- فرستنده خبر خانم لیدا اشجعی ۱۳۹۵/۱۱/۱۳
زرینه که دو روز قبل هر دو گوشش توسط شوهرش بریده شد، ۲۳ سال دارد. ۱۳ ساله بوده که با پسر عمویش نامزد و بعد از ۷ سال با هم ازدواج کردند.
او اکنون در بیمارستان ابوعلی سینا در شهر مزار شریف تحت درمان است. پزشکان این بیمارستان میگویند که پیوند گوشهای بریده شده او در افغانستان دشوار است.
امیر بریال، خبرنگار بیبیسی در مزارش شریف به این بیمارستان به دیدار زرینه رفته و با او درباره چگونگی وقوع این حادثه گفتوگو کرده است.
زرینه میگوید شوهرش دو روز پیش در ولسوالی ‘کشنده ‘ولایت بلخ گوشهای او را برید و بعد فرار کرد.
بیشتر بخوانید:
+ مردی در شمال افغانستان ‘گوشهای همسرش را برید’
+آنچه از خشونت علیه زنان افغانستان در سال ۹۴ میدانیم
+ عایشه برای جراحی پلاستیک به آمریکا رفت
او گفت که ساعت ۹:۳۰ شب بود که شوهرش دست و پایش را بست، بعد او را به صورت خواباند. با چاقو گوش و موهایش را برید.
زرینه میگوید که شوهرش به او در زمان بریدن گوشهایش گفته که به این دلیل این کار را میکند که او قادر به ازدواج با کس دیگری نباشد.
به گفته زرینه بعد از آنکه او از درد فریاد میکشید، شوهرش به او قرص خوابآور داده. بعد زرینه را به خانه عمویش برده و خود فرار کرده است.
او گفت که از همان ابتدا شوهرش را دوست نداشت و شوهرش نیز او را دوست نداشت.
زرینه میگوید که حدود سه سال قبل یک هفته بعد از عروسیاش، شوهرش او را رها کرده و به ایران رفته است.
او گفت شوهرش بعد از سه سال ماندن در ایران به افغانستان بازگشت ولی در مدتی که در ایران بود به او خرج زندگیاش را نداده است.
به گفته زرینه تازه دو ماه میشد که شوهرش از ایران بازگشته بود و در خانه مادر شوهرش در یک اتاق تنها با شوهرش زندگی میکرده است.
زرینه میگوید که شوهرش بارها به او گفته بود که خودکشی کند، یا او را بکشد یا از خانه فرار کند؛ در غیر آنصورت او گوشهایش خواهد برید.
پلیس ولایت بلخ گفته که شوهر این زن پس از ارتکاب جرم فرار کرده ولی جستجو برای دستگیری او ادامه دارد. پلیس علت این حادثه را خشونت خانوادگی اعلام کرده است.
خواجه نور محمد فیض، رئیس بیمارستان ابوعلی سینای بلخی به بیبیسی گفت که گوشهای این زن کاملا بریده شده و امکان پیوند مجدد آن در افغانستان بسیار اندک است.
عموی زرینه به بیبیسی گفت که آنها توان انتقال و درمان زرینه را حتی به کابل هم ندارند.
پدر زرینه فوت کرده و مادرش معلول است و حتی توان آمدن به بیمارستان را هم ندارد.
زرینه که حالا در فقر و غربت با گوشهای بریده در گوشهای بیمارستان افتاده، از حکومت افغانستان میخواهد که شوهرش را بازداشت و به کیفر برساند.
درخواست دیگر او از حکومت این است که در درمانش او را یاری رساند.
دفتر حوزوی (منطقهای) کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال افغانستان میگوید در سال جاری خورشیدی ۴۰۲ مورد خشونت عیله زنان را در چهار ولایت شمالی افغانستان ثبت شده است.
ضرب و شتم زنان و دختران، حلق آویز، خودسوزی و قتل شامل این خشونتها هستند.
به تازگی مجلس نمایندگان و مجلس سنای افغانستان قانون منع آزار و اذیت زنان و کودکان را تصویب کرد، اما قانون منع خشونت علیه زنان با گذشت چندین سال هنوز از سوی مجلس نمایندگان تصویب نشدهاست.
بر اساس فرمان رئیس جمهوری افغانستان این قانون در دستگاه عدلی و قضایی قابل اجرا است.