طی روزهای اخیر، هم زمان با اعتصابات سراسری نفتگران در ۱۲ استان کشور، سایر اقشار مردم و زنان ایران دست به حرکت های اعتراضی زدند. تهران، مشهد، رشت، ارومیه، اهواز، شوش، یزد و خمین از جمله شهرهایی بودند که شاهد اعتراضات معلمین و پرستاران و مالباختگان و کارگران بودند.
اعتراضات معلمین و پرستاران و کارگران در بخش های وسیعی از کشور به این دلیل است که در جریان بحران کرونا بسیاری از آنها مشاغل خود را از دست داده اند.
حرکت های اعتراضی مندرج در این گزارش خبری مربوط به مواردی است که زنان در آنها مشارکت گسترده داشتند.
اعتراضات پرستاران
پرستاران ارومیه
روز دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹ پرستاران و نیروهای شرکتی بیمارستانها، در یک اقدام هماهنگ در حداقل هفت استان کشور دست به اعتراض زدند. نیروهای شرکتی بهداشت و درمان در استان های یزد، خوزستان، کرمان، مرکزی، لرستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی در مقابل ساختمان استانداری ها تجمع کردند.
معترضان خواهان دخالت وزارت بهداشت برای حذف شرکت های پیمانکاری هستند.
حقوق یک نیروی شرکتی شاغل در حوزه بهداشت و درمان به طور معمول، ۲ تا ۳ میلیون است اما حقوق پرسنل پیمانی و رسمی به صورت تقریبی ۵ تا ۷ میلیون تومان می باشد. به گفته معترضان، نیروهای شرکتی از امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری و فوق العاده ویژه محروم هستند. (خبرگزاری حکومتی ایلنا – ۲۰ مرداد ۹۹)
اعتراضات معلمین
درتاریخ ۱۹ مرداد ۹۹ جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به بازماندن از تبدیل وضعیت استخدامی مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع کردند. آنها با شکایت از تبعیضی که در وضعیت استخدامی وجود دارد گفتند که قرار بود پس از ۲ سال کار در وزارت آموزش و پرورش استخدام شویم اما حالا پشت سد آزمون مانده ایم.
در تاریخ ۱۹ مرداد ۹۹ همچنین معلمان خرید خدمتی در مقابل استانداری یزد دست به تجمع اعتراضی زدند.
سیاست های غلط و عدم استخدام معلمین با سابقه کار طولانی باعث فروپاشیدن زندگی این قشر از جامعه که نیمی از آنها را زنان تشکیل می دهند شده است.
در یک نمونه دردناک طیبه شریفی یک معلم و مادر چهار فرزند، به دلیل عدم قبولی در آزمون نهضت سوادآموزی در شهرستان کازرون با خوردن سم دست به خودکشی زد و به زندگی خود پایان داد.
شش هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی نتوانستند در این آزمون که جهت استخدام آنها از طرف رژیم ترتیب داده شده بود نمره قبولی بیاورند که با توجه به بالا رفتن سن شان در سال های آینده فرصت استخدام شدن را از دست می دهند.
اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه و سایر اعتراضات
اعتراض زنان کارگر و خانواده های کارگران نیشکر هفت تپه
روز ۲۱ مرداد ۹۹ زنان کارگر و خانواده های کارگران نیشکر هفت تپه در پنجاه و هشتمین روز از اعتصاب این کارگران به آنها پیوستند و در خیابانهای شهر شوش دست به راهپیمایی زدند.
روز ۲۳ مرداد ۹۹، اهالی روستاهای خمین که برای «حق آبه» در این منطقه با مشکلات جدی روبهرو هستند، در مقابل فرمانداری شهر خمین، استان مرکزی، دست به یک حرکت اعتراضی زدند و خواستار سهم آب خود شدند.
تجمع اعتراضی اهالی روستای خمین برای حق آبه
در همین روز کارگران شرکت بازیافت اهواز در اعتراض به دریافت نکردن سه ماه حقوقشان در مقابل شهرداری این شهرستان تجمع کردند. حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ کارگر زن و مرد در شرکت بازیافت اهواز زیر نظر سازمان پسماند شهرداری این شهر کار میکنند.
روز ۱۹ مرداد ۹۹ مالباختگان زمین های بسیج فاز سوم انعام در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان غربی در ارومیه تجمع کردند. آنها به تعیین تکلیف نشدن وضعیت مالکیت بر زمین های خریداری شده شان و عدم پاسخگویی مقامات حکومتی اعتراض کردند.
طی روزهای ۱۲ تا ۱۶ مرداد ۹۹ غارت شدگان مجتمع تجاری آدینه رشت در مقابل ساختمان اداری این مؤسسه تجمع کرده و خواستار تعیین تکلیف پیش خرید واحدهای تجاری خود شدند. ولی پاسخ اعتراض خود را در روز پنجم با حمله و ضرب و شتم نیروی انتظامی دریافت کردند.