زنان کارگر بخش کشاورزی دزفول از مزایای شغلی بی‌بهره‌اند

ایرنا

 

دزفول-ایرنا- رئیس کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر دزفول با انتقاد از بی توجهی نسبت به حقوق زنان کارگر گفت: زنان کارگر بخش کشاورزی دزفول از مزایای شغلی بی‌بهره‌ هستند که نشان می‌دهد قوانین مربوط به آنها باید بازنگری شوند.

به گزارش ایرنا زهرا آدینه روز یکشنبه در نشست کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر دزفول در سالن جلسات این شورا افزود: زنان کارگر نقش مهمی در فرآیند کاشت، داشت و برداشت محصول در دزفول به عنوان قطب کشاورزی منطقه دارند.

وی با بیان اینکه از زنان مناطق محروم برای کارگری در زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود، ادامه داد: با توجه به تاکید دین مبین اسلام و فرمایشات مقام معظم رهبری بر دفاع از حقوق بانوان این نشست برگزار شده تا مسایل و مشکلات زنان کارگر دزفول پیگیری و در راستای حل مشکلات آنها اقدام شود.

آدینه گفت: باید دید، کوتاهی در خصوص نادیده گرفتن حقوق زنان کارگر به علت مشکل در اساسنامه وزارت کار است یا قوانین به درستی اجرا نمی‌شود.

رییس کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر دزفول اظهار کرد: زنان کارگری در فصل سوزان تابستان دزفول و سرمای شدید در زمین‌های کشاورزی کار می‌کنند و دچار بیماری‌هایی می‌شوند؛ برخی از آنها سرپرست خانوار نیز هستند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: آسیبهای موجود باید شناسایی و نسبت به رفع آنها برای دفاع از حقوق زنان کارگر اقدام شود.

آدینه اضافه کرد: انجمن صنف بانوان کشاورز دزفول تشکیل شده که باید دید نحوه کار این انجمن به چه صورت بوده و اقدامات چطور پیش می‌رود.

خدیجه شهریاری نماینده انجمن صنفی زن کارگر کشاورزی دزفول نیز گفت: انجمن بعد از سالها تلاش ثبت شده ولی هیچ گونه مزایایی از جمله بیمه، بازنشستگی حق اولاد و عائله مندی به زنان کارگر پرداخت نمی‌شود.

وی افزود: بانوان باید از پنج صبح در سرما و گرمای شدید روی زمین کشاورزی کار می‌کنند که بعد از مدتی به دلیل ایجاد مشکل برای مفاصل آنها خانه نشین می‌شوند.

شهریاری بیان کرد: رفت و آمد کارگران با خودروی نامناسب در شرایط آب و هوایی نیز یکی از دغدغه های زنان کارگر کشاورزی دزفول است ولی هیچ نظارتی روی این موارد نمی‌شود.

رقیه بهرامی یکی دیگر از نمایندگان زنان کارگر کشاورزی دزفول نیز بزرگترین مشکل کارگران زن را نداشتن بیمه دانست و گفت: این زنان بعد از مدتی ناتوان شده و با توجه به دریافت مزد روزانه بعد ازکارافتادگی بدون بیمه هیچ درآمدی ندارند.
وی ادامه داد: زنان کارگر هیچ پس اندازی ندارند و هنگام میانسالی دچار مشکل می شوند، اگر بیمه شوند پشتیبان مالی خواهند داشت.
نماینده زنان کارگر کشاورزی گفت: جلساتی برای حل مشکلات زنان کارگر در دفتر امام جمعه و نماینده نیز برگزار شد و برای حمایت پیگیری موضوع قول مساعد دادند.

وی به تعداد پنج هزار نفر کارگر زن کشاورزی در دزفول اشاره کرد و افزود: کارگران زن کشاورزی برای کسب درآمد و امرار معاش مجبورند از منزل خارج شوند و کودکشان را در منزل تنها بگذارند که همین امر مشکلات دیگری نیز به همراه دارد.
بهرامی خواستار حمایت و پیگیری مشکلات کارگران زن کشاورزی شد و گفت: صنف کارگران زن کشاورزی مکان ندارند که باید مکانی برای پیگیری مشکلات آنها درنظر گرفته شود.

مریم جلالی نماینده بیمه تامین اجتماعی نیز گفت:
بیمه کشاورزان را با هزینه کم داریم ولی طبق قانون زنان نمی‌توانند به عنوان کارگر بیمه شوند این در حالی است که مردان کارگر کشاورزی می‌توانند بیمه شوند.
وی با بیان اینکه زنان کارگر باید بیمه زنان خانه دار برای خود برقرار کنند، افزود: زنانی سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد می‌توانند از بیمه سرپرست خانوار استفاده کنند.

علی علی نژاد دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان دزفول نیز گفت: انجمن های صنفی طبق اصل ۲۶ قانون اساسی ماده ۱۳۱ قانون کار پیگیر مطالبات صنفی است.
وی افزود: زنان کشاورز همپای مردان کار می‌کنند ولی حقوقشان ۶۰ درصد مردان است در واقع تاوان هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی را زنان کارگر می‌دهند.
علی نژاد نداشتن هیچگونه بیمه و امنیت و مدرک شغلی را از مشکلات زنان کارگر کشاورزی دانست و اظهار کرد: نداشتن سرویس ایاب و ذهاب در شان بانوان و پاسخگو نبودن کارفرما و مالکان کشاورزان نسبت به اتفاقات و حوادث محل کار از دیگر مشکلات زنان کارگر کشاورزی هستند.
وی افزود: ورود اتباع بیگانه به بخش کشاورزی نیز به یک معضل تبدیل شده است و کارفرما نیز برای بکارگیری افراد اختیار دارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان دزفول اظهارکرد: نداشتن امکانات برای تسهیلات و وام و نداشتن کارگروه برای تعیین دستمزد، از دیگر مشکلات زنان کارگر است که باید به آنها پرداخته شود.
وی بر ضرورت پیگیری مطالبات قانونی برای کارگران زن تاکید کرد و افزود: دولت هیچ جا تعریف نکرده که زنان کارگر می‌توانند بیمه شوند.
علی نژاد گفت: زنان کارگر می‌توانند از بیمه اجتماعی و زنان خانه دار استفاده کنند ولی از بیمه تامین اجتماعی نمی‌توانند، استفاده کنند.