سکینه پروانه در زندان اوین دست به اعتصاب زد

سکینه پروانه، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین امروز جمعه چهاردهم اردیبهشت ماه، برای همدردی با خانواده هایی که فرزندانشان را در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از دست داده اند، در سالروز تولد علی مظفری نوجوان هفده ساله جانباخته در شهرستان قوچان، دست به اعتصاب زد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم پروانه برای همدردی با خانواده هایی که فرزندانشان را در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از دست داده اند و به مناسبت سالروز تولد علی مظفری نوجوان هفده ساله یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری در شهرستان قوچان، دست به اعتصاب زده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تایید این خبر، به هرانا گفت: “سکینه پروانه با نگارش نامه ای از زندان از اعتصاب اعتراضی خود خبر داده بود.”

متن کامل این نامه در ادامه می آید:

“علی مظفری نوجوان هفده ساله ی اهل قوچان تنها چند روز بعد از مرگ مهسا توسط نیروهای نظامی در خیابان با شلیک سه گلوله کشته شد.

اگر در اعتراضات سال ۱۴۰۱ کشته نمیشد، حالا تولد نوزده سالگی اش را در کنار خانواده و دوستانش جشن میگرفت.

علی را از کودکی می شناختم. ورزشکار بود و طی سالهایی که من در زندان بودم به عضویت تیم والیبال نوجوانان در آمده بود و به همراه تیم سایپا به مقام نائب قهرمانی رسیده بود.

حالا علی عزیز دیگر در کنارمان نیست و خانواده اش شمع های تولد نوزده سالگی اش را بر مزارش روشن میکنند.

برای همدردی با خانواده هایی که فرزندانشان را از دست داده اند در روز تولد علی به نشان اعتراض اعتصاب خواهم کرد.

می‌خواهم صدای مظلومیت تان باشم. صدای مرگ مظلومانه ی علی و دیگر نوجوانانی که تنها خواسته شان بهتر زیستن بود. همدردی ام را پذیرا باشید و بدانید به یادتان هستم.

سکینه پروانه/ اردیبهشت ۱۴۰۳/ زندان اوین”

سکینه پروانه در فروردین ماه ۱۴۰۲، در پی حضور سر مزار علی مظفری از جانباختگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در شهرستان قوچان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهرستان منتقل شد. وی نهایتا پس از دوازده روز بازداشت در این نهاد امنیتی به زندان وکیل آباد مشهد انتقال یافت.

در مهرماه همان سال، سکینه پروانه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به شش سال حبس، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی شش سال زندان در خصوص خانم پروانه قابل اجرا خواهد بود.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، مصداق اتهام اجتماع و تبانی علیه این زندانی سیاسی حضور بر سر مزار علی مظفری، نوجوان ۱۷ ساله، اهل قوچان یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، عنوان شده است. مصداق اتهام تبلیغ علیه نظام وی نیز اعتراض به کشته شدن جوانان و کودکان در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ مطرح شده است.

سکینه پروانه، متولد ۱۳۶۷ و اهل قوچان پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. خانم پروانه در نیمه دوم سال ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه دستگیر شد. وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت مجازات تکمیلی به ۲ سال ممنوعیت از عضویت در دستجات سیاسی محکوم شد. وی که دوران محکومیت خود را در زندان های قرچک ورامین، اوین و وکیل آباد مشهد گذارند، نهایتا در اسفندماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه “عفو” آزاد شد.( هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ )