سپری کردن محکومیت با پابند الکترونیکی؛ گزارشی از وضعیت سارا ثابت راسخ، شهروند بهائی

هرانا

خبرگزاری هرانا – سارا ثابت راسخ، شهروند بهائی ساکن اصفهان که در خرداد امسال جهت تحمل حبس توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود در مردادماه تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان آزاد شد. وی باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان و با محدودیت تردد سپری میکند. این شهروند بهائی اوایل سال جاری توسط دو دادگاه کیفری و انقلاب این شهر مجموعا به ۴ سال حبس محکوم شده بود که پس از تایید احکام در مرحله تجدیدنظر، ۳ سال حبس برای وی قابل اجرا است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سارا ثابت راسخ، در حال تحمل دوران محکومیت خود است.

وی در فروردین سال جاری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان از بابت اتهام “توهین به امام خمینی و رهبری” به تحمل دو سال حبس و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی” به تحمل یک سال حبس محکوم شد. خانم ثابت راسخ اواخر اردیبهشت در بخشی دیگر از پرونده خود توسط شعبه ۱۱۹ دادگاه کیفری دو اصفهان به ریاست مهدی ارجمندی از بابت اتهام “توهین به مقامات و مامورین” به یک سال حبس محکوم شد. در دادنامه دادگاه کیفری آمده است که دوران محکومیت این شهروند، تحت نظارت پابند الکترونیکی در خارج از زندان و در محدوده شهر اصفهان سپری خواهد شد.
احکام صادر شده پس مدتی توسط شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان، عینا تایید شد.

به گفته یک منبع مطلع “سارا ثابت راسخ در خرداد امسال جهت تحمل حبس توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت به زندان اصفهان منتقل شد. وی در مردادماه تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان آزاد شد و باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان و با محدودیت تردد سپری خواهد کرد. این شهروند بهائی هر هفته باید به دادگاه انقلاب مراجعه و اعلام حضور کند”.

این شهروند بهائی در آذر ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و در دیماه همان سال با تودیع قرار وثیقه موقتا آزاد شد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.