کانون حقوق بشر ایران
بر اساس گزارشات رسیده فشار بر خانواده مهسا امینی دختر ۲۲ ساله سقزی که مرگ او موجی از اعتراضات را بر علیه حکومت برانگیخت ادامه دارد. عوامل حکومتی با فشار گذاشتن بر این خانواده بدنبال گرفتن اعترافات اجباری و تلویزیونی از آنها هستند و اینکه بگویند مهسا دارای بیماری زمینه ای بوده است. از سوی دیگر پدر مهسا امینی گزارش اولیه پزشکی قانونی مبنی بر هرگونه سابقه بیماری فرزندش را «دروغ» خواند.
عرفان مرتضایی پسرخاله مهسا امینی در مصاحبه ای اظهار داشته است: خانواده مهسا مقابل پذیرش سناریوی جمهوری اسلامی مبنی بر ابتلای او به بیماری و انجام عمل جراحی پیش از مرگاش، مقاومت کردهاند.جمهوری اسلامی در پی اخذ اعترافات اجباری از والدین مهسا امینی مقابل دوربینهای این رسانه حکومتی هستند.
عرفان مرتضایی پسرخاله مهسا همچنین گفت: «مادر مهسا بدلیل شرایط و فشارهایی که بر او وارد شده چندین بار به بیمارستان مراجعه کرده و پدر وی نیز چندبار بستری شده است. نهادهای امنیتی تردد به خانه امینی را تحت نظر دارند و هرکس به خانه آنها مراجعه کند بازداشت می شود».
امجد امینی، پدر مهسا امینی، روز چهارشنبه، ۳۰ شهریور، گزارش اولیه پزشکی قانونی را «دروغ» خواند و بار دیگر هر گونه سابقه بیماری و عمل جراحی در فرزند جانباختهاش را رد کرد.
مهدی فروزش، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفته بود: « یک پرونده موجود است که نشان میدهد خانم امینی در سال ۱۳۸۶ که هشت ساله بوده در بیمارستان «بستری» بوده و در یکی از بیمارستانهای تهران، جراحی مغز داشته است.»
آقای امجد امینی پدر مهسا، در مصاحبهای که با بیبیسی فارسی داشت بار دیگر تاکید کرد که دخترش «بیشترین بیماریای که داشته سرماخوردگی» بوده است. وی همچنین گفت که جسد دخترش در بیمارستان به صورتی پیچیده شده بود که صورت او بدرستی مشخص نبود ولی پاهای او «کبود بود».
این اظهارات آقای امجد امینی بدنبال انتشار گزارش اولیه پزشکی قانونی بوده است که مدعی شد: «هیچ گونه آثاری از ضرب و جرح در ناحیه سر و صورت و آثار کبودی در اطراف چشمها و شکستگی در قاعده جمجمه مهسا امینی مشاهده نشده است.»
پدر مهسا امینی روز پنجشنبه در گفتوگو با تلویزیون ایران اینترنشنال نیز گفت: «گفته شده بود گوش مهسا خونریزی کرده ولی در پزشکی قانونی به من اجازه ندادند بدن و صورت او را ببینم.»
او ادامه داد: «دخترانی نیز که در بازداشت بودند با من تماس گرفتند و تایید کردند که مهسا در بازداشتگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.»
آقای امینی در مصاحبه خود خواستار ارائه شاهد برای اثبات ادعای خبرگزاری فارس مبنی بر بیهوشی چند باره دخترش در محل کار شده و گفت مهسا «فقط دو ماه بود که در یک مغازه این پاساژ شاغل شده بود و چندین مورد بیهوشی در این مدت کوتاه عملا امکانپذیر» نبوده است.
یک یادآوری مهم در رابطه با مهدی فروزش مدیر پزشکی قانونی تهران:
حامد اسماعیلیون در رابطه با مهدی فروزش نوشت: «مهدی فروزش، مدیر پزشکی قانونی تهران که در مورد #مهسا_امینی دروغ مینویسد همان کسیست که به من گفت “تقدیر زن و دخترت این طور بوده دیگه”. گفتم چطور ببرمشون کانادا. گفت “نمیدونم. هر کاری میکنی زود انجام بده.” او آن روز بدون اجازهی سپاه نمیتوانست وارد سردخانه بشود.»