قتل همسر به ظن «اعتیاد و ارتباط» در شهر قدس؛‌ دست‌کم ۶ قتل «ناموسی» طی شش هفته

هم‌زمان با افزایش شمار قتل‌های موسوم به «ناموسی» طی هفته‌های اخیر؛‌ روزنامه همشهری گزارش داد یک مرد ۴۲ ساله در شهر قدس همسر خود را که «معتاد و در ارتباط با فردی دیگر» می‌خواند، به قتل رسانده است.

همشهری روز چهارشنبه چهارم تیرماه در یک گزارش نوشت روز ۲۵ خردادماه زنی با پلیس تماس گرفت و از قتل خواهرش از سوی شوهر سابق او خبر داد. به گفته این زن، شوهرخواهرش پس از مشاجره و درگیری با این زن او را با ضربات چاقو به قتل رساند.

بر اساس گفته‌های منصور، قاتل ۴۲ ساله، آن‌ها پس از ۱۵ سال زندگی و در پی فوت پدر همسرش برای دریافت حقوق بازنشستگی اقدام به طلاق صوری کردند، اما همچنان به زندگی با یکدیگر ادامه دادند.

این فرد گفت پس از این اقدام به دلیل «تغییر رفتار» همسرش با او مشاجره داشته و یک بار نیز وقتی از محل کار به خانه بازگشته با «وسایل مصرف مواد مخدر» روبه‌رو شده که همسرش گفته بود متعلق به باجناقشان است.

منصور در ادامه اشاره کرد که یک روز پیامکی اشتباهی از همسرش مینا دریافت کرد که در آن از «مردی خواسته بود برایش مواد مخدر» تهیه کند.

به گفته او، در پی این اتفاق و مشاجره‌های پس از آن مینا قهر کرده و به منزل خواهرش رفت.

منصور اعلام کرد که پس از آن نیز به «تعقیب» این زن پرداخته و وقتی متوجه «رفت‌وآمدهای او با فردی برای تهیه مواد مخدر شده، تصمیم به قتل» همسر سابقش گرفته است.

این قتل در حالی گزارش می‌شود که طی هفته‌های اخیر دست‌کم پنج مورد قتل مشابه دیگر از سوی نیروی انتظامی ایران تایید شده است. در این موارد زنان و دختران از سوی اعضای خانواده از جمله همسر،‌ پدر یا برادر به قتل رسیدند.

موارد اخیر این قتل‌ها در آبادان، تالش،‌ کرمان و کرمانشاه گزارش شد.

شمار دقیق قتل‌هایی که در ایران به عنوان «قتل ناموسی» شهرت دارد از سوی مقام‌ها و نهادهای رسمی اعلام نمی‌شود.

خبرگزاری ایسنا در آذرماه سال ۱۳۹۸ طی گزارشی به استناد تحقیقات دانشگاهی نوشت که سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد از این نوع قتل در ایران اتفاق می‌افتد.

بر اساس گزارش ایسنا،‌این قتل‌ها حدود ۲۰ درصد از کل قتل‌ها و ۵۰ درصد از قتل‌های خانوادگی در ایران را تشکیل می‌دهد.

طی هفته‌های گذشته موضوع این قتل از سوی فعالان حقوق کودک،‌ حامیان حقوق زنان و چهره‌های سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته و به موضوع پرحاشیه در رسانه‌های اجتماعی تبدیل شده است.

بازگشت این موضوع به رسانه‌ها با قتل رومینا اشرفی،‌ دانش‌آموز ۱۴ ساله در تالش،‌ از سوی پدرش و به دلیل ارتباط با یک پسر صورت گرفت.

پس از حواشی مربوط به آن معصومه ابتکار،‌ معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری،‌ از «دستوری ویژه» برای رسیدگی به این پرونده جنایت خبر داد. حسن روحانی،‌ رییس‌جمهوری‌،‌ هم دستور تسریع رسیدگی به لوایح خشونت را صادر کرده بود.