مأموران امنیتی به بازداشت و احضار پرستاران معترض روی آورده‌اند

با تعمیق و گسترش اعتصابات پرستاران، سرکوب این اعتراضات نیز شدت گرفته است؛ فیروزه مجریان‌شرق، از پرستاران بیمارستان قائم مشهد و زهرا تمدن، سرپرست بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری واقع در شمال تهران، دستگیر شدند.

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران» روز جمعه ۲ شهریور خبر داده که فیروزه مجریان‌شرق، از پرستاران بیمارستان قائم مشهد که در اعتراضات و اعتصابات پرستاران شرکت داشته، توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی دستگیر شده است. به گفته همکاران او، فیروزه مجریان‌شرق سه‌شنبه ۳۰ مرداد / ۲۰ اوت دستگیر شده و از همان شب در کما، در بخش نگهداری ویژه، به‌سر می‌برد. وضعیت سلامت او وخیم گزارش شده است.

پیش‌تر نیز گزارش‌های تأیید‌نشده‌ای در مورد بازداشت زهرا تمدن سرپرست بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری واقع در شمال تهران، به دلیل حضور در اعتراضات پرستاران، منتشر شده بود.

بنا به گزارش «دادبان، مرکز مشاوره و آموزش حقوقی»، زهرا تمدن «در جریان همه‌گیری کرونا با از جان‌گذشتگی نقش مهمی را در بیمارستان مسیح دانشوری ایفا کرده است اما او را به دلیل اعتراض که بر اساس قانون حق همه افراد و شهروندان است بازداشت کرده‌اند».

دادبان افزوده است، «اگرچه دلیل بازداشت این پرستار به طور دقیق مشخص نیست اما اگر بازداشت وی به دلیل مشارکت او در اعتصابات اخیر پرستاران بوده است، فاقد وجاهت قانونی است».

کادر درمان بیمارستان مسیح دانشوری تأکید کرده‌اند که در صورت عدم آزادی فوری زهرا تمدن، سایر کارکنان با توقف فعالیت‌های شغلی دست به اعتصاب خواهند زد.

علاوه بر زهرا تمدن، تعداد دیگری از پرستاران در اراک و تهران نیز بازداشت شده‌اند که هویت آن‌ها هنوز مشخص نشده است. در بسیاری از شهرها همچون اراک پرستاران اعتصابی را تهدید به تبعید به مکان‌های دور کرده‌اند.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، از احضار پرستاران معترض به هیئت‌های رسیدگی به تخلف اداری و تعلیق آنها خبر داد. او در تازه‌ترین گفت‌وگو با ««شبکه شرق» گفت برخی از پرستاران که تعلیق می‌شوند و برای همیشه ترک شغل می‌کنند.

حق اعتصاب یکی از هفت حق بنیادین کار است که در «سازمان بین‌المللی کار» برای تضمین و حمایت از حقوق و کرامت انسانی کارگران در برابر استثمار و بهره‌کشی به رسمیت شناخته شده است. با‌ این‌ حال، «قانون کار» جمهوری اسلامی هرگز این حق بدیهی و پایه‌ای را به‌رسمیت نشناخته است.( رادیو زمانه ۲ شهریور ۱۴۰۳)