خبرگزاری هرانا
براساس آمار ثبت احوال و مرکز آمار ایران، در پاییز سال ۱۴۰۰ ازدواج تعداد ۱۱ هزار و ۲۳۵ مورد کودک کمتر از ۱۵ سال در کشور به ثبت رسیده است. همچنین میانگین سن طلاق برای کودک همسران متولد نیمه اول دهه ۸۰ به حدود ۱۵ سال رسیده و تا پایان پاییز سال گذشته، این تعداد بیش از ۶۱۰ مورد بوده است. آسیبهای جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری های زیر ۱۸ سال، مرگ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، در پاییز سال گذشته، ۱۱ هزار و ۲۳۵ مورد کودک کمتر از از ۱۵ سال در ایران ازدواج کردهاند.
بر اساس این گزارش، میانگین سن طلاق برای کودک همسران متولد نیمه اول دهه ۸۰ نیز به حدود ۱۵ سال رسیده است. ازدواج و طلاق کودک همسران آسیبهایی فروانی از جمله دوری از فضای تحصیل با حذف از مدرسه و داشتن فرزند به دنبال دارد. همچنین دخترانی که کودک همسر و کودک مادر محسوب میشوند، دچار مشکلات روحی و عاطفی فراوان شده و در خانه پدری به زندگی ادامه داده و تحت تکفل پدر قرار گیرند.
همچنین، در سال ۹۶ تعداد دختران کمتر از ۱۵ سال طلاقگرفته هزار و ۴۸ مورد بوده که این رقم در سال ۹۹ به ۷۳۴ مورد رسیده و تا پایان پاییز ۱۴۰۰ بیش از ۶۱۰ مورد بوده است. بعلاوه تعداد دختران طلاقگرفته در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال در سال ۹۶، بیش از ۱۶ هزار و ۷۹۰ مورد بوده که این عدد در سال ۹۹ به ۱۴ هزار و ۲۱۶ مورد رسیده است. این عدد تا پایان پاییز ۱۴۰۰ به ۱۰ هزار و ۵۵۵ مورد رسیده است.
افزون بر این، براساس آمار سازمان ثبت احوال ازدواج دختران کمتر از ۱۵ ساله در سال ٨٣، نزدیک به ٣٠ هزار و ٣٠٠ مورد بوده است که این رقم در سال ٩٣ به ۴۰ هزار و ۴۰۴ مورد افزایش یافته است. همچنین هزار و ۵۷۲ مادر کمتر از ۱۵ سال در سال ٨٣ به ثبت رسیده که در سال ٩٣ این رقم به هزار و ٧١٣ نفر افزایش یافته است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری های زیر ۱۸ سال، مرگ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.