ارسال کننده:خانم سمیرا اطاعت 22 تیر
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، «عفاف و حجاب» را «یک مسئله درونی مانند روزه» دانست و گفت که «شما به کسی میتوانید به زور بگویید روزه بگیرد؟ اگر بگویید، او میگوید من روزه دارم اما به اتاقی دیگر میرود و آب میخورد.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای روحانی، شامگاه یکشنبه ۲۱ تیر، در مراسم افطار با گروهی از زنان همچنین تصریح کرد: «اینکه بیاییم در خیابان یک نفر را دستگیر کنیم، ببریم و برایش پرونده درست کنیم واقعاً درست میشود؟»
آقای روحانی تأکید کرد: «برخی فکر میکنند همه حجاب و عفاف به روسری، نوع و سبک آن برمیگردد. آیا ما عفاف و حجاب در زبان، نگاه و چشم نداریم؟ اتفاقاً در سوره مبارکه نور در بحث عفاف، اول از مردان شروع میکند.»
در حالی که مقامات دولت حسن روحانی بر به گفته آنان اقدامات فرهنگی درباره حجاب تأکید دارند، تعدادی از نمایندگان مجلس ایران و چهرههای سیاسی اصولگرا از به گفته آنان اجرا نشدن قانون «عفاف و حجاب» توسط دولت انتقاد کردهاند.
در همین حال حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، روز سه شنبه ۱۶ تیر گفته بود: «طرح عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۰۰ مصوبه دارد که مربوط به ۲۶ دستگاه است اما از میان این نهادها تنها پلیس به مأموریت خود ادامه میدهد.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه ۳ تیر ماه ۹۳ مجلس از توضیحات عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت حسن روحانی، در مورد «اقدامات این وزارتخانه درباره قانون حجاب و عفاف» قانع نشدند و به وی «کارت زرد» دادند.
روز یک شنبه، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده نیز گفت که در اجرای «قانون گسترش عفاف و حجاب موفق نبودهایم و حتی از اهداف آن روز به روز بیشتر فاصله گرفتهایم.»
سخنان آقای روحانی درباره روزه نیز درحالی بیان شدهاست که از ابتدای ماه رمضان، اخباری درباره برخورد با تعدادی از افراد به اتهام «روزه خواری در ملأ عام» منتشر شده که بازداشت ۵۰۰ نفر در شیراز و ۹۲ «دختر و پسر» در شهر تبریز از جمله آنها است.
در همین حال، براساس گزارش روزنامه خراسان پنجشنبه گذشته و با حکم دادگاه، چهار نفر از افرادی که در ماه رمضان در «ملاءعام» اقدام به کشیدن قلیان کرده بودند، درشهر طرقبه در نزدیکی مشهد، ۷۴ شلاق خوردند.
چنین حکمی سال گذشته در برخی از دیگر شهرهای ایران هم اجرا شد، از جمله ۲۰۰ نفر در شهر قزوین به اتهام «روزه خواری در ملأ عام» شلاق خوردند.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که زنان «در موارد فراوانی» به «مطالبات به حق خود» دست نیافتهاند، اما از پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن تا امروز «حرکتهای بسیار خوبی صورت گرفتهاست.»
وی اضافه کرد: «حتی درباره حضور دانشجویان دختر و پسر در زیر یک سقف بحثهایی وجود داشت و هنوز هم برای برخی از مراسم، دولت تحت فشار است.»
در ماههای گذشته مخالفت ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید قم و همچنین گروه انصار حزب الله با حضور زنان در ورزشگاهها خبر ساز بودهاست.
در نهایت شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ایران، روز چهارشنبه ۱۰ تیرماه، گفت که دولت تلاشهایی در راستای حضور زنان در روزشگاهها انجام داد ولی به دلیل موضع گیری برخی از مراجع شیعه از این مسئله صرف نظر کرد.