.مادهٔ ۲ اعلامیۀ جهانی حقوق بشر: همه انسانها بی هیچ تمایزی از هر سان که باشند، اعم از نژاد، رنگ، جنسیت، زبان، مذهب، عقاید سیاسی یا هر عقیدهٔ دیگری، خاستگاه اجتماعی و ملی، وضعیت، دارایی، محل تولد یا در هر جایگاهی که باشند، سزاوار تمامی حقوق و آزادیهای مطرح در این «اعلامیه» اند. به علاوه، میان انسانها بر اساس جایگاه سیاسی، قلمروقضایی و وضعیت بینالمللی مملکت یا سرزمینی که فرد به آن متعلق است، فارغ از اینکه سرزمین وی مستقل، تحت قیمومت، غیرخودمختار یا تحت هرگونه محدودیت در حق حاکمیت خود باشد، هیچ تمایزی وجود ندارد .
مادهٔ ۳ اعلامیۀ جهانی حقوق بشر: هر فردی سزاوار و محق به زندگی، آزادی و امنیت فردی است
هشدار نمایندگان پارلمان اروپا در مورد وضع حقوق بشر در ایران
اعدامها را متوقف کنید،
زندانیان سیاسی را آزاد کنید،
به حقوق و آزادیهای شهروندان احترام بگذارید.
در این بیانیه ایران به عنوان “قلب بحران” در منطقه خاورمیانه و “نه بخشی از راه حل” توصیف شده و آمده است که برای ریشهکن کردن هر گونه بنیادگرایی و افراط گرایی در منطقه باید به “نفوذ و دخالت” ایران پایان داد. جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد در سوریه و شورشیان شیعه حوثی در یمن حمایت مالی و نظامی میکند. این امر با انتقادات شدید کشورهای منطقه از جمله ترکیه و عربستان سعودی روبروست. مقامات سعودی اخیرا در جریان اجلاس شورای همکاری خلیج فارس نسبت به اقدامات ایران در منطقه هشدار دادند و از آنها به عنوان تهدیدی برای خاورمیانه یاد کردند.
امضاکنندگان بیانبه تأکید کردهاند که ایران باید “به تمامی پرسشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی پاسخ دهد و امکان دسترسی کامل بازرسان این سازمان به تمامی سایتهای نظامی و غیرنظامی، اعلام شده یا نشده، را فراهم آورد.”
نمایندگان اتحادیه اروپا که بیانیه خود را ۱۱ خرداد ماه خطاب به فدریگا موگرینی، نماینده ارشد اتحادیه ، نوشتهاند، میگویند ایران با در نظر گرفتن درصدی جمعیتش و بنا بر گزارشهای آماری منتشر شده، بالاترین شمار اعدام را در جهان دارد. امضاءکنندگان بیانیه میگویند “نگران پرونده وحشتناک حقوق بشر در ایران” هستند .
ما اعضای نمایندگی اشتوتگارت کانون دفاع از حقوق بشر در در ایران ، این اقدامات مسئولین جمهوری اسلامی را بشدت محکوم کرده و خواهان اجرای کامل مفاد اعلامیۀ جهانی حقوق انسانها در ایران هستیم .
621
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
نمایندگی اشتوتگارت