اعلام نتایج انتخابات مجلس یازدهم؛ یکپارچه و مردانه

دویچه وله فارسی

نتایج قطعی شمارش آرا در رسانه‌ها منتشر شده اما وزارت کشور نرخ مشارکت را اعلام نکرده است. مجلس بعدی در قبضه اصولگرایان خواهد بود. برای اولین مرتبه نیز، یک زن از کردستان و از حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد به مجلس می‌رود.

نتایج قطعی شمارش آرا در رسانه‌ها منتشر شده اما وزارت کشور نرخ مشارکت را اعلام نکرده است. از ۳۰ نماینده ‌آتی تهران پنج نفر زن هستند. از حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد کردستان برای اولین بار یک کاندیدای زن رای آورده است.

خبرگزاری فارس، نزدیک به اصولگرایان و نظامیان، میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم را ۴۲ درصد اعلام کرده که به معنای ریزش ۱۹ درصدی مشارکت عمومی به نسبت چهار سال قبل است.

فارس هم‌چنین از رفتن یک میلیون و ۹۰۰هزار تهرانی به پای صندوق‌ها خبر داده و این در حالی است که استاندار تهران تعداد شهروندان واجد شرایط رای دادن را ۹میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عنوان کرده بود.

رسانه‌های داخلی نتایج قطعی شمارش آرا در تهران و شهرستان‌ها را منتشر کرده‌اند. این نتایج وقتی رسمی خواهند بود که به تایید شورای نگهبان برسند. در عین حال، وزارت کشور که وظیفه اعلام نرخ مشارکت مردم را دارد، در این زمینه سکوت کرده‌ است.

حمیدرضا جلاییپور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی در کانال تلگرام شخصی خود با اشاره به پایین‌ترین نرخ مشارکت در انتخابات پس از انقلاب نوشته است: «راه‌یافتگان به مجلس مورد حمایت اقلیت کوچکی از شهروندانند. برای مثال، اکثر راه‌یافتگان به مجلس یازدهم از تهران فقط رای کمتر از ۷ درصد تهرانی‌های واجد حق رای را دارند.»

عمار ملکی، فعال سیاسی جمهوریخواه نیز در توییتر می‌نویسد: «… در کتاب‌های تاریخ خواهند نوشت جمهوری اسلامی؛ آغاز ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ با ۷۵٪ رای “آری” – پایان ۲ اسفند با حدود ۷۵٪ رای “نه”.»

طبق جداول منتشره، همه کرسی‌های نمایندگی تهران در اختیار اصولگرایان خواهد بود. شهردار قبلی تهران که دو مرتبه در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده، نماینده اول شده و در دومین رده، نام مصطفی میرسلیم، دیگر کاندیدای ناکام انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ دیده می‌شود.

به جز تهران و نمایندگان اقلیت‌های دینی، ورود ۱۹۱ اصولگرا، ۱۶ اصلاح طلب و ۳۴ نماینده مستقل به مجلس قطعی شده و تکلیف برخی کرسی‌ها در مرحله دوم مشخص می‌شود. مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نایب رئیس مجلس فعلی، از معدود اصلاح طلبان راه یافته به دور بعدی است. او در صدر آرای شمارش شده تبریز قرار دارد و چهار نماینده دیگر این شهر اصولگرا هستند.

در قم، امیرآبادی، ذوالنور و زاکانی، سه چهره شاخص اصولگرایان وارد مجلس بعدی می‌شوند.

فهرست سایر شهرها مملو از اسامی مردانه است و نام زن‌ها تک و توک به چشم می‌خورد. دو کاندیدای اصولگرا، پروین صالحی از مبارکه و هاجر چنارانی از نیشابور و فیروزه به مجلس می‌روند. در کرج فاطمه آجرلو و علیرضا عباسی به دور دوم رفته‌اند. در میان نامزدهای مستقل، الهام آزاد در نایین و مبارکه، سمیه محمودی در شهرضا، سارا فلاحی در ایلام و معصومه پاشایی از مرند و جلفا رای آورده‌اند.

در میان زنانی که به مجلس یازدهم می‌روند، شیوا قاسمی پور از مریوان و سروآباد نخستین زنی از کردستان لقب گرفته که بعد از انقلاب وارد مجلس می‌شود.

مجلس دهم ۱۷ نماینده زن دارد که ۱۱ نفرشان اصلاح طلب هستند. اگر فهرست اعلام شده رسمی و تایید شود و زنی در دور دوم رای بیاورد، مجلس یازدهم در بهترین حالت ۱۳ نماینده زن با اکثریت اصولگرا خواهد داشت.