نمایشگاهی درباره نقش زنان در ادیان جهان

ارسال کننده : manijeh a r
0,,17009837_403,00
به تازگی نمایشگاهی در شهر بن آلمان افتتاح شده که به نقش زنان در ادیان مختلف می پردازد. در این نمایشگاه که تا دهم نوامبر ادامه دارد، نزدیک به ٩٠ هنرمند زن و از جمله سه زن ایرانی کارهای خود را ارائه می‌کنند.
در نمایشگاه “زنان در ادیان دنیا” که در موزه زنان در شهر بن آلمان افتتاح شده است، نزدیک به ٩٠ هنرمند از کشورهای مختلف جهان کارهای خود را با موضوعات متفاوتی که همه به ادیان جهان ارتباط دارند، ارائه می‌کنند.

در میان این هنرمندان سه نفر نیز از ایران شرکت کرده و نقش زن در دنیای اسلام را از دیدگاه‌های مختلف پوشش داده‌اند. هما امامی، یکی از این سه نفر است. او فارغ التحصیل از دانشگاه هنرهای زیبا در تهران است. موضوعی که هما امامی برای ارائه کارهایش انتخاب کرده سنگسار است و اسم آن را “سنگ ١٢٠ میلیمتری” گذاشته است.

او به دویچه وله فارسی در مورد دلیل انتخاب این اسم و موضوع می‌گوید: «تحقیقاتی که من کردم برای سنگسار از سنگهایی استفاده می‌شود که بزرگتر از ١٢٠ میلیمتر نیستند تا اول نکشد بلکه به مرور زمان بکشد. انتخاب این موضوع شاید پرسشی در بیننده ایجاد کند که به قضیه سنگسار فکر بشود و شاید هم پایانی برای این نحوه مجازات باشد.»

گفت‌وگو با فیروزه اصولی – گورگن درباره نمایشگاه “نقش زنان در ادیان”

هما امامی در گالری عکس‌هایی که در این نمایشگاه ارائه می‌کند تصاویری از خود که روی آن سنگ و شن ریخته شده است را به مخاطبان نشان می‌دهد. در کنار این عکس‌ها جملات و کلماتی دیده می‌شود که ارتباط و مفهومی با یکدیگر ندارند. به گفته خانم امامی آنها مانند حرف‌هایی هستند که درست شنیده یا گفته نمی‌شوند.
چادر سیاه برای بازدیدکنندگان
هنرمند دیگری که از ایران در نمایشگاه “نقش زن در ادیان جهان” شرکت کرده فیروزه گرگن-اصولی است. او در دو قسمت از این نمایشگاه به موضوع چادر پرداخته است. در بخش اول کارهایش، محرابی درست کرده است و از بازدیدکنندگان می‌خواهد که چادر سیاهی را سرکنند و خود را در آینه ببینند.

فیروزه گرگن-اصولی می‌گوید: «وقتی که چادر را سرشان می‌کنند، بدون اینکه بخواهند به یک دنیای دیگری می‌روند. یکی از این خانم‌ها می‌گفت که احساس می‌کند که در یک جایی قرار گرفته که دور و برش بسته است و احساس خفگی می‌کند. ولی بعضی‌ها هم می‌گفتند که احساس امنیت می‌کنند، که انگار همه چیز دست خودشان است.»

در قسمت دوم کار این هنرمند، تصاویر ١٢ زن چادر به سر دیده می‌شود که اکثر آنها صورت فیروزه گرگن-اصولی را نشان می‌دهند. در یکی از این عکس‌های ٢ متری اما به جای صورت، آینه کار گذاشته شده است تا مخاطبان صورت خود را در آینه ببینند. فیروزه گرگن-اصولی می‌گوید: «من نه دید مثبت و نه دید منفی به چادر دارم. منظور من این است که بستگی دارد که آدم‌ها از چه دیدی از چه زاویه‌ای به دنیا نگاه می‌کنند.»

“تعلیم و تفسیر ادیان مختلف دنیا از طریق زنان”

نمایشگاه “نقش زن در ادیان جهان” برای اولین بار در آلمان برگزار می‌شود و تا ١٠ نوامبر امسال ادامه دارد. به گفته ماریانه پیتسن، رییس موزه زنان، هدف برگزاری چنین نمایشگاهی نشان دادن این است که ادیان مختلف در گذشته چه امکاناتی در اختیار بانوان قرار می دادند و اکنون چه می‌توانند عرضه کنند.

او می‌افزاید: «به طور مثال کاتولیسیزم هنوز در مرد سالاری به سر می‌برد، در صورتی که در کلیسای پروتستان‌ها کشیش‌های زن فعالیت می‌کنند. در اسلام هم این کمبود وجود دارد. این نمایشگاه فراخوانی‌ست برای تمام زن‌های دنیا که نشان دهند قادر به تعلیم و تفسیر ادیان مختلف دنیا هستند.»

http://www.dw.de/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86/a-17018227