گزارش ماهیانه نقض حقوق زنان، فروردین ماه ۱۴۰۳

تهیه و تنظیم کنندگان: مهرناز جلالوند، فهیمه تیموری، شراره هادی‌زاده رئیسی و محمد گلستانجو

 

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۱۰۱ خبر که در طول فروردین ‌ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، باشگاه خبرنگاران جوان، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی  جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان درفروردین ماه همکاری کردند: شراره هادی‌زاده رئیسی، پروین محمدی افقا، مهرناز جلالوند، سونیا سواركوب، سارا آسیابان، پوراندخت اسلامی، هاجر میاحی، آیلار اسماعیلی، رویا قهرمانی ، آیلین علی ویردیلویی، مهناز ترابی، نسرین جهانی گل شیخ، فاطمه فیلی، کوثر ولی زاده، نیکی قنبری،  امیر پالوانه، محمد گلستان‌جو می‌باشند.

جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://zanan.bashariyat.org

اخبار عمومی  

واکنش‌ها به «دزدیده‌شدن» فرزند یکتا ناصر توسط همسر سابقش: نگرانی هر زنی است که در جمهوری اسلامی مادر می‌شود

یکتا ناصر در ویدئویی که در اینستاگرام منتشر کرد، در حالی که می‌گریست، خطاب به مادران گفت که ۲۹ اسفند است و در حالی که برای فرزندش سفره هفت‌سین چیده و خرید کرده، اما همسر سابقش دخترش سوفیا را دزدیده است. او با بیان این که از کلانتری می‌آیم، می‌گوید به او گفته‌اند تعطیلات است و صبر کن. او همچنین اضافه می‌کند که ۱۰ سال کتک خورده و دو سال است جدا شده، می‌گوید به قانون امید داشته است. همسر سابق یکتا ناصر، منوچهر هادی تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون است که برخی کاربران او را وابسته به جمهوری اسلامی معرفی کرده‌اند. آزاده مختاری، روزنامه‌نگار، این ویدئو را نمایی از احقاق حقوق زنان و مادران در ایران دانست. (۱ فروردین ۱۴۰۳صدای آمریکا)

جلسه رسیدگی به اتهامات لاله ساعتی در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد

لاله ساعتی، دگراندیش مذهبی و نوکیش مسیحی که در زندان اوین محبوس است، در روز شنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. این پرونده مربوط به بهمن ماه ۱۴۰۲ بود و خانم او تا پیش از این جلسه دادگاهی نشده بود. یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر گفت: خانم ساعتی صبح شنبه هفته گذشته از زندان اوین به خیابان معلم و دادگاه انقلاب تهران اعزام شد. وی در حالی که با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق انتخاب وکیل مورد نظر خود برای دفاع محروم شده بود، توسط قاضی ایمان افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی محاکمه شد. (۳ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

علیرغم گذشت نزدیک به هشت ماه؛ تداوم بازداشت وریشه مرادی در زندان اوین

وریشه مرادی کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر گفت: خانم مرادی علیرغم گذشت ۲۳۵ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. همچنین باوجود اینکه پرونده وی به ظن عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون از بابت اتهام بغی به شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی ارجاع شده، اما تاکنون دادگاهی برای وی برگزار نشده است. (۴ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

محروم از ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت صدیقه وسمقی در زندان اوین

صدیقه وسمقی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی محبوس در زندان اوین، از ملاقات با خانواده محروم مانده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم وسمقی ضمن تایید این خبر گفت: صبح امروز یکشنبه به عنوان روز ملاقات هفتگی بند زندان اوین، خانم وسمقی به دستور هدایت فرزادی، رئیس زندان برای دومین بار از ملاقات با خانواده خود محروم ماند. او در اعتراض به این اقدام به همراه نرگس محمدی، در دفتر افسر نگهبانی بند زندان زنان دست به تحصن زده است. (۵ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

