اعتصاب غذای زندانیان سیاسی – سه زندانی سیاسی زن در اعتراض به شرایط نامساعد در زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زدند.
زندانیا سیاسی زینب جلالیان، سهیلا حجاب و سکینه پروانه طی روزهای گذشته در اعتراض به رفتار غیرانسانی مسئولین زندان قرچک ورامین، احکام ناعادلانه و عدم رعایت اصل تفکیک جرایم زندانیان، دست به اعتصاب غذا زده اند.
زندانی سیاسی زینب جلالیان از روز شنبه ۳۱ خرداد ۹۹ دست به اعتصاب غذا زد و خواستار انتقالش به زندان مرکزی خوی شد.
این زندانی سیاسی کرد که در اوایل اردیبهشت ۹۹ از زندان خوی به زندان قرچک ورامین منتقل شده بود و اخیرا اعلام کرده بود که اگر به زندان خوی بازگردانده نشود، دست به اعتصاب غذا می زند.
زینب جلالیان به تازگی در زندان قرچک ورامین به کرونا مبتلاء شده است و از دسترسی به امکانات پزشکی نیز محروم است. زینب جلالیان که محکوم به حبس ابد می باشد، سیزدهمین سال حبس خود را می گذراند.
سهیلا حجاب یک زندانی سیاسی دیگر که از روز سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۹ در اعتراض به نگهداریش در زندان قرچک ورامین و عدم انتقال به زندان اوین اعتصاب غذای خود را آغاز کرد.
خانم حجاب پس از حضور در جلسه دادرسی دادگاه تجدیدنظر در شنبه ۳ خرداد ۹۹ به خشونت توسط ماموران سپاه پاسداران دستگیر شد.
او ابتدا در ۷ دی ۹۷ در شیراز به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام بازداشت شد. وی سپس در ۱۶ خرداد ۹۸ در منزل خود توسط سپاه پاسداران بازداشت و پس از مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شد که به گفته خودش مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود که وی را به بیمارستان منتقل کرده بودند ولی بدون هرگونه معالجه به زندان بازگردانده شده بود.
وی در ۲۴ اسفند ۹۸ به طور موقت با وثیقه سنگین آزاد شد. دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه در ۲۸ اسفند ۹۸ وی را به ۱۸ سال زندان محکوم کرد که دادگاه تجدیدنظر نیز این حکم را تایید کرده است.
زندانی سیاسی سکینه پروانه نیز از روز دوشنبه ۵ خرداد ۹۹ در اعتراض به حکم ۵ سال حبس تعزیری و عدم رعایت تفکیک جرایم در اعتصاب غذا به سر می برد. دادگاه انقلاب تهران این زندانی سیاسی کرد را به ۵ سال زندان و دو سال ممنوعیت عضویت در گروههای سیاسی محکوم کرده است.
او اخیرا توسط زندانیان جرایم خطرناک در بند ۳ زندان قرچک ورامین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
سکینه پروانه در اسفند ۹۸ پس از بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شد و پس از آن به زندان قرچک ورامین فرستاده شد.
چندین گزارش از رفتارهای وحشیانه نسبت به زندانیان در زندان قرچک ورامین گزارش شده است. این زندانیان در شرایط غیربهداشتی و بدون دسترسی به آب آشامیدنی سالم و غذای مناسب و امکانات پزشکی و دارویی و هوای تازه نگهداری می شوند.
این زندان برای زندانیان جرایم عادی و یا خطرناک در نظر گرفته شده، اما دستگاه قضایی از این زندان برای زندانی کردن فعالان و دگراندیشان نیز استفاده می کند.
گزارشات متعددی از حمله به زندانیان از سوی سایر زندانیان و ماموران زندان و نیز استفاده از مواد مخدر و بیماریهای عفونی گزارش شده است.
ژوئن 24