۲۸ فروردین ۱۴۰۴-ایران وایر
سکینه پاد» که از سوی دولت «ابراهیم رئیسی» بهعنوان عضو کمیته موسوم به «بررسی ناآرامیها» برای پیگیری شکایات مطرح شده در خصوص اعتراضات پس از قتل حکومتی «ژینا (مهسا) امینی» تشکیل شد، میگوید: «حدود ۸۰۰ میلیارد تومن برای جبران خسارتهای مالی به آسیبدیدگان پرداخت شده است.»
این رقم طبق قانون مجازات اسلامی معادل دیه کامل ۱۳۳۳ انسان (مرد مسلمان شیعه) در ماههای عادی سال است.
دیه مرد مسلمان شیعه در ماههای موسوم به ماه حرام (چهارماه سال قمری) دو برابر محاسبه میشود.
این مبلغ میتواند برای موارد مختلف از جمله دیه –جانباختگان یا آسیبدیدگان- یا خسارتهای مالی احتمالی وارد شده به افراد از جمله به نیروهای خودی در حکومت یا افرادی که در اعتراضات کشته و زخمی شدند اما با وعده پرداخت خسارت در اینباره سکوت کردند هزینه شده باشد.
خرداد۱۴۰۲، تصاویری از حضور سکینه پاد همراه دیگر اعضای کمیته مذکور در منزل برخی از کشتهشدگان اعتراضات مهر ۱۴۰۱ در زهدان که به جمعه خونین زاهدان مشهور شد در خبرگزاریهای ایران منتشر شد.
سکینه پاد در این گفتوگو ادعا میکند که فعالیت این کمیته «ابتکار جمهوری اسلامی و در راستای مسوولیتپذیری» حاکمیت است.
او به شکل واضح روشن نکرده این خسارت به کدام گروه از خسارتدیدگان پرداخت شده، اما تایید کرده که این رقم «از طریق دولت و ارکان حاکمیت» تامین شده است.
او در این بخش همچنین ادعا کرده که پروندههایی که در آنها عاملان خشونت یا حتی بیمه قربانیان نامشخص بوده، توسط کمیته تشکیل شده پیگیری و رسیدگی شده است.
سکینه پاد در این ویدیو همچنین میگوید در مهرماه ۱۴۰۱ در نامهای خطاب به ابراهیم رئیسی، پیشنهاد تشکیل چنین کمیتهای را «بهعنوان یک وکیل معمولی» ارایه کرده اما این کمیته نهایتا در اردیبهشت۱۴۰۲ آغاز به کار کرده است.
این مقام حکومتی تصریح میکند که گزارشی ۲۵۰ صفحهای از عملکرد و اقدامات این کمیته به ابراهیم رئیسی تحویل داده شده، اما خروجی آن به اطلاع افکار عمومی نرسیده است.
به نظر میرسد کمیته ملی رسیدگی به ناآرامیها بنا بوده موازی با کمیته حقیقتیاب سازمان ملل کار کند چرا که در بخشی از این مصاحبه سکینه پاد میگوید با تمدید ماموریت کمیته حقیقتیاب سازمان ملل، ابراهیم رئیسی ماموریت کمیته رسیدگی به ناآرامیها را تمدید کرده است.