حجاب اجباری؛ اجماع ارکان نظام برای استفاده از جریمه مالی

به گفته یک عضو مجلس شورای اسلامی، تمام ارکان حکومت ایران بر سر استفاده از جریمه مالی علیه کسانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، به توافق رسیده‌اند؛ قرار است سنگین‌ترین جریمه‌ها علیه سلبریتی‌ها اعمال شود. یک عضو مجلس شورای اسلامی می گوید که “تمام ارکان نظام برای جریمه بی‌حجابی به جمع‌بندی رسیدند”.امیرحسین بانکی‌پور که در برنامه‌ای در شبکه تلویزیونی استان اصفهان سخن می‌گفت، درباره دو روش پیشنهادی دیگر مقام‌های حکومتی برای مقابله با کسانی که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، گفت: یک روش، گشت ارشاد بود که همه مخالف بودند که بخواهد به طور مستقیم با افراد برخورد شود. روش دیگر برخورد قضایی شود و همه مستقیم به دادگاه معرفی شوند که این هم روش درستی نبود بخواهیم این همه پرونده کیفری درست کنیم. او با اشاره به موافقت نهادهای مختلف با جریمه نقدی تصریح کرد: تمام ارکان نظام به این جمع‌بندی رسیدند که جریمه را اعمال کنند. هم شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم شورای عالی امنیت ملی، هم قوه قضاییه، هم مجریه، هم مجلس، هم شورای نگهبان، همه ارگان‌ها موافق بودند. (۵ فروردین ۱۴۰۳ دویچه وله)

سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی با مرخصی پزشکی نسرین جوادی مخالفت کرد

جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، خبر داد که مقام‌های سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی با مرخصی درمانی نسرین جوادی، از اعضای این تشکل کارگری، مخالفت کرده‌اند. به نوشته آقای عظیم‌زاده، «پس از گذشت ۶۰۰ روز از زندانی شدن این کارگر بازنشسته، بار دیگر با مرخصی درمانی او مخالفت شد.» پیشتر اتحادیه آزاد کارگران ایران در مهر سال گذشته از وضعیت جسمانی نامناسب و تشدید بیماری نسرین جوادی با ۶۷ سال سن، در زندان اوین خبر داده و نوشته بود که او به دلیل نداشتن دسترسی به درمان و شرایط سخت زندان، در وضع نامناسبی قرار دارد. (۸ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

کیمیا علیزاده به تیم ملی تکواندو بلغارستان پیوست

کیمیا علیزاده تنها مدال‌آور زن ایرانی در تاریخ المپیک‌ها، به عضویت تیم ملی تکواندو بلغارستان درآمد. اسلاوی بینف، رئیس فدراسیون تکواندو بلغارستان، از کیمیا علیزاده با عنوان یک مدال طلای بالقوه نام برده است. او گفته: با دولت در ارتباط هستیم تا به سرعت اسناد را مهیا کند و انتظار حداکثر حمایت دولت را طی چند روز آینده داریم. کیمیای ۲۱ ساله میخواهد آینده دوران قهرمانی‌اش را در آرامش، به دور از تبعیض‌ها و استفاده ابزاری مقامات ورزشی از زنان مدال‌آور پیگیری کند پناهندگی او در ابعاد ملی و جهانی، خبرسازترین پناهندگی بین ورزشکاران ایرانی طی چهار دهه اخیر به شمار می‌رود. ۹ فروردین ۱۴۰۳)

مرگ «مشکوک» زن بیست‌ساله پس از احضار به وزارت اطلاعات؛ کاربران: «قتل حکومتی» است

برخی منابع حقوق بشری می‌گویند پیکر بی‌جان سارا تبریزی، زندانی سیاسی پیشین، پس از آن که توسط وزارت اطلاعات احضار شد، در خانه‌اش پیدا شده است. شماری از فعالان حقوق بشر در رسانه‌های اجتماعی خبر داده‌اند که پیکر یک زن جوان با هویت سارا تبریزی، ۲۰ ساله که پیشتر هم توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، یک روز پس از احضار مجدد به این نهاد، پیدا شد. رضا اکوانیان، فعال حقوق بشر، روز پنج‌شنبه ۹ فروردین، با انتشار تصویری از سارا تبریزی در ایکس، نوشت که این معترض چهارم فروردین به وزارت اطلاعات احضار شد، اما پنجم فروردین پیکرش در خانه پیدا شد. (۹ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت راحله راحمی پور در زندان اوین

