تهیه و تنظیم: نغمه ظریفی مقدم، حدیث خوبرفتار، الینا کرم بگی، محمد گلستان جو
آگاهی بیشتر:
این گزارشات آماری از میان بیش از ۶۹ خبر که در طول فروردین ماه ۱۴۰۴ تهیه شده است.
این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانههای داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمعآوری گردیده است.
آمار فوق از گزارشات رسانههای داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمعآوری شده و عملاً نمیتواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیتهای جامعه باشد.
همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در فروردین ماه همکاری کردند: شراره هادیزاده رئیسی، پروین محمدی افقا، نازی جلالی، سونیا سواركوب، آیلین علی ویردیلویی، مهناز ترابی، زهرا رشیدی، الهه عظیمی، متینه عطاالهی، مری جانبخش اصل، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، معصومه کریمی، حدیث خوب رفتار، سارا آسیابان، امیر پالوانه، محمد گلستانجو، فرجود تقی پور، افشین مهتاب، میلاد طاهر آبادی ،میباشند.
جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:
اخبار عمومی
سنندج، ادامه بازداشت لیلا پاشایی و باران ساعدی، دو فعال زن کُرد
از سرنوشت باران ساعدی و لیلا پاشایی، که به ترتیب در روزهای ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در سنندج بازداشت شدهاند، همچنان اطلاعی در دست نیست.( ۴ فروردین ۱۴۰۴-کردستان )
راحله راحمی پور، فعال مدنی کهنسال در زندان اوین از درمان محروم است
راحله راحمیپور، فعال مدنی ۷۲ ساله که از بیماریهای متعددی از جمله تومور مغزی و تالاسمی مینور رنج میبرد، کماکان با شرایط جسمی نامناسب در زندان اوین نگهداری میشود. این در حالی است که با وجود تایید پزشکی قانونی در خصوص وخامت وضعیت جسمانی او و تاکید بر نیاز فوری به درمان در خارج از زندان، وی همچنان از اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.( ۶ فروردین ۱۴۰۴-هرانا )
دختر دونده طلایی ایران، فراموششده در فقر
آیناز سنجرزهی، دختر ۱۵ سالهای که با پای برهنه روی خاکهای دامن دهستانی در سیستان و بلوچستان دوید و پنج مدال را به خانه برد، حالا در سکوت و بیتوجهی مسئولان تمرین میکند. نه حمایتی از وزارت ورزش دارد، نه پاداشی از آموزشوپرورش. او فقط یک خواسته دارد: حمایت برای رشد کردن تا رسیدن به آرزویش که جام جهانی است! وی پنج مدال درخشان در دوومیدانی دارد، اما سهم او از این افتخارات تنها یک آجیلخوری بوده است! او با خرما تمرین میکند، بدون حمایت، بدون امکانات، و حتی بدون یک گوشی هوشمند برای ثبت لحظاتش. ( 12 فروردین 1404 رکنا)
کارزاری دیگر برای اتحاد خانوادههای دادخواه (من هم مادر کسی هستم)
در پی انتشار یک پست اینستاگرامی از سوی کاملیا سجادیان، مادر دادخواه محمدحسن ترکمان، جوان کشته شده در اعتراضات زن زندگی آزادی، دهها عضو خانواده جانباختگان اعتراضات سالهای اخیر، به کارزاری تحتعنوان من هم مادر کسی هستم، برای ایجاد همبستگی و یکپارچگی پیوستند.خانم سجادیان، روز پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ عکسی از خود در کنار فرزند کشتهشدهاش منتشر کرد و از مادران دادخواه دیگر خواست که برای چندمین بار، با اعلام یکدلی و اتحاد، مشت محکمی بر دهان گشاد یاوه گویان و قاتلان و دروغگویان و دیکتاتوری باشند.پس از انتشار این درخواست، نادیا احسانپور، مادر محسن محمدی کوچکسرایی نیز با انتشار تصویر خود و پسر جانباختهاش، خواهان سرنگونی دیکتاتوری ظالمان و قاتلان شد. (۱۴ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
برای دومین بار: اعاده دادرسی پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور رد شد
مازیار طاطایی، وکیل دادگستری اعلام کرد که دیوان عالی کشور، دومین درخواست اعاده دادرسی پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام را رد کرده است. شعبه رسیدگی کننده دیوان عالی کشور، دومین درخواست اعاده دادرسی وکلای پخشان عزیزی را بدون مطالبه پرونده محاکماتی، رد و دفاعیات وکلای او را بلادلیل اعلام کرده است. چنین استدلالی از طرف شعبه رسیدگی کننده ملازمه با مطالبه پرونده محاکماتی دارد که متاسفانه انجام نشد. (۱۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
زندان لاکان رشت: زهره و زهرا دادرس با توقف اجرای حکم آزاد شدند
در روز یکشنبه ۱۷ فروردینماه، زهره دادرس و زهرا دادرس، فعالان حقوق زنان پس از پذیرفته شدن درخواست اعاده دادرسی پرونده در دیوان عالی کشور، با توقف اجرای حکم حبس از زندان لاکان رشت آزاد شدند. مادر این دو زندانی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی زهره و زهرا را پذیرفت و دستور توقف اجرای حکم صادر شد. او افزود که با ارجاع پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان گیلان و تا زمان دادرسی مجدد، این افراد امروز از زندان لاکان رشت آزاد شدند. (۱۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
شهین عبدالقادری، دو سال و نیم زندگی با ۳۰۰ ساچمه در صورت
فرهاد محمودی، برادر فریدون محمودی، از جانباختگان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در مطلبی به وضعیت شهین عبدالقادری، از مجروحان اعتراضات زن، زندگی، آزادی پرداخته و نوشته است او بیش از دو سال و نیم است با ۳۰۰ ساچمه در سر و صورتش زندگی میکند. خانم عبدالقادری به دلیل سرکوب و فشارهای امنیتی، تاکنون نتوانسته بود درباره وضعیت خود اطلاعرسانی کند. عثمان مامه، همسر شهین عبدالقادری، روز ۲۷ آبان ۱۴۰۱ توسط ماموران امنیتی در بوکان بازداشت شد. خانوادە این شهروند بە تمامی نهادهای امنیتی، قضایی و نظارتی بوکان و استان آذربایجانغربی مراجعە کردەاند اما تاکنون هیچ پاسخ روشنی در رابطە با بازداشت، سرنوشت و وضعیت عثمان مامە دریافت نکردەاند.( ۱۷ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
