اجرای حکم زندان ژینا مدرس‌گرجی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان در سنندج

۲.نوامبر.۲۰۲۴ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ژینا مدرس‌گرجی، فعال حقوق زنان و روزنامه‌نگار، جهت اجرای حکم حبس خود روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ به زندان سنندج منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ژینا مدرس‌گرجی در ۱۲ آبان ۱۴۰۳ جهت اجرای حکم زندان به زندان سنندج معرفی شد.

وی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: “امروز به زندانی می‌روم که حاشیه و تبعیض آنجا ضربدر سه است… اما من با امیدم به آنجا می‌روم.”

این روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان در تاریخ یکم آبان ۱۴۰۳ ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم از شعبه چهارم اجرای احکام کیفری سنندج دریافت کرده بود.

حکم حبس او پس از تجدیدنظر به ۲۸ ماه کاهش یافت و شامل یک سال حبس برای «تبلیغ علیه نظام» و ۱۶ ماه حبس برای «تشکیل گروه غیرقانونی با هدف براندازی نظام» است.

بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، با توجه به تعدد جرائم تعزیری، تنها اشد مجازات، یعنی ۱۶ ماه حبس تعزیری، قابل اجرا خواهد بود.

ژینا مدرس‌گرجی در تاریخ پنجم خرداد ۱۴۰۳ از سوی دادگاه انقلاب سنندج با اتهاماتی از جمله «تشکیل گروه غیرقانونی» و «همکاری با گروه‌های متخاصم» به ۲۱ سال حبس محکوم شده بود. اما دادگاه تجدیدنظر حکم را کاهش داده و از اتهام «همکاری با دولت متخاصم» تبرئه کرد.

مصادیق اتهامات علیه خانم مدرس‌گرجی شامل تأسیس انجمن ژیوانو با رویکرد فمینیستی، شرکت در تجمعات اعتراضی، ارتباط با عناصر ضدانقلاب، و فعالیت‌های رسانه‌ای با هدف سیاه‌نمایی اوضاع کشور عنوان شده است.

دادگاه انقلاب سنندج در رأی اولیه خود به گزارش‌های وزارت اطلاعات استناد کرده و حضور او در زندان سنندج را به دلیل “مفسده امنیتی” نپذیرفته بود و اجرای حکم را در زندان همدان مقرر کرده بود.

در تاریخ دوازدهم تیر ۱۴۰۲، خانم مدرس‌گرجی پس از ۸۴ روز بازداشت موقت و با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی از زندان سنندج آزاد شده بود.

شکایت ژینا مدرس‌گرجی از مأموران اداره اطلاعات کردستان به دلیل سلب آزادی و بدرفتاری، در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ توسط شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی سنندج رد و قرار منع تعقیب صادر شد.

این فعال حقوق زنان پیشتر نیز در شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و پس از ۴۰ روز بازداشت موقت، با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شده بود.