نرگس محمدی در زندان اوین از رسیدگی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم است

۲.شهریور.۱۴۰۳ هرانا

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین، علیرغم حال نامساعد جسمانی از اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. همچنین خانم محمدی نزدیک به ۳۰۰ روز است که از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در زندان اوین با محرومیت هایی مواجه است. خانم محمدی که از بیماری‌های قلبی، توده در سینه و درد مزمن کمر رنج می‌برد، تاکنون دوبار از اعزام برای آنژیوگرافی و بررسی وضعیت سلامتی خود بازمانده است. در هر دو مورد، دادستانی مجوز اعزام وی به بیمارستان را صادر کرده، اما این اعزام‌ها با کارشکنی مسئولین زندان به دلایل نامعلومی لغو شده است. همچنین، وی که از تاریخ ۱۱ آذرماه سال گذشته، از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده، کماکان با این محرومیت ها مواجه است. یک منبع مطلع از وضعیت جسمانی خانم محمدی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “این فعال حقوق بشر دو ماه پیش جهت انجام عمل آنژیو به بیمارستان اعزام شد. پس از معاینات و آزمایشات، پزشکان متخصص اعلام کردند که به دلیل توده ای که در سینه وی است، امکان عمل جراحی وجود ندارد. همچنین در خصوص کمر درد او نیز، بهداری زندان تنها به تزریق داروی های عضلانی اکتفا میکنند که تنها به طور موقت موجب تسکین درد می‌شود. در صورتی که وی نیازمند رسیدگی تخصصی پزشکی است، مسئولین زندان به بهانه‌ی نبود مأمور، مانع از اعزام او به مراکز درمانی می‌شوند.”

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که با محکومیت های متعددی روبرو است، اواخر خردادماه سال جاری، در پی گشایش پرونده جدید در زندان، توسط شعبه ٢٩ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد. خانم محمدی در مهرماه سال ۹۹، پس از تحمل حدود پنج سال و نیم حبس از زندان زنجان آزاد شد. وی پس از مدتی در خصوص پرونده ای که در طول دوران تحمل حبس علیه وی گشوده شده بود، توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.

او در آبان‌ماه ۱۴۰۰، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. پس از مدتی خانم محمدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به هشت سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید و سایر محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد. خانم محمدی بابت پرونده دیگری که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، در مهر ماه سال ۱۴۰۱ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یک سال و سه ماه حبس تعزیری به همراه سایر مجازت های تکمیلی محکوم شد. وی در مرداد سال گذشته نیز توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیزی محکوم شد.

این فعال حقوق بشر، در دی ماه ۱۴۰۲، در بخش دیگری از پرونده خود، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید به خارج از تهران و استان های مجاور، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه های اجتماعی-سیاسی و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد. در سال ۲۰۲۳ میلادی جایزهٔ صلح نوبل توسط کمیته نوبل نروژ “به خاطر مبارزه شجاعانه‌اش برای آزادی و حقوق بشر در طول سه دهه” به نرگس محمدی اهدا شد.