سازندگان فیلم کیک محبوب من به حبس و جزای نقدی محکوم شدند
بهتاش صناعیها و مریم مقدم، کارگردانان فیلم کیک محبوب من به همراه غلامرضا موسوی، تهیه کننده این فیلم، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به مجموعا پنج سال و چهار ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شدند.احکام حبس هر یک از این افراد به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. این زوج سینماگر با وجود جوایزی که این فیلم در جشنوارههای بینالمللی، از جمله جایزه هوگو نقرهای جشنواره شیکاگو، دریافت کرد، به دلیل ممنوعیت خروج از کشور امکان حضور در این رویدادها را نیافتند. فیلم کیک محبوب من بدون اعمال سانسور و پیروی از پوشش اجباری حجاب برای بازیگران زن ساخته شده است و مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش های منفی زیادی را نسبت به ساخت این فیلم داشتند. (۱۸ فروردین ۱۴۰۴- هرانا)
لیان درویش از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
لیان درویش، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می کند، روز گذشته از این زندان به مرخصی اعزام شد. خانم درویش در تاریخ ۲ اسفند سال ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود. وی از بیماری های کبدی، عفونت مثانه و کلیه رنج میبرد. همچنین، درخواست آزادی مشروط او تأیید شده و زمان قانونی اجرای آن نیز فرارسیده است، اما مسئولان زندان از آزادی او خودداری میکنند. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
لیلا قلیخانی گنجه از زندان اوین آزاد شد
روز دوشنبه ۱۸ فروردین ماه، لیلا (شهره) قلیخانی گنجه، متهم سیاسی با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد. خانم قلیخانی از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام تفهیم اتهام شده بود و پس از هشت روز بازداشت در انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، به بند زنان این زندان منتقل شده بود. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
مهوش صیدال با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت
روز دوشنبه ۱۸ فروردین ماه، مهوش (سایه) صیدال تدوئی، زندانی سیاسی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. وی در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. پس از صدور یک رأی جدید علیه او، محکومیت پیشین وی که به حالت تعلیق درآمده بود، به حالت تعزیری تغییر کرد. وی در این پرونده از بابت اتهاماتی همچون نشر اکاذیب توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. این دادگاه او را به دو سال حبس تعزیری و پرداخت ۵۶ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد. بازنشر اخبار مربوط به مسمومیتهای سریالی دانشآموزان، از جمله مصادیق اتهامی علیه او اعلام شد. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
مجلس درپی واگذاری حق طلاق به زنان، درصورت عدم پرداخت مهریه است
نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد مجلس به دنبال واگذاری حق طلاق به زنان در صورت امتناع مرد از پرداخت مهریه، طی مدت مشخصی است. عثمان سالاری در این باره گفت: اگر قرار باشد از موضوع مهریه حبسزدایی کنیم، اگر کسی ازدواج کرد و بعد نتوانست مهریه خانم را تودیع و خود را بریء الذمه کند، باید حقی هم به زنان داده شود که اگر ظرف مدتی همسرشان مهریه را پرداخت نکرد، حق طلاق برایشان منظور شود. (۲۰ فروردین ۱۴۰۴- ایران وایر)
ویدا ربانی پس از ۳۲ ماه حبس از زندان اوین آزاد شد
ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ با صدور حکم آزادی مشروط، از زندان اوین آزاد شد. ویدا ربانی، متولد ۱۳۶۸، ساکن تهران، متاهل، عضو انجمن صنفی روزنامهنگاران، کارشناس ارشد علوم سیاسی و کارشناس روزنامه نگاری است. وی در دیماه ۱۳۹۸ حین تهیه گزارش از اعتراضات مربوط به ساقط کردن هواپیمای اوکراینی بهدست سپاه پاسداران، بازداشت و به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و تعلیقی محکوم شد. این دوران محکومیت بعدا به تعلیق در آمد، اما با شروع اعتراضات سال ۱۴۰۱ به کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، ویدا ربانی بازداشت و حکم حبس سنگین پیشین او به اجرا در آمد. (۲۰ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
یورش ماموران امنیتی به منزل لیلا مقدسی و رضا غلامحسینی در بندرعباس
در تاریخ ۳بهمن۱۴۰۳، نیروهای امنیتی سپاه پاسداران به منزل لیلا مقدسی مدرس زبان فرانسه، و همسر اورضا غلامحسینی زندانی سیاسی سابق، در بندرعباس یورش بردند.رسانه حقوقبشری بیدارزنی خبر داد که پس از تفتیش منزل، رضا غلامحسینی بازداشت شد و هر دو این شهروندان در شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای بندرعباس به اتهام تبلیغ علیه نظام واهانت به رهبری مورد بازجویی قرار گرفتند.جزییات دقیق اتهامات و مصادیق پروندهسازی علیه این زوج فعال مدنی هنوز مشخص نیست.( ۲۱ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
مهاباد آزادی نازنین الیاسی پس از چهار ماه بازداشت با تودیع وثیقه
نازنین الیاسی، شهروند کُرد اهل مهاباد پس از تحمل چهار ماه حبس با تودیع وثیقه چهار میلیارد تومانی و بصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی خود از بازداشتگاه ارومیه آزاد شد.بر اساس گزارش رسیده .روز پنجشنبه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴نازنین الیاسی، اهل مهاباد با تودیع وثیقه چهار میلیارد تومانی از بازداشتگاه اطلاعات ارومیه آزاد شد. بە گفتە منابع آگاه، نازنین الیاسی در ایام بازداشت از حق دسترسی بە وکیل محروم بودە و بە همکاری با یکی از احزاب کردستانی اپوزسیون حکومت متهم شدە است .( ۲۲ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری به زندان زنجان بازگشت
ناهید شیرپیشه مادرپویا بختیاری از جانباختگان اعتراضات آبان۱۳۹۸، روز شنبه ۲۳فروردین۱۴۰۴ و پس از پایان ایام مرخصی، به زندان زنجان بازگشت.مونا و صبا بختیاری دختران خانم شیرپیشه با انتشار تصویری از وداع ناهید شیرپیشه با مزار فرزندش پویا بختیاری نوشتند: کورسوی امید ما به خاموشی رفت. مدت کوتاه مرخصی مامان ناهید تمام شد و بانو ناهید شیرپیشه مقابل اشک چشم و آه دل خانواده با امید آزادی به زندان برگشت. به امید آزادی خانواده بختیاری و همه زندانیان سیاسی؛ به امید آزادی ایران.( ۲۴ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
زهرا شریف کاظمی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد
زهرا شریف کاظمی آزاد شد.آزادی خانم شریف کاظمی امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، با تودیع وثیقه از زندان اوین صورت گرفته است.اواخر اسفند ماه سال گذشته، جلسه آخرین دفاع خانم شریف کاظمی، در دادسرای اوین از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی برگزار شده بود.پیش از آن در اسفندماه، قرار بازداشت خانم شریف کاظمی، توسط شعبه پنج بازپرسی دادسرای اوین به مدت دو ماه دیگرتمدید شده بود.( ۲۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
سکینه پاد: بعد از اعتراضات، ۸۰۰میلیارد تومان خسارت پرداخت کردیم
سکینه پاد که از سوی دولت ابراهیم رئیسی بهعنوان عضو کمیته موسوم به بررسی ناآرامیها برای پیگیری شکایات مطرح شده در خصوص اعتراضات پس از قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی تشکیل شد میگوید حدود ۸۰۰ میلیارد تومن برای جبران خسارتهای مالی به آسیبدیدگان پرداخت شده است.این رقم طبق قانون مجازات اسلامی معادل دیه کامل ۱۳۳۳ انسان (مرد مسلمان شیعه) در ماههای عادی سال است.( ۲۸ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
نامه سپیده قلیان خطاب به روناهی دختر حمید حسیننژاد حیدرانلو زندانی سیاسی کُرد در خطر اجرای حکم اعدام
سپیده قلیان، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین با انتشار نامهای به روناهی حسین نژاد، دختر نوجوان حمید حسیننژاد حیدرانلو، زندانی سیاسی کُرد و محکوم به اعدام در اعتراض به احکام اعدام و برای حق حیات نوشته است.( ۲۸ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
نرگس محمدی: با پای خودم به زندان بر نمیگردم
اولین گفتوگوی تصویری نرگس محمدی به زبان فارسی بعد از آزادی از زندان با سیما ثابت شامگاه پنجشنبه، ۲۸فروردین۱۴۰۴برگزار شد.او در این گفتوگو درباره مسایل مختلفی از جمله اختلافات اپوزیسیون، مساله براندازی، آنچه در بند زنان اوین میگذرد و مذاکرات اتمی به تفصیل صحبت کرد.نرگس محمدی در بخشی از این مصاحبه به فشارهایی که در زندان متحمل شده، محرومیتهای تلفنی و ملاقات با عزیزانش در دوران طولانی زندان اشاره کرده و میگوید آنها سختگیریهایشان را انجام دادند. من تحت هیچ شرایطی با پای خودم به زندان باز نمیگردم. آزادی حق همه زندانیان است.او همچنین در مورد زمانی که خبر برنده شدن برای جایزه صلح نوبل را در زندان شنید و حال و هوای خود میگوید خیلی دلم میخواست آن لحظه با مردم ایران حرف بزنم. آرزو میکردم درزی از این دیوارها باز شود و من حتی شده یک عابر را در آنسوی خیابان میدیدم و فریاد بزنم من این جایزه را مدیون مردم ایران هستم و باید وفادار به عهد و پیمانم به مردم ایران بمانم.( ۲۹ فروردین ۱۴۰۴- ایران وایر)
زهرا رضایی آزاد شد
آزادی خانم رضایی روز شنبه ۳۰ فروردین، به صورت مشروط از زندان قرچک ورامین صورت گرفته است.زهرا رضایی، فعال سیاسی در تاریخ ۲۶ آبان ۱۴۰۳ برای اجرای حکم حبس بازداشت شد. او ابتدا به زندان اوین معرفی و سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شد.خانم رضایی اواخر مهرماه سال گذشته توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد. اتهامات مطروحه علیه او تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی و مداومت در حضور در انظار عمومی بدون حجاب شرعی، عنوان شده بود.(۳۱ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
احضار به دادگاه
اعظم آهوقلندر جهت اجرای حکم شلاق احضار شد
اعظم آهوقلندر توسط شعبه پنج اجرای احکام دادسرای شهرستان فردیس جهت اجرای حکم ۳۰ ضربه شلاق تعزیری و پرداخت جزای نقدی احضار شد. از وی خواسته شده ظرف مدت ۱۰ روز از زمان صدور ابلاغیه، در این شعبه حاضر شود. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی، روز چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳، در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان فردیس برگزار شده بود. همچنین در تاریخ ۶ آذرماه سال گذشته، اعظم آهو قلندر در یک پرونده مشترک به همراه سه متهم دیگر از بابت اتهامات تشکیل و سردستگی گروه مجرمانه با هدف برهم زدن امنیت کشور و عضویت در دسته یا گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور مجموعا به ۱۴ سال و ۱۰ ماه حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند. (۲۰ فروردین۱۴۰۴-هرانا)
شهره قمر، بازیگر سینما به چهار سال و هشت ماه حبس محکوم شد
شهره قمر، بازیگر سینما بهاتهام حمایت از اسرائیل به سه سال و شش ماه حبس و بهاتهام نشر اکاذیب وتهییج افکار عمومی به ۱۴ ماه حبس محکوم شد.علی شریفزاده اردکانی، وکیل خانم قمر، این خبر را روز شنبه ۲۳ فروردین اعلام کرد و خود شهره قمر نیز تصویر حکم شعبه ۲۱ دادگاه انقلاب به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ را در صفحۀ اینستاگرام خود منتشر کرد.شهره قمر و وکیلش اعلام کردهاند که در اعتراض به این رأی درخواست تجدیدنظر ثبت کردهاند.( ۲۴ فروردین ۱۴۰۴-رادیو فردا)
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منصوره عرفانیان برگزار شد
منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان محاکمه شد.این جلسه امروز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه در شعبه چهارم دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد. خانم عرفانیان به همراه وکیل مدافع خود، محمدباقر رضایی، در این دادگاه حضور یافت. وی از بابت اتهامات عضویت در گروههایی با هدف برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی از خود دفاع کرد.جمع کردن امضا برای آزادی زندانیان، از مصادیق اتهامات مطروحه علیه او عنوان شده است.( ۲۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
احضار سروه پورمحمدی فعال فرهنگی عضو انجمن نوژین جهت اجرای حکم حبس
سروه_پورمحمدی، عضو انجمن نوژین در تاریخ ١٩ فروردین ١٤٠٤ احضاریه دادگاه جهت اجرای حکم حبس دریافت کرده و باید جهت اجرای حکم حبس خود را به زندان معرفی کند.( ٢٩ فروردین ١٤٠٤ کردپا)
احکام صادره
حکم حبس برای فعال صنفی معلمان در قزوین
کبری طاهرخانی،در آذر ماه ۱۴۰۳ توسط نیروهای سپاه بازداشت شد و بابت اتهامات توهین به خامنهای و تبلیغ علیه نظام به سه سال حبس و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.حکم مذکور در اسفندماه ۱۴۰۳ برای وی صادر شده است و مصادیق جرم وی انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام و گزارشی از اطلاعات سپاه قزوین بوده است )۳فروردین ۱۴۰۴ هه نگاو)
ویدا محمدی ساکن تهران به ۴ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد
ویدا محمدی، شهروند ساکن تهران، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به ۴ سال و ۸ ماە زندان تعزیری محکوم شده است. اتهامات وی اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام می باشد. دلیل انتساب این دو اتهام به ویدا محمدی، فعالیت او در شبکههای اجتماعی اعلام شده است. (۱۴ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
قرار منع تعقیب در پرونده ۷ شهروند در دادسرای سنندج صادر شد
قرار منع تعقیب سهراب جلالی، کمال فکوریان، مختار اسدی، فاطمه زندکریمی، جمال اسدی، جمیل امینی و زهرا محمدی، شهروندان ساکن سنندج، توسط شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر صادر شد. جلسه بازپرسی این افراد، در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در مرجع قضایی مذکور با حضور وکلای مدافع آنها برگزار شده بود. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
مینو روزه دار به حبس و جزای نقدی محکوم شد
مینو روزه دار، شهروند ساکن تهران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب این شهر، به ۱۴ ماه حبس و پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.مینو روزه دار به حبس و جزای نقدی محکوم شد. خانم روزه دار توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامانی همچون تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به ۱۴ ماه حبس و پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. حبس صادره علیه او به مدت چهار سال به تعلیق درآمده است.( ۲۶ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
مریم ذبیحی، شهروند بهائی به حبس محکوم شد
براساس حکمی که توسط شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری دو شهرستان قائم شهر صادر شده است، این شهروند بهائی بابت اتهام فعالیت آموزشی مغایر و مخل شرع مقدس اسلام به تحمل ۱۰ ماه حبس محکوم شده است. جلسه رسیدگی به اتهامات خانم ذبیحی در تاریخ ۲۷ فروردین ماه امسال در این شعبه برگزار و حکم نیز در همان روز صادر شده است.برگزاری جلسات امتحان دانشجویان دانشگاه غیررسمی بهائیان ایران در منزل شخصی او، مصداق اتهام مطروحه علیه خانم ذبیحی عنوان شده است.( ۳۰ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
بازداشت
بازداشت در پی برگزاری مراسم نوروز
روز یکشنبه ۳ فروردینماه ۱۴۰۴ شنو محمدی ۳۴ ساله به همراه همسرش آریوان شاکری ۳۵ ساله، دو فعال مدنی اهل سنندج، در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خود در محله حاجیآباد این شهر و بدون ارائه هرگونه برگهی قضایی بازداشت شدند.بازداشت این زوج در رابطه با مراسم نوروز کردستان صورت گرفته است. پیگیریهای خانوادهی این دو شهروند جهت اطلاع از سرنوشت و وضعیت آنان بینتیجه مانده و نهادهای امنیتی از ارائه پاسخی در این خصوص جلوگیری به عمل آوردهاند. (۴فروردین۱۴۰۴ هه نگاو)
بازداشت فریده مرادی و گلنوش نصیری شهروندان بهایی جهت اجرای حکم حبس
فریده مرادی و گلنوش نصیری دو شهروند بهایی ساکن مشهد پس از احضار به اجرای احکام دادگاه انقلاب مشهد، بازداشت و جهت سپری نمودن دوران محکومیت هشت ماهه خود به زندان وکیلآباد مشهد منتقل شدنداین دو.آبان ۱۴۰۲ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی هادی منصوری هر کدام از بابت عضویت در دستهها و جمعیتها با هدف بر هم زندن امنیت کشوربه تحمل ۳ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.حکم مذکور در نهایت توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی برای هر کدام از این دو شهروند به ۸ ماه حبس کاهش یافت.( ۳۱ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
زنان و زندانی
بازگشت دو زندانی سیاسی با پایان ایام مرخصی به اوین
حورا نیک بخت و کبری بیکی زندانیان سیاسی، روز سهشنبه ۵ فروردین ماه با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشتند. خانم نیک بخت، شهروند ساکن تهران، در تاریخ ۲۳ خردادماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری به یک سال حبس تعزیری وخانم کبری بیکی نیز از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به سه سال حبس محکوم شده بود. (۵فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
محرومیت از درمان زندانی کهنسال
راحله راحمیپور، فعال مدنی ۷۲ ساله که از بیماریهای متعددی از جمله تومور مغزی و تالاسمی مینور رنج میبرد، کماکان با شرایط جسمی نامناسب در زندان اوین نگهداری میشود. وی از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در اسفندماه سال ۱۴۰۳ مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و ۱۰ روز حبس، محکوم شده بود. (۶فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