خانم راحمی پور از بیماری های متعدد جسمی از جمله تومور مغزی رنج میبرد و نیازمند درمان تخصصی است، اما مسئولین زندان به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری توسط این فعال مدنی، از اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان جلوگیری میکنند. اخیرا راحله راحمی پور از ملاقات با خانواده نیز محروم شده است. خانم راحمی پور اوایل بهمن ماه سال گذشته، در پی حال نامناسب جسمانی به بیمارستان منتقل و پس از دو روز و انجام آنژیوگرافی قلب به زندان بازگردانده شد. این فعال مدنی در تاریخ ۲۱ آبان ۹۸ به همراه ژیلا کرم زاده مکوندی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. چندی بعد خانم راحمی پور موقتا از زندان آزاد شد. (۱۱ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

بیش از ۱۰۰ روز بلاتکلیفی، تداوم بازداشت یکتا فهندژ سعدی در زندان عادل آباد شیراز

خانم فهندژ سعدی باوجود گذشت ۱۰۷ روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز بسر میبرد. همچنان اطلاعی در خصوص نتیجه روند رسیدگی به پرونده این شهروند بازداشتی به وکیل مدافع وی ابلاغ نشده است. یکتا فهندژ سعدی در تاریخ بیست و هفتم آذرماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ این شهر منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ سی ام بهمن ماه همان سال، به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. کماکان از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی اطلاعی حاصل نشده است. یکتا فهندژ سعدی پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. (۱۳ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

احضار کوکب بداغی پگاه، فعال صنفی معلمان، به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری

خانم بداغی پگاه پیش‌تر در مرداد ماه ۱۴۰۲ نیز توسط هیئت تخلفات اداری استان به یک ماه انفصال از خدمت محکوم شده بود. این فعال صنفی معلمان همچنین درگیر پرونده سازی های متعدد با اتهامات واهی چون نشر اکاذیب، تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم است. این احضار و پرونده سازی ها در حالی صورت می گیرد که خانم بداغی پگاه تنها به دلیل فعالیت های صنفی خود و پیگیری مطالبات معلمان مورد هدف قرار گرفته است. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن این اقدامات، خواهان توقف فوری فشار و سرکوب معلمان و فعالین صنفی آنها است. همچنین این شورا خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمام معلمان و فعالین صنفی زندانی است. (۱۴ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

بیش از ۳۵۰ کنشگر مدنی و حقوق زنان احکام حبس فعالان گیلانی را محکوم کردند

بیش از ۳۵۰ نفر از فعالان حقوق زنان و کنشگران مدنی و سیاسی در بیانیه‌ای خواستار لغو همه احکام صادره علیه فعالان گیلان و توقف فشار و آزادی بی‌قیدوشرط آنها شدند. در این بیانیه که به امضای ۳۵۵ کنشگر مدنی، سیاسی و حقوق بشری رسیده، احکام سنگین صادرشده برای فعالان گیلان از مهم‌ترین نمونه‌های ادامه یافتن مبارزه و سرکوب توصیف شده است. امضاکنندگان بیانیه همچنین با اشاره به اتهامات آشنا و پرتکرار فعالان حقوق زنان در گیلان، خطاب به نیروی سرکوب‌گر تصریح کرده‌اند که احکام صادرشده علیه این افراد، در واقع فعالیت بی‌دریع و پافشاری بر خواسته‌های جمعی را نشانه گرفته است. آنها تاکید کرده‌اند که سال‌ها نفی و سرکوب جنبش فمینیستی هیچ‌گاه موجب توقف کنشگران نشده است. (۱۶ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

بهاره هدایت، فعال سیاسی و کنشگر حقوق مدنی، از تمدید توقف حکم خود تا ۲۲ فروردین خبر داد

