عدم رسیدگی پزشکی؛ گزارش جدید از شرایط مریم اکبری منفرد در زندان

۲ اردیبهشت ۱۴۰۴-هرانا

خبرگزاری هرانا – مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، با وجود وضعیت جسمانی نامناسب و تاکید پزشکان مبنی بر ضرورت انجام فوری عمل جراحی کمر و زانو، کماکان از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی، ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم اکبری منفرد علاوه بر ابتلا به کم‌کاری تیروئید، در دوران حبس به عارضه‌ای در ناحیه کبد دچار شده است. او از دردهای مزمن زانو و کمر نیز رنج می‌برد. اخیرا پنج پزشک متخصص، از جمله جراح مغز و اعصاب، ارتوپد و پزشکان پزشکی قانونی، بر ضرورت انجام فوری جراحی کمر و زانوی این زندانی تاکید کرده‌اند. در ماه‌های اخیر، وی به‌ طور مکرر دچار بی‌حسی در ناحیه پا شده و چندین مرتبه نیز دچار اختلال ناگهانی در عملکرد زانو شده است؛ علائمی که پیشتر پزشکان نسبت به آن هشدار داده‌ بودند.” این منبع مطلع افزود: “تاخیر در درمان، منجر به آسیب‌های شدید در حفره‌های عصبی و بروز صدمات نخاعی او شده است. پزشکان هشدار داده‌اند که تداوم این وضعیت ممکن است به از دست رفتن کنترل حرکتی و بی‌اختیاری ادرار منجر شود. همچنین، با وجود ارسال مجدد پرونده پزشکی مریم به پزشکی قانونی و نگرانی‌های جدی نسبت به پیشرفت بیماری، تاکنون هیچ‌گونه پاسخی در خصوص ضرورت انجام جراحی از سوی مراجع ذی‌ربط به وی یا وکیلش ارائه نشده است.”

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم اکبری منفرد تنها زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین است که بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان جرائم غیرسیاسی نگهداری می‌شود. اتهامات پرونده دوم وی شامل نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام است. مسئولان زندان قرچک ورامین، ملاقات وکیل با مریم اکبری منفرد را مشروط به ارائه نامه رسمی دارای تایید قاضی دانسته‌اند، در حالی که زندانیان جرائم غیرسیاسی برای ملاقات با وکیل نیازی به تایید یا مجوز از قاضی ندارند.

مریم اکبری منفرد، در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، از زندان سمنان جهت اجرای محکومیت دو سال حبس خود، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

در تاریخ ۲۰ مهرماه سال گذشته، ۱۵ سال محکومیت مریم اکبری منفرد در تبعید به پایان رسید.

این زندانی سیاسی در تیرماه سال ۱۴۰۲، با گشایش دو پرونده جدید در دادسرای اوین و سمنان مواجه شد. در تیرماه امسال وکیل مدافع وی از تشکیل پرونده قضایی علیه خانم اکبری منفرد در دادگاه انقلاب خبر داد و گفت که خانم اکبری منفرد از بابت پرونده دیگری به دو سال حبس محکوم شده است.

خانم اکبری منفرد، در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۹، از زندان اوین به زندان سمنان تبعید شد.

مریم اکبری منفرد ساعت سه بامداد دهم دیماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت و در خردادماه سال بعد توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۱۵ سال حبس محکوم شد. اتهام این زندانی “محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران” عنوان شده اما خود او آن را وارد ندانسته است.

دو برادر مریم اکبری منفرد در سال‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه‌های انقلاب در ایران اعدام شدند. برادر کوچک و خواهرش نیز در تابستان سال ۱۳۶۷ و همزمان با موج اعدام زندانیان سیاسی، اعدام شدند.

خانم اکبری منفرد مادر سه دختر است. پس از زینب جلالیان، مریم اکبری منفرد قدیمی‌ترین زن زندانی سیاسی در ایران است.