رئیس کار گروه زنان ستاد انتخاباتی حسن روحانی: باید کاری کنیم زنان احساس تبعیض نکنند

ارسال کننده خبر : محمود نعیمی

سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۲

2a0d5b181c

نیوشا صارمی

مراسم معارفه معاون رییس‌جمهور در امور زنان وخانواده، روز دوشنبه ۲۲ مهرماه در سالن شهید بهشتی برگزارشد تا شهین‌دخت مولاوردی که روز سه‌شنبه، ۱۶ مهرماه طی حکمی از سوی حسن روحانی به این سمت منصوب شده، رسما این معاونت را از مریم مجتهدزاده، معاون محمود احمدی‌نژاد تحویل بگیرد. هرچند خبرها حاکی از آن است که او از همان روز انتصاب، کار خود را در ساختمان این معاونت واقع در خیابان نوفل لوشاتوی تهران آغاز کرده است.

پروین داداندیش، رییس کارگروه زنان ستاد انتخاباتی حسن روحانی، اولین سخنران مراسم تودیع و معارفه معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری بود. او از انتخاب مولاوردی استقبال کرده و گفته است: “مطالبات بسیاری در حوزه زنان روی زمین مانده است که امیدواریم در دولت یازدهم این مطالبات شکل اجرایی به خود بگیرد.”

پروین داداندیش در گفت‌وگو با “روز” هم ضمن تاکید بر توانایی‌های مولاوردی می‌گوید: “در دو مقطع زمانی سابقه همکاری با ایشان را دارم؛ یک بار در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام یک کار تحقیقاتی در بحث‌های حقوقی و حقوق کودک انجام دادیم و بعد هم در این دوره‌ای که من در کارگروه(کارگروه زنان ستاد انتخاباتی حسن روحانی) بودم و خانم مولاوردی در کمیته حقوقی فعالیت می‌کردند و در جلسات حضور داشتند به نحوی با ایشان همکار بودیم. شخصا برداشت بسیاری خوبی نسبت به تعامل، روحیه تعاملی و متانت ایشان دارم. ضمنا با توجه به اینکه تخصصشان در حوزه حقوق است وما می‌دانیم یکی از مشکلات زنان، مسائل حقوقی و قانونی است؛ امیدوارم و فکر می‌کنم ایشان می‌توانند در این حوزه قدم‌های موثری در راستای برداشتن برخی از موانع حقوقی و قانونی را از سر راه زنان بردارند.”

الویت‌های معاونت زنان

شهین‌دخت مولاوردی در حالی زمام امور این معاونت را در دست می‌گیرد که به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران، هشت سال دولت نهم و دهم از سخت‌ترین سال‌های پس از انقلاب برای زنان ایران بوده است. حالا اما با روی کار آمدن مولاوردی امید‌های زنان پررنگ‌ شده و فعالان حقوق زنان نسبت به او و عملکردش خوش‌بین هستند. معاون ۴۸ ساله حسن روحانی پیش از انتصابش ازبرخی قوانین که حقوق زنان را تضییع می‌کند سخن گفته و از خشونت‌زا بودن آنها انتقاد کرده بود. اظهار نظرهای او پس از برگزیده شدن به این سمت هم، رویکرد همدلانه‌ای با فعالان حقوق زنان داشته است.

اما اولویت‌های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال حاضر باید چه باشد؟ پروین داداندیش، رئیس کارگروه زنان ستاد انتخاباتی حسن روحانی که پیش از این در جلسات زیادی با حضور فعالان حقوق زنان و چهره‌های شاخص زنان در عرصه‌های مختلف داشته و نظر آنها را جویا شده است، در این خصوص به “روز” می‌گوید: “بندی در ماده تامین بودجه سال ۹۲ است که می‌گوید هر وزارتخانه‌ای میتواند یک درصد از درآمدش را در حوزه زنان جوانان و خانواده تخصیص بدهد، اولین اولویت این است که سعی شود تا آخر سال جاری بتوانیم این بودجه را جذب بکنیم. مورد دیگر بیمه زنان خانه‌دار است که باز هم امسال بودجه‌اش مشخص و مقرر شده ۲۰۰هزار نفر از زنان را بیمه کنند؛ این موضوع هم باید پی‌گیری شود. همچنین ما پیشنهاد دادیم که اگر بشود یک ظرفیتی هم به زنان سرپرست خانواده برای بیمه داده شود. همین‌طور با توجه وضعیت اقتصادی و فشارهایی که به خانواده‌ها وارد می‌آید، رسیدگی به امور خانواده‌هایی که از نظر معیشتی با مشکل مواجه هستند، می‌تواند از اولویت‌های معاونت زنان باشد.”

