وکلا در ایران با مشکل اشتغال روبه‌رو هستند

ارسال کننده: نازی نیکویی سلیم 18 تیر

به‌گفته محمد نجفی‌ توانا، رئیس کانون وکلا دادگستری مرکز بسیاری از وکلا به‌ویژه زنان وکیل با مشکل اشتغال در ایران روبه‌رو هستند.

نجفی توانا: وکلا با مشکلات حرفه‌ای بسیاری روبه‌رو هستند

به گزارش خبرگزای کار ایران ( ایلنا)، نجفی توانا امروز پنج‌شنبه ۱۸ تیرماه، گفت: «نظام آموزشی کشور ما تعداد زیادی از دیپلمه‌ها را بدون مطالعه و نیاز سنجی وارد رشته حقوق کرده ‌است، در حالی که بازار کار ما چنین ظرفیتی را ندارد.»

نجفی توانا با بیان این‌که وکلا در ایران با مشکل اشتغال مواجه‌اند، افزود: «تعداد زیادی از وکلای ما درآمد کافی و دفتر ندارند، به‌ویژه زنان وکیل که با مشکلات حرفه‌ای نیز روبه‌رو هستند.»

او پیشنهاد داد که اجبار استفاده از وکیل در موارد لازم و اجرایی کردن طرح بیمه وکالت در دستور کار قرار بگیرد تا همه مردم بتوانند از وکیل استفاده کنند.

در گزارشی که روزنامه جام‌جم در بهمن‌ماه سال گذشته منتشر کرد، مهم‌ترین مشکل شغل وکالت در ایران، «گرانی» عنوان شده بود. در این گزارش فرهنگ عدم مراجعه به وکیل در جامعه ایران، بالا بودن دستمزد وکلا و همچنین بالا بودن هزینه‌های راه‌اندازی دفتر وکالت، از جمله موانع موجود بر سر راه شغل وکالت شمرده شده بود.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز اواخر سال گذشته از وجود بیش از ۶۰ هزار وکیل در ایران خبر داده بود که یا از کانون‌های وکلا پروانه کار گرفته‌اند یا از مرکز مشاوران قوه قضائیه؛ با این حال به‌گفته او تنها عده کمی از آن‌ها توانسته‌اند در بازار وکالت، جایگاهی مناسبی برای خود بیابند.

قانون جدید آیین دادرسی کیفری نیز محدودیت‌های تازه‌ای بر سر راه فعالیت مستقل وکلا ایجاد کرده است.

بر اساس تبصره اصلاحی ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری که به تصویب شورای نگهبان رسیده است، در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و همچنین جرایم سازمان یافته در مرحله تحقیقات مقدماتی، طرفین دعوا حق دارند وکیل یا وکلای خود را فقط از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تأیید رئیس قوه قضائیه باشند انتخاب کنند.

کانون وکلای دادگستری مرکز، چند روز پیش در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران به تبصره اصلاحی اعتراض کرد.