سند تحول آموزش و پرورش تا به حال عملیاتی نشده است؟ تا چه زمانی باید منتظر آماده شدن نظام نامه های سند تحول بود؟
وی افزود: من بهطور جدی از وزیر محترم و مسئولان می خواهم که موضوع اجرایی شدن سند تحول را پیگیری کنند زیرا آموزش و پرورش نیازمند تحول عمقی و بدور از تغییرات ظاهری است.
خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در حالی با اجرای برنامه یونسکو در ایران مخالفت می کند که بر اساس اهداف اعلام شده توسط یونسکو (سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد) ، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰، تمام کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش کنند که به اهداف و شاخصهای توسعه پایدار دست پیدا کنند.
“آموزش باکیفیت” یکی از اهداف هفدهگانه یونسکو برای توسعه پایدار است که خواهان آموزش برابر، فراگیر، عادلانه همراه با برابری جنسیتی در کشورهای عضو است.
هیئت دولت در نشست ۲۶ مرداد سال ۹۵ تصویب کرده بود که «سند آموزش ۲۰۳۰» در ایران با مدیریت وزارت آموزش و پرورش تدوین شود.
بر اساس این مصوبه، قرار است «کارگروه ملی آموزش ۲۰۳۰» با مسئولیت وزارت آموزش و پرورش و با هدف «هماهنگی و ارایه راهکارهای تحقق اهداف و تعهدات برنامه آموزش۲۰۳۰ همسو با اهداف و تعهدات برنامه اهداف توسعه پایدار» تشکیل شود.
خامنه ای در جریان این مصوبه بود، و گمان می کرد این “ورق پاره” را برای راضی کردن سازمان ملل و یونسکو می تواند تحمل کند و سیاست اسلامی کردن نظام آموزشی کشور را در عمل پیش ببرد. در همین ارتباط وی خطاب به شورایعالی انقلاب فرهنگی و دولت گفت: اگر چنانچه با اصل کار نمیتوانید مخالفت کنید، صراحتاً اعلام کنید که جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش و پرورش، دارای اسناد بالادستی است و احتیاجی به این سند ندارد. منظور خامنه ای از سیاست بالا دستی همان «سند تحول آموزش و پرورش» می باشد که نظارت بر اجرای آن را به حداد عادل سپرده است.
خامنه ای تاکید کرد:من بهطور جدی از وزیر محترم و مسئولان می خواهم که موضوع اجرایی شدن سند تحول را پیگیری کنند زیرا آموزش و پرورش نیازمند تحول عمقی و بدور از تغییرات ظاهری است.
خامنه ای با اشاره به محتوی برنامه ۲۰٣۰ یونسکو گفت: اینجا جمهوری اسلامی ایران است و در این کشور مبنا اسلام و قرآن است. اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی بتواند اعمال نفوذ کند. در نظام جمهوری اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد. در باره تعبیر سخن رهبر جمهوری اسلامی از سبک زندگی غربی و رد آن، روزنامه کیهان در یادداشتی ابراز نگرانی کرده بود که به دلیل «محور بودن تساوی جنسیتی و حقوق بشر و سبک زندگی غربی در سند ۲۰۳۰ یونسکو» همکاری ایران با این نهاد زمینهساز فشارهای بینالمللی و تصویب قطعنامههای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی شود.
خامنه ای در اظهارات خود با طرح موضوع بازنشستگی معلمان، پیگیری حذف و سیاست پاکسازی آموزش و پرورش از دگراندیشان را مورد تاکید قرار داد و گفت:برای جبران کمبود معلم باید ظرفیت دانشگاههای معلمپرور افزایش یابد و مراکز مسئول، ضوابطی برای جذب معلمان قرار دهند تا افراد بدون حساب وارد آموزش و پرورش نشوند.