ارسال کننده: خانم مرجان تابع بردبار16اردیبهشت
شهرزادنیوز: خشونت کلامی در فضاهای عمومی و خیابان ها، در محیط کار و در خانه و فضاهای خصوصی دلایل و اشکال متفاوتی دارد و کاهش تفکیک جنسیتی و آموزش برابری های جنسیتی مهمترین نقش را در کاهش خشونت کلامی دارند.
به گزارش ایلنا، محمد کریم آسایش، پژوهشگر حوزه زنان، در این رابطه می گوید که برخی مردان با بیان “شوخیهای جنسی” و “جوکهای جنسیتی” و “تحقیر توانایی های زنان” در محل کار سعی بر طرد زنان از محیط کار دارند تا بتوانند از این فرصت برای بهبود وضعیت شغلی خودشان استفاده کنند.
به گفته وی، در فضاهای عمومی بارزترین نمونه خشونت کلامی “متلک” است و نکته قابل توجه در مورد این نوع از خشونت کلامی این است که متلک در جامعه به دلیل محدودیت فضای ارتباط میان پسران و دختران و تفکیک های جنسیتی که وجود دارد، دارای یک کژ کارکرد شده و جنبه ارتباطی و تعاملی پیدا کرده است.
وی در مورد خشونت کلامی در خانه نیز گفته است که خشونت کلامی در محیط خانه و فضای خصوصی نیز سطوح مختلفی را از فحاشی گرفته تا اشکال پنهان تر آن مانند بیان جملاتی که با “زنان نمی توانند” یا “زن نباید” شروع می شود را در بر می گیرد که این شکل پنهان خشونت کلامی به شدت به استقلال و اعتماد به نفس زنان آسیب می زند.
وی معتقد است که کاهش تفکیک جنسیتی و آموزش برابری های جنسیتی مهمترین نقش را در کاهش خشونت کلامی دارند. کودکان باید در خانواده و مدرسه یاد بگیرند که ویژگی های جنسیتی تحقیر آمیز نیست ودر این زمینه باید مردسالاری را هدف گرفت.