حضور زنان در شورای شهر از الزامات اصلی توسعه است

فرستنده خبر دیانا بیگلریفرد 1396/1/31

سخنرانی آذر منصوری در دانشگاه اصفهان

یک فعال عرصه سیاسی و اجتماعی با اشاره به اینکه حضور زنان در شورای شهر از الزامات اصلی توسعه است، بیان کرد: شرط کافی برای اعضای شورای شهر این است که با معادلات پیچیده‌ای که در عرصه سیاسی وجود دارد آشنا باشند و ما از اعضای شورای شهر انتظار داریم که بتوانند حلقه رانت و فساد در شهرداری‌ها را از بین ببرند.

به گزارش ایسنا، آذر منصوری در نشست “چرایی حضور زنان در مدیریت شهری ” با اشاره به اینکه شورا را نمی‌توانیم یک نهاد خدماتی عمرانی بدانیم، گفت: شورا یک نهاد سیاسی است چرا که قدرت موجود در شهر و روستا را در اختیار مردم قرار می‌دهد.

منصوری با اشاره به اینکه تصوری که از شورا است این است که نه تنها در سطح روستا یا کلان شهرها اثر بگذارند، بلکه در عرصه مدیریت شهری بتوانند با اتصال به شورای عالی استان در سطح عالی قدرت هم اعمال نظر کنند.

وی افزود: در دوره‌ای مانند دوره دوم شوراها به دلیلی مانند کم توجهی جریان‌های سیاسی به شورا این نهاد کم فروغ می‌شود. بخش عمده‌ای از این اتفاق به دلیل اشتباهات در شورای دوره اول بود و بخش دیگر رویکردی وجود داشت که تصور می‌کرد از دل مشارکت‌های بالای مردم نمی‌توان به کرسی قدرت دست پیدا کرد و به همین دلیل از شورای دوره دوم به بعد شورا از محتوای اصلی خود خارج شد.

این فعال سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه شورا در مسیری قرار گرفته و امروز این نگرانی وجود دارد که تصوری که در ارتباط با شورا در دولت اصلاحات بود نتواند به وظایف خود عمل کند، ادامه داد: نگرانی این است که نتوانیم بگوییم که شوراها در ایران به دموکراسی منجر شده است.

منصوری با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم انتخاب‌های مردم آگاهانه و از سر دغدغه باشد، اظهار کرد: در خیلی از شهرها روند انتخابات مردم به سمتی رفته که با توجه به بافت‌های قومی و قبیله‌ای که در شهرها وجود دارد شورا به رانت‌هایی که در خدمت یک بخش از مردم است تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: شورای شهر به این دلیل شکل گرفت تا در خدمت توسعه کشور باشد، توسعه‌ای متوازن و پایدار همراه با مشارکت آحاد مردم. شوراها باید توسعه را از متمرکز شدن در شهرها به سمت روستاها ببرند. انتظاری که از شورا داریم این است که در فرآیند توسعه همه جانبه و پایدار به کمک کشور بیاید.

منصوری با اشاره به اینکه 50 درصد از آحاد مردم زنان هستند، ادامه داد: توسعه پایدار بدون مشارکت آحاد مردم اتفاق نمی‌افتد. زنان امروزه با شکاف معنی‌دار از حیث دسترسی به موقعیت‌ها، امکانات و فرصت‌های توسعه مواجه هستند. شوراها می‌توانند بخشی از این شکاف را پر کرده و به دلیل تاثیر همه‌جانبه بر توسعه کشور این مشکل را حل کنند.

این فعال عرصه سیاسی و اجتماعی با اشاره به اینکه تلاش‌ها باعث شده است سهمیه 30 درصدی زنان در انتخابات شوراها پذیرفته شود، ادامه داد: نقد جدی که وجود دارد این است که شوراها باید از ظرفیت مشارکت سازمان یافته مردم در توزیع عادلانه منابع و ثروت‌هایی که در شهرها وجود دارد استفاده کنند.

منصوری با تاکید بر اینکه حضور زنان می‌تواند به منظور سالم‌سازی عرصه مدیریت شهری مناسب باشد، گفت: مجموعه‌ای از شوراهای شهر ما در حلقه‌ای گرفتار شده‌اند که نه تنها به توزیع عادلانه منابع نینجامید بلکه باعث پرورش رانت و فساد شد.

وی با بیان اینکه مشکلی که ما در انتخابات داریم این است که نظارت، اعمال شفافیت، پرسشگری و پاسخگویی که منجر شود این نهادهای منتخب دموکراتیک بر اساس وعده‌هایی که به مردم داده‌اند عمل کنند، وجود ندارد، تصریح کرد: از شوراها انتظار می‌رود که بخش جامعه مدنی را در کشور تقویت کنند، جامعه مدنی در کشور بازوان مشورتی و نظارتی بر نهادهای انتخاباتی هستند.

منصوری تاکید کرد: صرف داشتن مدرک تخصصی برای اعضای شورای شهر دلیل کافی نیست بلکه شرط کافی برای اعضای شورای شهر این است که با معادلات پیچیده‌ای که در عرصه سیاسی وجود دارد آشنا باشند و ما از اعضای شورای شهر انتظار داریم که بتوانند حلقه رانت و فساد در شهرداری‌ها را از بین ببرند.

وی در پایان گفت: صرف زن بودن، متخصص بودن، جوان بودن و شاخص‌های دیگری که امروزه وجود دارد برای اعضای شورای شهر کافی نیست بلکه ما به افرادی نیاز داریم که ضد فساد و رانت باشند و هیچ نسبتی با باندهای فساد نداشته باشند.

انتهای پیام