ایسنا/اردبیل معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل گفت: بیشترین تماس مردم استان اردبیل با اورژانس اجتماعی با موضوع همسرآزاری و همچنین کودکآزاری است.
امیدوار 23 دی ماه در جلسه بررسی مشکلات آسیبهای اجتماعی در اردبیل اظهار کرد: برای کاستن از آسیبهای اجتماعی به ویژه در نهاد خانواده و جامعه سازمان بهزیستی بیش از 15 سال است که نسبت به راهاندازی و فعالیت اورژانس اجتماعی اقدام کرده تا به این روش از توسعه و گسترش آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرده و راه درمانی برای آنها پیدا کند.
وی جامعه هدف این مجموعه را افراد در معرض آسیب یا آسیبدیده اعلام کرد و گفت: ما در مرکز اورژانس اجتماعی به اختلاف خانوادگی، زوجین، اولیا با فرزندانشان و همچنین حوزه کودکان کار، خیابانی و افرادی که به فکر خودکشی بوده و یا همسرآزاری، کودکآزاری و یا معلولآزاری رخ بدهد، رسیدگی کرده و آنها را مورد رصد قرار میدهیم.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل تصریح کرد: در این مجموعه بحث فرار دختران و پسران از منزل و همچنین اختلال هویت جنسی آنها مورد رسیدگی تخصصی قرار میگیرد که در چهار گروه ما فعالیتهایمان را در این حوزه انجام میدهیم.
امیدوار مرکز مداخله در بحران فردی و اجتماعی را از مجموعههای فعال در شهرهای بزرگ استان اعلام کرد و افزود: در این مرکز افرادی که در معرض آسیب اجتماعی هستند، مورد مشاوره و بهرهمند از خدمات مددکاری قرار میگیرند تا آسیب اجتماعی آنها به حداقل برسد.
وی به فعالیت خط 123 به عنوان خط فوریتهای اورژانس اشاره کرد و ادامه داد: استان اردبیل جز استانهای پیشرو در راهاندازی این مجموعه است که به راحتی شهروندان استان از هر نقطه و به صورت رایگان میتوانند با این خط تماس گرفته و گزارش خود را در مورد آسیبها و دغدغههای اجتماعی اعلام کنند.
امیدوار از ارائه خدمات سیار با همکاری مددکاران و روانشناسان به صورت اعزام خودرو به محل حادثهدیده خبر داد و خاطر نشان کرد: پایگاههای خدمات اجتماعی ما در مناطق حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی و آسیبپذیر راهاندازی شدند تا با مداخله بهنگام قبل از وقوع بحران، راه چارهای برای حل این مشکلات پیدا کنند.
وی به موارد متعدد گزارشهای مردمی از کودکآزاری و همچنین همسرآزاری اشاره کرد و گفت: این دو موضوع بیشترین تماس هموطنان را با اورژانس اجتماعی در بر میگیرد و ما برای کاهش این آسیبها نسبت به راهاندازی مرکز خانه امن و همچنین مجموعههای حمایتی برای آسیبدیدگان این حوزه در نظر گرفتیم.
امیدوار اضافه کرد: ما در مرکز مداخله با بحران اجتماعی به تناسب شرایط رخ داده تصمیمگیری میکنیم و در صورتی که آسیبی جدی به نظر برسد، قطعا در این زمینه با استفاده از راهکارهای مناسب به دنبال حل مشکلات هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بیشترین کودکآزاری خانوادهها ناشی از غفلت و ناآگاهی آنهاست و ضرورت دارد خانوادهها در تربیت فرزندان خود مراقبت بیشتری انجام داده و فضای خانه را برای تربیت تعالی آنها به شکل شایسته فراهم کنند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل از ساماندهی کودکان کار و خیابانی خبر داد و اظهار کرد: در ماههای گذشته مرکز نگهداری شبانهروزی این کودکان راهاندازی شده تا با جمعآوری کودکان کار و خیابانی، سعی داریم این کودکان را در این مجموعه نگهداری کنیم.
امیدوار تماس با سامانه 123 را به عنوان یک خط تلفن تخصصی و در دسترس یادآور شد و تصریح کرد: همکاران ما اعم از مشاوران و روانشناسان دورههای تخصصی را در این زمینه سپری کردند و با همکاری مرکز بهداشت سعی در تبلیغ این سامانه تأثیرگذار است.
وی گفت: با شیوع بیماری کرونا و برخی اضطرابها و نگرانی خانوادهها، ما تماسهای بیشتری را با سامانه 123 شاهد بودیم به طوریکه تعداد تماس روزانه در ایام کرونا به بیش از 300 مورد رسید اما با بهبود شرایط این تماسها تقلیل یافته است.
انتهای پیام