زندگی بانوان جامعه زیر چرخ دنده های اشتغال

ارسال کننده:آقای نویر احمد فخرالدین 19 مرداد

ورود خانم‌ها به عرصه اجتماع، زندگی خانوادگی و مسوولیت‌هایی چون همسر بودن و مادر بودن را تحت‌الشعاع قرارمی‌دهدو قطعا اگر زنان نتوانند مهارت تطبیق و مدیریت بین کار در منزل و کار بیرون را کسب کنند، در هیچ یک موفق نخواهند شد.

زنان خبر: شاید کمتر کسی باشدکه متوجه تفاوت‌ فاحش نوع زندگی امروز با چند سال گذشته نشود. علاوه بر تغییر شکلی خانواده‌ها، روند حاکم بر زندگی آنها از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز تغییرکرده است. در همه مشاغل شاهدیم که زنان در کنار مردان مشغول کار و کسب وموفقیت‌اند. این موضوع از نظر گردانندگان اجتماع نیز بسیار مطلوب است؛ چرا که جوامعی که از ۱۰۰ درصد نیروی کار خود (زن و مرد) استفاده می‌کنند، در مقایسه باجوامعی که فقط از ۵۰ درصد نیروی کارشان (فقط مردان) بهره می‌گیرند،پیشرفته‌ترند.

اما در کنار تمام این محاسن، ورود خانم‌ها به عرصه اجتماع، زندگی خانوادگی و مسوولیت‌هایی چون همسر بودن و مادر بودن را تحت‌الشعاع قرارمی‌دهد…قطعا اگر زنان نتوانند مهارت تطبیق و مدیریت بین کار در منزل و کار بیرون را کسب کنند، در هیچ یک موفق نخواهند شد. به راستی، کدام یک از خانم‌ها در زندگیموفق‌ترند و مشکلات کمتری دارند: شاغل یا خانه‌دار؟

خبرنگار این پایگاه خبری در مصاحبه هایی با۲۰  تن از خانم های  شهر یاسوج که در مغازه ها، نانوایی ها، خیاطی ها، مطب پزشکان و ادارات شاغل هستند انجام داده از آنها دلایل شاغل شدن وتاثیر آن برروی زندگی و رابط خانوادگی را جویا شده است.

اغلب  این خانم ها که متاهل نیز بودند دلیل اصلی شاغل شدن خود را نیازهای مالی، تامین مخارج خود وخانواده عنوان کردند و مجبور به کارکردن هستند.

آنها همچنین ابراز داشتند مامجبور هستیم درقبال مبلغ کمی تمام وقت خود راصرف کار کنیم تابتوانیم درکنارشوهرمان کمک خرج خانواده باشیم .تعدادی از خانمهای فروشنده وخیاط  در شهر یاسوج نیز عنوان کردند: درقبال سالها کاروزحمت ما ازداشتن بیمه محروم هستیم وازاین بابت گلایه مندیم.

دختران مجرد هم درپاسخ به این سوال که چرا شاغل شدید به خبرنگار این پایگاه خبری می گویند: به دلیل پرکردن وقت خود واینکه مخارج خود را تامین کنند وسربارخانواده نباشند تصمیم گرفتند که شاغل شوند واگر موقعیت ازدواج برای آنها پیش بیایید دیگرمجبور به کارکردن نیستند.

اما سوال اصلی که ما ازخانم های متاهل این بوده است که تا چه میزان شاغل بودن شما در زندگی و روابط زناشویی شما تاثیر گذاشته است؟

تعداد زیادی از آنها اینطورجواب دادند که ما بدلیل اینکه در طول روز وقت زیادی رادرمحل کار می گذرانیم وبه واسطه شغل خود با افراد زیادی درارتباط هستیم دیگرفرصتی برای گذراندن باخانواده وفرزندان خود نداریم.

این بانوان شاغل عنوان کردند: وقتی درخانه هستیم به دلیل خستگی زیاد کاری حتی حوصله حرف زدن با اعضای خانواده خود را نداریم.

 تعدادی از این خانم ها از گلایه های شوهرانشان برای ما گفتند و ابراز داشتند: شوهرانمان ازما گلایه مندند که چرا از زمان شاغل شدن درروابط زناشوییمان اختلال ایجاد شده است و از ایجاد رابطه زناشویی فرار میکنیم.

مژگان ۲۳ ساله ،مجرد وفروشنده،است وی علت شاغل شدن خود را پرکردن وقت  وتامین مخارج خود دانست وگفت اگر ازدواج کند دیگر نیازی به کار کردن ندارد.