زنان خانه‌دار همدان در صدر مبتلایان کرونا

بیش از یک‌سوم موارد مثبت ابتلا به کرونا در همدان مربوط به زنان خانه‌دار است که عواملی چون حضور در دورهمی‌ها، مراکز خرید، مراسم شادی و غم و… باعث این اتفاق شده است.کرونا

کرونا
به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، ۸۵ درصد علت ابتلا در استان همدان به دلیل رعایت نکردن فاصله‌گذاری فیزیکی، حضور در دورهمی‌های خانوادگی و مراسم عزا و عروسی گزارش‌شده و متأسفانه ۴۶ درصد آزمایش‌های مثبت کرونا در این استان مربوط به خانم‌های خانه‌دار است.

همدان که این روزها همچنان با دشواری‌های کرونا دست‌به‌گریبان است، با روند صعودی آمار مبتلایان دست‌وپنجه نرم می‌کند هرچند روزهای اخیر به روند ثابت هم رسیده است اما بازهم نگرانی وجود دارد، آنچه بیشتر موردتوجه بوده این است که زنان خانه‌دار آمار بیشتری از مبتلایان به کرونا را در استان به خود اختصاص داده‌اند، عوامل متعددی می‌تواند در درگیری مادران وزنان خانه‌دار به ویروس کرونا دخیل باشد که می‌توان به شرکت در دور همی‌ها، جشن تولدها، مراسم عزا و عروسی، حضور در مراکز خرید و… اشاره کرد، مراقبت از بیماران در منزل به‌عنوان یکی از مکان‌های خصوصی جدای از مکان‌های عمومی هم ضرورت دارد که این امر مهم اغلب بر عهده زنان خانه‌دار است.

بانوان می‌توانند با تدابیر مختلف برای حفظ بهداشت و بالا بردن ایمنی بدن خانواده ازجمله انتخاب سبد غذایی درست و رعایت اصول بهداشتی و آموزش بهداشت فردی در پیشگیری از ابتلای اعضای خانواده خود به ویروس کرونا نقشی مهمی داشته باشند و حتی آموزش‌هایی را به دیگران ارائه دهند.

یکی از زنان خانه‌دار استان همدان از ابتلای خود به این بیماری سخن می‌گوید، او که خانم ۳۵ ساله‌ای از تویسرکان است در دور همی‌های خانوادگی به این بیماری مبتلا شده است، به قول خودش مسائل بهداشتی را رعایت می‌کرد و یک ماه هم از منزل خارج نشده بود اما بااین‌وجود گرفتار شد.

این خانم می‌گوید: یک ماه خانه مادرم نرفتم و هر چیزی که همسرم می‌خرید را هم می‌شستم، پنج روز قبل از شروع علائم، برای افطاری به خانه دو نفر از اقوام رفتیم، از شهر همدان هم چندنفری آمده بودند که قبلش به تهران و شمال سفرکرده بودند. بعد از مهمانی من و همسرم هر دو مریض شدیم، من کمردرد و معده درد داشتم و فکر می‌کردم به خاطر کار سنگین و جابه‌جایی وسیله سنگین باشد یا شاید بعد از حمام پیاده‌روی رفته بودم سرماخورده‌ام. دکتر رفتم و دارو گرفتم اما کمردردم خوب نشد، اصلاً اشتها نداشتم، در عرض یک هفته ۶ کیلو وزن کم کردم، بعد از یک هفته سرفه شروع شد، همراه با تنگی نفس (اما اصلاً تب نداشتم)، به متخصص عفونی کلینیک امام مراجعه کردم، اکسیژن خونم خوب بود اما تنگی نفس داشتم، دو شب بیمارستان بستری شدم و با همسرم آزمایش کرونا دادیم که جواب برای هر دوی‌مان مثبت اعلام شد، به نظرم چون مسائل بهداشتی را رعایت می‌کردم اگر مهمانی نمی‌رفتم به کرونا مبتلا نمی‌شدم، توصیه می‌کنم که مردم دورهمی و مهمانی را تعطیل کنند تا در برابر این بیماری ایمن باشند.

