ارسال کننده خبر : خانم لیدا اشجعی 24 دی
به رسم همه ساله سازمان مسیحی درهای باز که در ماه ژانویه لیستی از پنجاه کشور که مسیحیان در آنجا تحت آزار و اذیت قرار دارند ارائه میدهد، در این لیست ایران در ردۀ نهم و افغانستان در رده پنجم کشورهای مسیحی ستیز قرار دارند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از صدای مسیحیان، سازمان مسیحی درهایی باز (OpenDoors) با انتشار لیست جدید که مربوط به کشورهایی که در سال۲۰۱۵مسیحیان تحت آزار و اذیت قرار داشتهاند ایران را در رتبه نهم این لیست از میان پنجاه کشور قرار داده است، ایران در سال ۲۰۱۴ در رده هفتم این لیست قرار داشت.
با اینحال ایران با دو پله صعود در این لیست همچنان در زمره کشورهایی که مسیحیان را بینهایت تحت آزار و اذیت قرار میدهند (وضعیت قرمز) جا دارد.
در این لیست کره شمالی به مانند سال گذشته همچنان رده نخست این لیست را به خود اختصاص داده است، نکته حائز اهمیت در این لیست جابجایی سومالی از رده دوم به هفتم میباشد که این رتبه را ایران در سال ۲۰۱۴ در اختیار داشته است.
افغانستان که سال ۲۰۱۴ در رده پنجم قرار داشته است به رتبه چهارم رسیده است، کشور آفریقایی اریتره از رده نهم در سال ۲۰۱۴ به رده سوم در سال ۲۰۱۵ آمده است، که نشان از بدتر شدن اوضاع مسیحیان در این کشور میباشد.
کشور عربستان سعودی که در سال ۲۰۱۳ در رده ششم این جدول حضور داشت، و با بهبود وضعیت سال ۲۰۱۴ به رده دوازدهم این لیست نقل مکان کرد و سال ۲۰۱۵ نیز به رده چهاردهم نقل مکان کرده است ولی با این تغییرات همچنان در زمره کشورهای خیلی آزار دهنده قرار دارد ولی وضعیت نارنجی برای مسیحیان عربستان نشان دهنده وضعیت بهتر از مسیحیان ایران که در وضعیت قرمز قرار دارند میباشد.
بهترین تغییر برای کشور عربی عمان میباشد که از رده سی و نهم در سال ۲۰۱۴ به آخرین رده یعنی پنجاهم این جدول در سال ۲۰۱۵ نقل مکان کرده است.
این گزارش حاکی از این است که آزار و اذیت به سرعت در آفریقا به ویژه کشورهای جنوب صحرای آفریقا در حال رشد است،. در خاور میانه هم خشونت داعش در عراق و سوریه افزایش یافته است سرعت خروج جمعیت مسیحی از منطقه به یک بحران جهانی تبدیل شده است.
دکتر احمد شهید در گزارش سالیانه خود در مورد نقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران مانند یارسان، بهائیان، مسیحیان و مسلمانان سنی همواره هشدار داده است، و آنرا همچنان بحرانی اعلام کرده است.
قرار گرفتن ایران در مرز قرمز که نشان از آزار و اذیت بینهایت مسیحیان میباشد، وضعیت ایران با توجه به وعدههای حسن روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ارتباط با حق و حقوق اقلیتهای مذهبی نه تنها تغییری حاصل شده است بلکه بدتر هم شده است.
در مادهٔ ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر که حکومت ایران نیزیکی از کشورهایی هست که متعهد به اجرای آن شده است آمده که هر انسانی حق آزادی اندیشه، دین است؛ این حق شامل آزادی دگراندیشی، تغییر مذهب، و آزادی علنی کردن آئین و ابراز عقیده، چه به صورت تنها، چه به صورت جمعی یا به اتفاق دیگران، در قالب آموزش، اجرای مناسک، عبادت و دیده بانی آن در محیط عمومی و یا خصوصی است.
با اینحال جمهوری اسلامی همچنان از اجرای آن چیزی که متعهد شده است سر باز میزند و اقلیتهای مذهبی در ایران همچنان تحت آزار و اذیت میباشند، این پر واضح است که حکومت ایران با عدم توجه به تعهد خود قانون کشور را تبدیل به یک قانون تک مذهبی اجباری اسلام شیعه کرده است و تمام حق و حقوق به عبادات اسلام شیعه داده میشود، نقض حقوق، مسیحیان، بهائیان، یهودیان و مسلمانان سنی که توسط عناصر تندرو شیعه مسلمان اجرا میشود تماما تحت حمایت رهبر جمهوری اسلامی علی خامنهای میباشد.
یکی از نمونههای شناخته شده آزار و اذیت مسیحیان در ایران کشیش ایرانی/آمریکایی سعید عابدینی میباشد که مورد شدیدترین آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار گرفته است، سعید عابدینی کشیش ایرانی آمریکایی میباشد که جهت ساخت یتیم خانه در سال ۲۰۱۲ به ایران مسافرت کرد و از همان زمان بازداشت و به زندان منتقل شده است.