حبس بدون تصمیم در زندان اوین
فرزانه محمدی پارسا کماکان بیش از سه ماه از بازداشت خانم پارسا میگذرد و او کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری میشود. او پس از گذشت بیش از ۴۰ روز، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۲۳ بهمن سال گذشته، به بند زنان این زندان منتقل شده است. همچنین تاکنون امکان آزادی او با وثیقه نیز فراهم نشده است).۶ فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
بازگشت به زندان پس از ایام مرخصی
ویدا ربانی، روزنامه نگار شامگاه چهارشنبه ۶ فروردینماه، با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. ویدا ربانی، متولد ۱۳۶۸، ساکن تهران، متاهل، عضو انجمن صنفی روزنامهنگاران، کارشناس ارشد علوم سیاسی و کارشناس روزنامه نگاری است.پس از بازداشت وی در مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی به زندان منتقل شد.در دی ماه ۱۴۰۱ از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به شش سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به پانزده ماه حبس محکوم شد. (۷فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
ممانعت از رسیدگی پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی
لیان درویش، مادر حدودا ۴۰ ساله و اهل استان گیلان، پیشتر از بابت اتهامات اجتماع و تبانی، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به مجموعا پنج سال حبس محکوم شده بود. وی علیرغم ابتلا به عفونت شدید کلیه و مثانه، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.این زندانی سیاسی در تاریخ ۲ اسفند سال ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.(۷ فروردین ۱۴۰۴هرانا)
بازگشت به زندان دو زندانی سیاسی پس از ایام مرخصی
فرشته حسینی و پریسا یوسفی، از هواداران عرفان حلقه، روز ۶ فروردین با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشتند. این دو نفر در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳، جهت تحمل حبس بازداشت و راهی زندان اوین شدند.آنها در یک پرونده مشترک به دلیل هواداری از فرقه عرفان حلقه در دادگاه انقلاب محاکمه شده، فرشته حسینی به پنج سال و نرگس خراسانی و پریسا یوسفی هر کدام به سه سال حبس محکوم شدند.(۷ فروردین ۱۴۰۴ هرانا )
محرومیت از درمان زندانی سیاسی محکوم به اعدام
وریشه مرادی،اواخر آبان ماه سال ۱۴۰۳ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام بغی به اعدام محکوم شد. وی که از بیماری های مختلف از جمله دیسک شدید کمر و گردن رنج میبرد بیش از سه ماه است که طبق نظر پزشک متخصص نیاز فوری به جراحی و رسیدگی مناسب پزشکی دارد. با وجود تایید پزشکان زندان اوین در خصوص وخامت وضعیت جسمانی او و تاکید بر نیاز فوری به درمان در خارج از زندان، وی همچنان به دستور مسئولان مربوطه از اعزام به مراکز درمانی و رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. (۸ فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
زندانی سیاسی آذر کوروندی، مشروط کردن مرخصی استعلاجی به اجازه بازجو
زندانی سیاسی آذر کوروندی که در زندان اوین محبوس است، روزانه درد زیادی تحمل میکند و نیاز به عمل جراحی دارد. این در حالی است که مقامات زندان مرخصی استعلاجی او را مشروط به اجازه بازجوی وزارت اطلاعات کرده اند. (۸ فروردین ۱۴۰۴ کانون حقوق بشرایران)
حبس بدون تصمیم، ادامه بلاتکلیفی ارغوان فلاحی در زندان اوین
ارغوان فلاحی اوایل بهمن ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان اوین بلاتکلیف است.در این مدت تحت بازجویی بوده و هنوز به پرونده او رسیدگی نشده است. همچنین، تاکنون امکان آزادی موقت برای او نیز فراهم نشده است. وی پیش از این نیز به همراه پدرش در آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به دو سال حبس محکوم شده و دوران محکومیت خود را گذرانده بود.(۹ فروردین ۱۴۰۴ هرانا)
لیلا قلیخانی گنجه پس از ۳۵ روز هنوز در انتظار تعیین تکلیف
لیلا (شهره) قلیخانی گنجه، متهم سیاسی، که ۳۵ روز پیش توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده، به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود.خانم قلیخانی پس از هشت روز بازداشت در انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، به بند زنان این زندان منتقل شد. وی با با اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام مواجه است. (۱۱ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
نرگس خراسانی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت
نرگس خراسانی، از هواداران عرفان حلقه که در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، به مرخصی اعزام شده بود. با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. نرگس خراسانی به همراه دو هم پرونده ای خود به نام های فرشته حسینی و پریسا یوسفی در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳، جهت تحمل حبس بازداشت و راهی زندان اوین شدند. آنها به دلیل هواداری از فرقه عرفان حلقه در دادگاه انقلاب محاکمه شده بودند. فرشته حسینی به پنج سال حبس و نرگس خراسانی و پریسا یوسفی هر کدام به سه سال حبس محکوم شدند. (۱۱ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
وضعیت جسمی وخیم ناشی از سرطان زندانی سیاسی مرضیه فارسی
مرضیه فارسی با سرگیجههای ناتوان کننده و دردهای قلبی؛ در زندان اوین بدون درمان رها شده است. خانم فارسی در زمانی که مبتلا به سرطان شد، دچار دردهای قلبی شد که پزشکان تشخیص دادند که به بیماری قلبی مبتلا شده است. او پیش از دستگیری در حال درمان بیماری سرطان بود و حال به دلیل بازداشتهای پیاپی و عدم رسیدگی مناسب در رنج و عذاب است. او به اتهام بغی و ارتباط با مجاهدین خلق، به 15 سال حبس محکوم شده است. (۱۲ فروردین ۱۴۰۴-کانون حقوق بشر ایران)
