زندان اوین؛ محرومیت پخشان عزیزی از حق ملاقات و تماس تلفنی

پخشان عزیزی، روزنامه‌نگار، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین که به “بغی” متهم شده است، در آستانه پایان یک سال بازداشت، از برقراری تماس تلفنی و برخورداری از حق ملاقات حضوری، محروم شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، مدت دو هفته است که پخشان عزیزی، زندانی سیاسی و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی، توسط مسئولان زندان اوین، ممنوع‌التماس و ممنوع‌الملاقات شده است.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده عزیزی، طی دو هفته گذشته تلاش‌های خانواده این زندانی سیاسی برای برقراری تماس تلفنی و حتی ملاقات در زندان نتیجه‌ای در بر نداشته و همین منجر به نگرانی شدید خانواده نسبت به وضعیت سلامتی پخشان عزیزی شده است.

پخشان عزیزی ٣٤٧ روز گذشته را در بازداشت سپری کرده و زمستان سال گذشته توسط شعبه ۵ بازپرسی دادسرای امنیت اوین، به “بغی” از طریق “عضویت در جمعیت‌های معارض کشور” متهم شده است.

این روزنامه‌نگار روز ۲۰ آذر ماه ١٤٠٢، از بند ۲۰۹ زندان اوین، موسوم به بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.

پخشان عزیزی، روز ١٣ مرداد ماه سال گذشته، در شهرک خرازی شهر تهران توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده بود.

پیشتر هه‌نگاو به نقل از منابع مطلع نوشت همراه با این زندانی سیاسی سابق، چند نفر از اعضای خانواده‌اش نیز بازداشت شده بودند که آن‌ها، پس از چند روز آزاد شدند.

قابل ذکر است که، پخشان عزیزی روز ٢۵ آبان ماه ۱۳۸۸، در تجمع اعتراضی دانشجویان کُرد دانشگاه تهران علیه اعدام‌ زندانیان سیاسی در کُردستان، بازداشت و در نهایت، روز ٢٨ اسفند ماه همان سال، پس از ۴ ماه بازداشت با تودیع وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شد.

پخشان عزیزی بعدها به دلیل فشار و تهدید مداوم نهادهای امنیتی از ایران خارج شد و ضمن تحقیقات پیرامون وضعیت زنان در اقلیم کُردستان عراق و کُردستان سوریه، در راستای بهبود این وضعیت، اقداماتی را در قالب مددکاری اجتماعی به انجام رساند.( هه نگاو ۲۶ تیر ۱۴۰۳)