ماری محمدی، فعال حقوق بشر و نوکیش مسیحی در ایران
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در حالی فرا میرسد که گفته میشود آمار شهروندان ایرانی که تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند در این دوره نسبت به گذشته افزایش یافته است.
در این میان برخی از فعالان حقوق اقلیتهای دینی و کنشگران سیاسی، رساتر از گذشته و به صورت علنی، از تحریم انتخابات حرف میزنند.
از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، با رونمایی از گزارش سالانه وضعیت آزادی مذهبی در جهان در سال ۲۰۲۰ به طور ویژه به جزئیات نقض حقوق اقلیتهای مذهبی و دینی در ایران اشاره کرده است.
در این گزارش که روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه از آن رونمایی شد آمده است، قوانین ایران افرادی را که دینشان را به مسیحیت تغییر دادهاند به رسمیت نمیشناسد و آنها نمیتوانند از حقوقی برابر با حقوق اعضای جامعه مسیحیان برخوردار شوند.
بیش از چهار دهه از نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران میگذرد. در این سالها شهروندان ایرانی که دینی جز ادیان رسمی و مورد قبول جمهوری اسلامی داشتهاند – از جمله شهروندان بهایی و نوکیشان مسیحی – همواره با نقض گسترده حقوق اساسی خود مواجه بوده و علاوه بر آزارهای مستمر برخی از آنها با احکام زندان طولانی مدت و حتی اعدام روبرو شدهاند.
ماری محمدی، نوکیش مسیحی و فعال حقوق بشر در ایران، با اشاره به این که نحوه تعامل جمهوری اسلامی با اقلیتهای دینی از ابتدای به قدرت رسیدنش تا به امروز هیچ تغییری نکرده است، به صدای آمریکا گفت، هدف غائی و سیاستی که جمهوری اسلامی از همان ابتدا دنبال کرده «حذف اقلیتهای دینی» بوده است و آن چه که طی این سالها تغییر کرده «روشها و تاکتیکهایی است که برای رسیدن به این هدف استفاده میکنند.»
وی در ادامه افزود، جمهوری اسلامی در سالهای اول انقلاب برای حذف اقلیتهای دینی از روشهایی مانند «اعدام و قتلهای زنجیرهای» استفاده میکرد. اما امروزه به روشهای جایگزین همچون محرومیتهای اجتماعی، از جمله محرومیت از حق تحصیل و حق اشتغال، برای رسیدن به هدف خود متوسل میشود.
دانلود اِمبد دانلود صوتی
این نوکیش مسیحی و فعال حقوق بشر در ایران که میگوید اقلیتهای دینی رسمی و غیر رسمی به طور کلی بختی برای بر عهده گرفتن مسئولیتها در سطوح مختلفت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی ندارند، معتقد است کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران افرادی هستند که در سالهای اول انقلاب نقش پررنگی در سرکوب مردم داشتند.
وی افزود: «اینها طی سالها وفاداری خودشان را ثابت کردند و پادش آنها امروز این است که رئیس جمهوری شوند. ما نمیتوانیم از کسانی که طی سالها این طور عمل کردند توقع داشته باشیم حتی اگر چهارچوبها و قوانین به آنها اختیار تغییرات اساسی را بدهد، از آن در جهت مثبت و به نفع اقلیتهای دینی استفاده کنند. قطعا اگر هم چنین امکانی داشته باشند در جهت افزایش فشارها علیه اقلیتهای دینی استفاده میکنند.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در مراسم رونمایی از گزارش وضعیت آزادی مذهبی در جهان در سال ۲۰۲۰ با اشاره به دولتها و حکومتهایی که حقوق اقلیتهای مذهبی را رعایت نمیکنند، به عنوان نخستین نمونه به جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومتی که حقوق اقلیتها را رعایت نمیکند، اشاره کرد و گفت: «ایران همچنان آن دسته از مردم خود که عضو اقلیتهای مذهبی هستند – از جمله بهائیان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، سنیها، و دراویش – را محدود میکند.»
قرار است انتخابات ریاست جمهوری ایران روز ۲۸ خرداد برگزار و جانشین حسن روحانی که هشت سال رئیس جمهوری بود، مشخص شود.