بلاتکلیفی محمدعلی و هدی مهرگانفر در زندان عادلآباد شیراز ادامه دارد
محمدعلی مهرگانفر و فرزندش هدی مهرگانفر، متهمان سیاسی ساکن زرقان، با گذشت بیش از ۱۶۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان عادلآباد شیراز در بازداشت بهسر میبرند. در تاریخ ۱۰ فروردین ماه، جلسه بازپرسی این دو عضو یک خانواده به صورت ویدیو کنفراس برگزار شده بود. آنها به ظن ارتباط با یکی از گروه های مخالف نظام تفهیم اتهام شدند. همچنین امکان آزادی آنان با وثیقه نیز فراهم نشده است. این دو عضو یک خانواده از بیماریهای متعددی رنج میبرند و در این زندان از رسیدگی پزشکی محروم ماندهاند. (۱۸ فروردین۱۴۰۴-هرانا)
گزارشی از آخرین وضعیت پروین قدیانی، نوکیش مسیحی در زندان کچویی کرج
پروین قدیانی، نوکیش مسیحی، حدوداً سه ماه است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و هم اکنون به صورت بلاتکلیف در زندان کچویی کرج نگهداری میشود. علت بازداشت خانم قدیانی تبلیغ دین مسیحیت عنوان شده است. لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
درخواست آزادی مشروط نسیم غلامی، زندانی سیاسی رد شد
باوجود گذراندن بیش از دوسوم دوران محکومیت، درخواست آزادی مشروط نسیم غلامی سیمیاری از بازداشتشدگان اعتراضات زن زندگی، آزادی از سوی مراجع قضایی رد شده است.منابع مطلع اعلام کردهاند که این تصمیم، تحت فشار مستقیم بازجو پرونده اتخاذ شده است.نسیم غلامی متولد ۲۲تیر۱۳۶۷در دو سال گذشته حتی یک روز نیز به مرخصی اعزام نشده و از بدو بازداشت تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.او در تاریخ ۲۸اردیبهشت۱۴۰۲ توسط نیروهای اطلاعات سپاه در یکی از خیابانهای تهران بازداشت شد. غلامی پس از بازداشت، ابتدا به بند یک-الف سپاه منتقل شد و تحت بازجویی در سلول انفرادی قرار گرفت. او سپس به بند دو-الف و در نهایت در تاریخ ۴مهر۱۴۰۲، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.( ۲۴ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
عدم رسیدگی پزشکی روایت تازه از وضعیت آذر کروندی در زندان اوین
آذر کروندی (کوروندی) موسی زاده، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا اطلاع داد: خانم کروندی که از بیرونزدگی دیسک گردن و بیماری قلبی رنج میبرد، در وضعیت جسمانی وخیمی قرار دارد. به طوری که وی قادر به انجام امور شخصی و روزانه خود نیست. این بیماریها باعث کاهش پنج کیلوگرم از وزن او شدهاند. با این حال وی از رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. همچنین، وزارت اطلاعات به عنوان ضابط پرونده، تاکنون درخواست مرخصی او را تایید نکرده است. آذر کروندی موسی زاده، بهدلیل سابقه ابتلا به سرطان، باید بهطور منظم تحت چکاپ قرار گیرد. با این حال، دسترسی او به مراقبتهای پزشکی بسیارمحدود بوده است.( ۲۴ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
با درخواست آزادی مشروط نسیم غلامی مخالفت شد
علیرغم سپری شدن بیش از یک سوم از دوران محکومیت نسیم غلامی سیمیاری، با درخواست آزادی مشروط این زندانی سیاسی مخالفت شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیم غلامی سیمیاری، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. اخیرا با آزادی مشروط خانم غلامی مخالفت شده است. این در حالی است که این زندانی با احتساب ایام بازداشت، بیش از یک سوم از دوران محکومیت خود را سپری کرده است.شهریورماه سال گذشته، خانم غلامی به همراه هفت متهم سیاسی در یک پرونده مشترک توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به حبس شلاق و تبعید محکوم شد.( ۲۵ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آیدا نجف لو، نوکیش مسیحی در زندان اوین
آیدا نجف لو، نوکیش مسیحی بیش از دو ماه است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و هم اکنون به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری میشود.آیدا نجف لو کماکان در بازداشت بهسر میبرد. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، بازداشت این نوکیش مسیحی اواسط بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است. وی سپس بعد از ۶۵ روز از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در تاریخ ۲۴ فروردین ماه سال جاری، به بند زنان این زندان منتقل شده است.خانم نجف لو بیش از دو ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بهسر میبرد و تاکنون امکان آزادی وی با وثیقه نیز فراهم نشده است.( ۲۶ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
برای دومین بار اعاده دادرسی مهناز طراح در دیوان عالی کشور رد شد
درخواست اعاده دادرسی مهناز طراح زندانی سیاسی برای بار دوم توسط شعبه ۹ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی قاسم مزینانی رد شده است.در دی ماه سال گذشته نیز درخواست اعاده دادرسی این زندانی سیاسی توسط همین شعبه رد شده بود. همچنین در آبان ماه سال گذشته، درخواست آزادی مشروط وی با مخالفت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران رد شده بود وی در دی ماه سال ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، به چهار سال و چهار ماه حبس محکوم شد. در دادگاه، اتهامات مطروحه علیه او اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم و تبلیغ علیه نظام عنوان شده بود. حکم مهناز طراح در پی تسلیم به رای به دو سال و ۹ ماه حبس کاهش پیدا کرد.( ۲۷ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
گزارش جدید از شرایط آذر زنگویی در زندان اوین
آذر زنگویی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند.بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم زنگویی در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۴، پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود.( ۲۸ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