ماسک نمی‌زدم، فکر نمی‌کردم مبتلا شوم
خانمی ۵۲ ساله دیگری که اهل یکی از روستاهای همدان است می‌گفت: در هیچ مراسمی ماسک نمی‌زدم، اصلاً فکر نمی‌کردم به این بیماری مبتلا بشوم. ماه رمضان روزه بودم و در منزل ما پنج کارگر ساختمانی بود که من برای آنها آشپزی می‌کردم و غذا می‌بردم. یک هفته قبل از عید فطر دو شب پشت سر هم در مراسم ختم یکی از اقوام شرکت کردم که هر بار یک ساعت آنجا بودم، سه روز قبل از عید فطر هم در مراسم تشییع‌جنازه شرکت کردم چون در روستای ما اگر در این‌گونه برنامه‌ها شرکت نکنیم حرف درمی‌آورند.

راستش در هیچ مراسمی ماسک نزدم، فاصله را رعایت نکردم و کنار هم نشسته بودیم، عصر روز عید فطر بدن‌درد و شکم‌درد گرفتم کمی هم سرم درد می‌کرد، اما تب نداشتم، چهار روز بدن‌درد را تحمل کردم و بعد به پزشک مراجعه کردم، دارو خوردم اما خوب نشدم، مجدد به بیمارستان مراجعه کردم که از ریه‌هایم عکس گرفتند و گفتند مشکل‌دارم، یازده روز بیمارستان بستری شدم، روزهای سختی بود و با خودم فکر می‌کردم اگر در این مراسم شرکت نمی‌کردم مبتلا نمی‌شدم.

خطر انتقال بیماری در خانم‌های خانه‌دار بیشتر است
خطر انتقال بیماری در خانم‌های خانه‌دار به علت حضور در اجتماعات و انجام خرید و دور همی‌ها و نیز ارتباط با سایر افراد خانواده که به بیرون رفت‌وآمدند دارند، بیشتر است.

سیدجلال‌الدین بطحایی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی استان همدان با تأکید به اینکه آمار نشان می‌دهد موارد مثبت ابتلای خانم‌های خانه‌دار به بیماری کرونا بیشتر از سایر گروه‌های شغلی است افزود: درصدی از موارد ابتلا می‌تواند به خاطر تماس‌های خانگی و رفت‌وآمدهای فامیلی باشد؛ ضمن اینکه خانم‌های خانه‌دار بیشتر هم در اجتماعات و مراسم‌ها حضور دارند.

زنان خانه‌دار می‌توانند با رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی هم از انتقال بیماری به خود جلوگیری کنند و هم سایر افراد خانواده را ایمن نگه‌دارند، این گروه در کاهش بیماری کرونا گروه تأثیرگذاری هستند که باید موردتوجه قرار گیرد.

بیش از یک‌سوم موارد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در استان بین زنان خانه‌دار است، این موضوع نشان می‌دهد که آنها می‌توانند گروه مؤثری در پیشگیری و انتقال بیماری کرونا باشند.

ابتلای خانم‌های خانه‌دار با توجه به ارتباطی که با سایر افراد خانواده‌دارند، بیشتر است به‌طوری‌که دیگر اعضای خانواده با رفت‌وآمد به منزل احتمال دارد آلودگی را به خانم‌های خانه‌دار منتقل کنند، معمولاً مسئولیت مراقبت با افراد مبتلا و مشکوک به کرونا با خانم‌های خانه‌دار است که باید نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

در این ایام همواره تهویه منزل جدی گرفته شود، اگر احیاناً یکی از افراد خانواده مشکوک یا مبتلا به کرونا است حتماً حفاظت باید فردی رعایت شود.

وی تصریح کرد: زنان خانه‌داری که بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، فشارخون، بیماری قلبی و عروقی و… دارند به‌هیچ‌وجه برای مراقبت از سایر افراد خانواده درگیر بیماری کرونا انتخاب نشوند چون ریسک انتقال در این افراد هم بالاتر است و هم احتمال اینکه به نوع شدید بیماری دچار شوند، وجود دارد.

رعایت مواردی از نکات بهداشتی که عامل انتقال تماسی را بالا می‌برد باید رعایت شود ازجمله اینکه ظروف بیمار را باید جداگانه با آب جوش شست و جدا کرد، البته شست‌وشو نباید تأثیر منفی روی بیمار بگذارد تا روحیه خود را از دست بدهد؛ خانم‌های خانه‌دار می‌توانند به این امر زیرکانه توجه کنند تا بیمار با آسیب‌های روانی نیز مواجه نشود.

کد خبر 531823