او ادامه می‌دهد: ” الان که بحث انتخاب استانداری‌ها مطرح است و همچنین عزل ونصب‌هایی دروزارت‌خانه سازمان‌ها و نهادها صورت می‌گیرد خوب است پی‌گیر باشیم تا مشاورین این مراکز در حوزه زنان هر چه سریع‌تر انتخاب بشوند. ضمن اینکه دقت شود تا گزینه‌های مناسبی در این حوزه بر سر کار بیایند که بتوانند هم‌خط، هم‌جهت و همراه با معاونت امور زنان برنامه‌های مدنظر را در استان‌ها و وزارت‌خانه‌ها دنبال کنند.”

ازداداندیش می‌پرسم پیش‌تر در گفت‌وگو با شرق از رفع تبعیض صحبت کرده بودید، در این حوزه معاونت امور زنان و خانواده چه می‌تواند بکند؟ او پاسخ می‌دهد: “ما نشست‌هایی با فعالین حقوق زنان در حوزه‌های مختلف داشتیم و اساتید، هیات‌های علمی، چهره‌های فرهنگی و اجتماعی زنان، زنان هنرمند، زنان فعال در رسانه‌ها و دختران جوان در نظر سنجی ما شرکت داشتند. در این نظرسنجی‌ها به این نتیجه رسیدیم که زنان احساس می کنند در حوزه‌های حقوقی اقتصادی و فرهنگی مورد تبعیض قرار گرفته‌اند؛ یعنی زنان فکر می‌کنند در دولت گذشته شاهد فرصت‌های برابر و فرصت‌هایی که از نظر انسانی حق و حقوق آنان است نبودند و احساس تبعیض دارند. من در صحبت‌هایم تاکید کردم که «احساس» تبعیض دارند و مطمئن نیستم که قطعا تبعیض باشد ولی این احساس باید برطرف شود و می‌شود روی این موضوع مطالعه کرد. برخی از وزارت‌‌خانه‌ها ونهادها یک سری مقررات و آیین‌نامه‌هایی دارند که به نظر تبعیض آمیز می‌آید چرا که اجازه نمی‌دهد زنان در پست‌های مدیریتی فعالیت کنند که می‌شود در این‌ها بازنگری انجام داد.”

این فعال حقوق زنان در خصوص تبعیض در فرصت‌های تحصیلی و دانشگاهی نیز توضیح می‌دهد: “پاسخگویان ما در نظرسنجی تاکید کرده بودند که در دانشگاه‌ها به عینه تبعیض می‌بینند. بحث‌ سهمیه‌های جنسیتی در چندسال اخیر به وجود آمده است. همچنین زنان از تحصیل در برخی از رشته‌ها منع شدند که همه از موارد تبعیض اعلام شده‌اند و این مسائل در وزارت علوم هم دنبال می‌شود. من فکرمی‌کنم می‌شود این را حل کرد چرا که حتما خانم مولاوردی می‌توانند به کمک همکارانشان و دولت این موانع را بردارند تا این احساس تبعیض از بین برود.”

نظر پروین داداندیش را در خصوص تبصره ماده ۲۷ لایحه حمایت از خانواده می‌پرسم که امکان قانونی ازدواج سرپرست و فرزندخوانده را در قانون ذکر می‌کند، او معتقد است: “همانطور که معاون رئیس جمهور گفتند و برخی از اساتید حقوق هم صحبت کردند به نظرمن این تبصره ماده احتیاج به بازنگری و نگاه ویژه دارد. البته مجلس زحمت کشیدند چرا که ما نیاز به بازنگری قانون در خصوص کودکان داشتیم، اما در این بند به نظر می‌رسد دقت کافی انجام نشده است. من فکر می‌کنم اگر چنین مساله ای در قانون ذکر شود خدای نکرده به عرف هم کشیده می‌شود. قطعا در این زمینه استثناهایی هم هست اما لزومی ندارد در قانون ذکرشود این استثنائات را میشود جدا بررسی کرد اما وقی قانون شد ما جامعه را راهنمایی می کنیم که آن را به عنوان یک عرف در زندگی جا بیندازد. در هر حال من فکر نمی کنم این تبصره ماده به صلاح فرزندخوانده‌ها باشد.”

رئیس کارگروه زنان حسن روحانی که همسر محمود واعظی وزیر ارتباطات هم هست، در پاسخ سئوال “روز” مبنی بر اینکه آیا سمت دولتی خواهد داشت یا خیر می‌گوید: “من وقتی دعوت به این کار شدم اصلا در این مورد فکر نکرده بودم. الان هم خودم درهیات علمی دانشگاه و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت دارم و فکر می‌کنم در همین حد با توجه به اینکه همسرم هم مسوولیت سنگینی دارد کافی باشد و لازم است که در کنار ایشان و در کنار فرزندانم مقداری وقت آزاد داشته باشم.”
http://www.roozonline.com/persian/news/newsitem/article/-8c9115d51b.html