محرومیت درمانی لاله ساعتی، نوکیش مسیحی در زندان اوین
لاله ساعتی محبوس در زندان اوین، علیرغم حال نامناسب جسمی، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.این نوکیش مسیحی چندی پیش در حیاط زندان اوین زمین خورد و دچار جراحت دو انگشت دست چپ، شامل انگشت حلقه و انگشت کوچک، شد. مادر خانم ساعتی بهتازگی درخواستی برای اعزام فرزندش به مرخصی درمانی به دادسرای زندان اوین داده بود، اما با مخالفت مواجه شد. به او اطلاع داده شد که ضابط امنیتی پرونده مانع اعزام وی به مرخصی است. پس از این، مادر لاله ساعتی درخواست اعزام او به بیمارستان را نیز مطرح کرد که این درخواست نیز با مخالفت مواجه شد.( ۲۸ فروردین ۱۴۰۴-هرانا)
اعدام
اجرای حکم اعدام دو زندانی از جمله یک زن در زندان مرکزی اصفهان
سحرگاه روز شنبە ٩ فروردین ١٤٠٤(٢٩ مارس ٢٠٢٥) حکم اعدام مهناز کاکائی، ٢٤ سالە و علی صوفیان، ٤٠ سالە و اهل شیرازکه پیشتر بابت اتهامات قتل عمد و مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی اصفهان اجرا شد. خبر اعدام این زندانیان تا زمان تنظیم این خبر، در رسانههای حکومتی به ویژه رسانههای وابسته به قوه قضاییه اعلان نشده است. (۱۲ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
افزایش شمار اعدامشدگان در زندان وکیل آباد مشهد به ۱۰ تن/ ۳ زن در میان اعدامشدگان
سحرگاه روز ۱۹ فروردین ، همزمان با اجرای حکم اعدام پنج زندانی سیاسی-امنیتی در زندان وکیل آباد مشهد، پنج زندانی دیگر از جمله سه زن که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، به چوبه دار آویخته شدند. در این روز، دستکم ۱۰ زندانی در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند. به گفته خانواده این افراد، اجرای حکم این پنج زندانی سیاسی-امنیتی بدون اطلاع قبلی و بدون فراهم شدن امکان ملاقات آخر با خانواده انجام شد. خانوادهها تنها از طریق تماسهای تلفنی از اجرای احکام اعدام عزیزانشان مطلع شدند.( ۲۰ فروردین۱۴۰۴-هرانا)
از فقر تا چوبه دار، اعدام یک زن در زندان قزوین
روز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، یک زن زندانی به نام مرضیه اسماعیلی در زندان قزوین به اتهام مرتبط مواد مخدر اعدام شد.به گزارش منبع مطلع، حکم اعدام مرضیه اسماعیلی به اتهام حمل ۶۰۰ گرم مواد مخدر، توسط قاضی اسدی صادر و در زندان قزوین اجرا شد. مرضیه اسماعیلی، ۳۹ ساله، مادر یک دختر بود. او در ازای دریافت ۱۰ میلیون تومان پول حاضر شده بود مواد مخدر جابجا کند.بر اساس همین گزارش او پس از بازداشت به دلیل اینکه هیچ حامی نداشت، نتوانست وکیل بگیرد. وی توسط قاضی اسدی از صادرکنندگان حکم اعدام در قزوین، محکوم به مرگ شده و حکم اعدام او در ۳۹ سالگی اجرا شد.( ۳۰ فروردین ۱۴۰۴-کانون دفاع از حقوق بشر)
خشونت علیه زنان
زنکشی، گزارشی از قتل و دفن مخفیانهی فرزانه سپاهی توسط برادرش در سیب و سوران
یک زن اهل شهرستان سیبوسوران با هویت فرزانه سپاهی توسط برادرش بوسیله سلاح گرم به قتل رسیده و بصورت مخفیانه دفن شد. انگیزه قاتل از ارتکاب جرم تحت عنوان عبارت مبهم اختلافات خانوادگی گزارش شده است.( ۹ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
ضربوشتم شدید مهرگان نامآور، شاعر دهدشتی بهدست لباس شخصیها
مهرگان نامآور، شاعر و فعال لُر اهل دهدشت روز سهشنبه ۱۲فروردین۱۴۰۴ در دهدشت مورد حمله چند لباس شخصی قرار گرفته و بهشدت زخمی شده است. چشم راست این شهروند و فعال مدنی در اثر ضربوشتم شدید، کبود و خونمرده شده و روی مچ پا و دست او نیز آثاری از کبودی مشهود است. نامآور در حال پیادهروی بوده که یک پژو پارس فید با چهار سرنشین جلوی او در آمده است. یکی از سرنشینان این خودرو، یک زن با لباس اداری و مقنعه و ماسک بوده و سه مرد نیز با ظاهری شبیه نیروهای امنیتی در این خودرو حضور داشتهاند که دو تن از مردها پیاده شده و او را مورد حمله قرار میدهند. (۱۵ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر)
زنکشی: قتل آزیتا فلاحی توسط همسرش در سنقر و کلیائی
شامگاه پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ (۳ آوریل ۲۰۲۵)، یک زن جوان اهل قروه با هویت آزیتا فلاحی ۳۶ ساله که مادر دو فرزند ۱۱ و ۱۶ ساله است توسط همسر خود و با همدستی پدر همسرش در منزل خانوادگیاشان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اثر ضربات وارده ناشی از جسم سخت به سر جانش را از دست داده است. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده فلاحی، خانواده همسر ابتدا اعلام کردهاند که خودکشی کرده و پس از انتقال به پزشک قانونی معلوم شده که به قتل رسیده و همسر وی نیز بازداشت شده است. تا زمان تنظیم این خبر، از دلیل یا دلایل قتل این زن جوان اطلاع دقیقی در دسترس نیست. (۱۵ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
گزارشی از قتل فرزانه مرادی و دو جنین او توسط همسرش در کوزران
یک زن باردار اهل شهر کوزران از توابع استان کرمانشاه (کرماشان) با هویت فرزانه مرادی بە همراە دو جنین خود، بوسیله سلاح گرم توسط همسرش به قتل رسید. انگیزەی قاتل از ارتکاب جرم، باردار بودن فرزند دختر بوده است. قابل ذکر است که، قاتل که پس از ارتکاب جرم از محل متواری شده بود توسط بستگان خود به پلیس تحویل داده شده و اکنون تحت بازداشت میباشد. (۱۷ فروردین ۱۴۰۴- هه نگاو)
گزارشی از قتل شش عضو از سە خانوادە از جملە سە زن و سە کودک در شهرهای ایلام، بروجن و فاروج
