
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴-هرانا
خبرگزاری هرانا – امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه، پریدخت شجاعی باغینی، شهروند بهائی ساکن کرمان، با پایان ایام مرخصی به زندان این شهر بازگشت.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پریدخت شجاعی باغینی، به زندان کرمان بازگشت. یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم شجاعی اواخر بهمن سال گذشته به مرخصی اعزام شده بود. در پی عدم موافقت مسئولین با تمدید مرخصی، خانم شجاعی امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ به زندان کرمان بازگشت. همچنین این شهروند بهائی درخواست کرده بود که مابقی کیفر حبس خود را تحت نظارت پابند الکترونیکی در خارج از زندان سپری کند که این درخواست نیز با مخالفت مسئولین مواجه شد.”
پریدخت شجاعی باغینی در تاریخ ۱۰ دی ۱۴۰۳، جهت تحمل دوران حبس خود، راهی زندان کرمان شد. وی پیشتر توسط دادگاه تجدیدنظر استان کرمان به دو سال یک ماه حبس و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده بود.
وی در مرحله بدوی، ابتدا توسط دادگاه انقلاب کرمان به پرداخت جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد. پس از مدتی حکم صادره علیه خانم شجاعی در یک روند پرابهام نقض و او با دریافت ابلاغیهای از محکومیت خود به حبس و محرومیت از حقوق اجتماعی در دادگاه غیابی مطلع شد.
پریدخت شجاعی در تیرماه سال ۱۴۰۲ به همراه شماری دیگر از بهائیان کرمان بازداشت و پس از مدتی با قرار تامین آزاد شده بود. بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، در رسته حقوق اقلیت های مذهبی و دینی، ۱۵۷ گزارش توسط نهاد آمار به ثبت رسیده است که بهائیان با ۶۷.۵۴٪ سهم از گزارشات در صدر دیده بانی گزارشگران حقوق بشر قرار گرفتند.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند. این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.