روز شنبە ١٩ فروردین ١٤٠٤، یک مرد ٤٠ ساله با هویت مرادی ، در روستای امام قیس از توابع شهر بروجن، همسر خود با هویت زهرا کرد یزدی و دختر ٥ سالە خود با هویت شیدا مرادی را با اسلحە شکاری به قتل رساند. قاتل ٤٠ سالە ابتدا همسر خود را خفە و سپس با اسلحە شکاری دخترش را بە قتل رساند و سپس خود نیز اقدام بە خودکشی کردە و جان خود را از دست داده است. تاکنون از انگیزەی وی برای این اقدام گزارش مستندی ارائە نشدە است. هم زمان و همانروز، در مرکز شهر ایلام، مردی با هویت یوسف کهزادیان با شلیک گلوله به زندگی همسر و دو پسر خود پایان داد و سپس اقدام به خودکشی کرد. انگیزهی قاتل از ارتکاب جرم تاکنون اعلام نشده است. هوی همسر این مرد زهرا نورمحمدی عنوان شده است. همچنین در همین روز، یک زن ٣٩ سالە، ساکن شهر فاروج، از توابع استان خراسان شمالی، توسط همسر ٤٩ سالە خود، با استفاده از سلاح سرد به قتل رسید. رسانههای وابسته به حکومت بدون اشاره به هویت مقتول، مدعی شدند که انگیزه ضارب اختلافات خانوادگی بوده است. (۲۰ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
زنکشی گزارشی از قتل یک زن توسط همسرش در تهران به دلیل درخواست طلاق
زمستان گذشته یک زن با هویت المیرا (فامیلی نامشخص) بوسیله سلاح سرد توسط همسرش در تهران به قتل رسید. انگیزهی قاتل از ارتکاب جرم درخواست طلاق قربانی بوده است. اوایل بهمنماه سال گذشته، یک زن بهنام المیرا از طریق ضربات متعدد چاقو به ناحیه کتف و پهلو توسط همسرش کشته شد و جسد وی در حاشیه شهریار رها شد.به نوشتهی سایت عصر ایران، المیرا بدلیل اعتیاد همسرش قصد جداشدن از وی را داشته و قرار بوده صبح روز بعد درخواست طلاق خود را در دادگاه مطرح کند.( ۲۱ فروردین۱۴۰۴-هه نگاو)
ممنوعیت فعالیت هنری؛ احضار و بازجویی ۷ زن خواننده در بهبهان
هفت زن خواننده ساکن بهبهان طی تماسهای تلفنی، توسط اطلاعات سپاه و بسیج ناحیه بهبهان احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفتند. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، الهه احدی، مهسان احترامی، نگین منصوری نژاد، آذردخت طاهرپور، رامش سید، مژده نصیری و زلفا جماشیانی پس از حضور در محل اعلام شده، توسط ماموران زن مورد تفتیش بدنی قرار گرفتند. سپس هر یک از آنها در سالنی که مجهز به یک صندلی محصلی، یک میز و دوربین فیلمبرداری بود، در حضور دو نفر که یکی از آنان خود را نماینده اطلاعات سپاه و دیگری خود را بازپرس معرفی کرده است، به مدت تقریبی دو ساعت بازجویی شدند. در جریان این بازجوییها، بازجویان با اشاره به احتمال احضار به اهواز یا ارجاع پرونده به دادگاه، تهدید کردهاند که در صورت عدم همکاری، پیگرد قضایی در انتظار این افراد خواهد بود.( ۲۶ فروردین ۱۴۰۴- هرانا)
گزارشی از قتل فجیع هدیه فلاح جوان ۱۹ ساله در بهشهر
جسد یک دختر جوان به نام هدیه فلاح ماکرانی اهل میاندرود در جنگلهای عباسآباد بهشهر از توابع مازنداران، کە بە دست افراد ناشناس بە قتل رسیدە و جسدش رها شدە بود، کشف شد.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز جمعە ٢٢ فروردین ١٤٠٤(١١ آوریل ٢٠٢٥) هدیە فلاح ماکرانی، ١٩ سالە و اهل روستای ماکران از توابع شهر میاندرود مازندران، در جنگلهای عباسآباد شهرستان بهشهر به قتل رسید.به گفته منابع آگاه، هدیه فلاح پیش از قتل مورد تعرض قرار گرفته و در حالیکه دستها و پاهایش بسته شده بود، به دار آویخته شده است. جسد او پس از دو روز توسط مردم کشف و روز دوشنبه در زادگاهش به خاک سپرده شد.قابل ذکر است کە، با گذشت چند روز از وقوع این جنایت هنوز فردی در ارتباط با پرونده بازداشت نشده و تحقیقات برای شناسایی عامل یا عاملان قتل ادامه دارد.( ۲۶ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
پدرش با من لج کرد، دخترش را کشتم
در جزیره مینو مردی زن جوان خود را به شکلی فجیع کشته است. این زن جوان سمیه مطیرپور نام دارد. زن ۳۳ ساله متولد ۱۳۷۱ که در ۱۵ سالگی بهاجبار ازدواج کرد و در طول ۱۷ سال زندگی مشترک جز رنج و تهدید و خشونت هیچ ندید.سمیه مطیرپور یکی از قربانیان کودک-همسری در خوزستان بود که سالها توسط همسرش در حبس خانگی و شرایط بسیار خشونتبار به سر برد. فرزند اول خانوادهای ساده که یک برادر و دو خواهر کوچکتر داشت. همسر سمیه مطیرپور حالا در بازداشت است. او با قساوت تمام در اعترافات اولیه گفته است انتقام شکایت پدر سمیه را از او گرفته پدرش با من لج کرد، من هم دخترش را کشتم.( ۲۶ فروردین۱۴۰۴ -ایران وایر)
قتل ناموسی
قتل ثریا بیاتلو از قربانیان کودکهمسری توسط همسرش و با انگیزه ناموسی در تهران
روز دوشنبه ۱۸ فروردینماه ۱۴۰۴ ، ثریا بیاتلو، ۳۴ ساله و از قربانیان کودکهمسری، حین خواب با ضربات پتک توسط همسر خود به قتل رسید. به گفته دو فرزند این زوج، قاتل با هویت جلال بیاتلو بدلیل داشتن سوءظن و با انگیزه ناموسی اقدام به قتل همسرش کرده است. (۱۹ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
زنکشی قتل یک زن با انگیزه ناموسی توسط همسرش در بندرعباس
یک زن بهنام ناهید (فامیلی نامشخص) توسط همسرش و در مقابل چشمان فرزند هفت سالهاش در بندرعباس به قتل رسید. انگیزه قاتل از ارتکاب جرم تحت عنوان آنچه حفظ ناموس خوانده میشود، ذکر شده است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز جمعه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴ یک زن با نام کوچک ناهید توسط همسر خود در بندرعباس، در مقابل چشمان کودکشان سر بریده شد.به نوشتهی سایت خبر ویژه، قاتل حدوداً ۴۰ ساله با هویت جواد پس از ارتکاب جرم با پریدن از بالکن خانه، اقدام به خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داده است.قاتل پس از به قتل رساندن قربانی نوشتهای مبنی بر اینکه همسرش را بدلیل خیانت به قتل رسانده، روی آینه و در دستشویی به جای گذاشته است.( ۲۶ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)
قتل فجیع فاطمه سلطانی ۱۸ ساله توسط پدرش در اسلامشهر
یک زن ۱۸ ساله با هویت فاطمه سلطانی در یکی از محلات شهرستان اسلامشهر به طرز فجیعی توسط پدر خود به قتل رسیده است.مقتول توسط پدرش با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده است. قاتل پس از بازداشت انگیزه خود را از قتل دخترش عبارت مبهم اختلافات خانوادگی عنوان کرده است.( ۳۰ فروردین ۱۴۰۴-هه نگاو)