بهاره هدایت، فعال سیاسی و کنشگر حقوق مدنی، ۱۷ فروردین ماه در پستی اینستاگرامی به مناسبت تولد ۴۳ سالگی خود اعلام کرد به دلیل لزوم پیگیری درمان بیماری سرطان، بازگشتش به زندان تا ۲۲ فروردین به تعویق افتاده است. او در این یادداشت درباره روند درمان بیماری‌اش نوشت:درمانم به دلیل تعطیلات نوروز و در دسترس نبودن پزشک معالج پیشرفت خاصی نکرده فقط جواب پاتولوژی دوم آمده و تشخیص اولیه پزشک را تایید کرده است، امیدواریم روند درمانی از روز شنبه از سرگرفته شود. خانم هدایت ضمن تشکر از کسانی که جویای احوالش شدند افزود. باید بگویم این بیماری تازه و آن حسرت کهنه‌ی مادر شدن، کمترین خللی در عزم و روحیه‌ام برای همراهی با مردم ایران پدید نیاورده است. این کنشگر سیاسی که بارها با احکام طولانی مدت زندان روبرو شده، در انتها با بیان اینکه این ابتلائات شخصی در برابر آنچه بر مردم ایران می‌رود ناچیز است، خاطرنشان کرد: شوق آزادی برای میهن و هم‌میهنان در جان همه‌مان جاری است تا روزی که آزادی به کف آید و سرنوشت وطن از لوث وجود استبداد رها شود. (۱۷ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

ده‌ها کنش‌گر صنفی خواستار لغو حکم ۶۰ سال زندان ۱۱ فعال حقوق زنان شدند

۱۱۵ معلم و فعال صنفی در گیلان در بیانیه‌ای صدور حكم بيش از ۶۰ سال زندان برای ۱۱ فعال حقوق زنان در این استان را مايه سرافكندگی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی دانستند و خواهان نقض احكام صادر شده و صدور قرار منع تعقيب برای این فعالان مدنی شدند. امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به احکام صادر شده برای این فعالان نوشته‌اند: تاریخ و تجربه زیسته فرد در قالب تمدن‌های گوناگون بشری همواره نشان داده ماندگاری اجتماعی بدون خشونت و با حداکثر رضایت‌مندی فردی و اجتماعی، از آن سلسله و حکومتی است که مردمش برای زیستن اخلاقی، مجبور به دادن بهای گزاف نبوده‌اند. فروغ سمیع‌نیا، جلوه جواهری، زهره دادرس، زهرا دادرس، هومن طاهری، سارا جهانی، متین یزدانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه‌سیا، نگین رضایی و آزاده چاوشیان، ۱۱ فعال حقوق زنان هستند که با حکم قاضی مهدی راسخی، رییس شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به یک تا ۹ سال زندان محکوم شده‌اند. (۱۹ فروردین ۱۴۰۳ اینترنشنال)

پرونده‌ای جدید برای فاطمه سپهری؛ قاضی او را به حمایت از اسرائیل متهم کرده است

اصغر سپهری برادر فاطمه سپهری روز شنبه ۱۸ فروردین در پستی در ایکس خبر داد که خواهرش به علت محکوم کردن حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، به حمایت از اسرائیل متهم شده است. او با به اشتراک‌گذاری ویدیویی از توضیحات مادرش در این زمینه نوشت: فاطمه سپهری، مهر سال گذشته دو هفته بعد از عمل جراحی قلب باز، در ویدیویی حمله تروریستی حماس به اسرائیل را محکوم کرد و امروز شنبه هجدهم فروردین‌ماه، از زندان وکیل‌آباد در جلسه مجازی بازپرسی به حمایت از اسرائیل متهم شد. برادر فاطمه سپهری مسئول این پرونده را علی ‌سلیمانی‌مارشک و او را بازپرس شعبه ۹۰۳معرفی و تصریح کرد که با وجود این فشارها خواهرم مجددا در گفتگو با خانواده بر محکومیت حمله حماس تاکید کرده است. (۱۹ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

ادامه اعتصاب غذا در اوین؛ سپیده قلیان خواستار انتقال به زندان دزفول است

مهدی قلیان برادر سپیده قلیان در یادداشتی در شبکه اجتماعی اینستاگرام در روز جمعه ۱۷ فروردین، با اشاره به سومین روز اعتصاب غذای این زندانی سیاسی نوشت: سپیده مشکل گوارشی داره. این عضو خانواده زندانیان سیاسی با مروری بر مخاطرات سفرهای خانواده‌ در طول ۶ سال گذشته برای ملاقات با خواهر زندانی‌اش نوشت:‌ ۶ سال گذشت و هیچ راهی نتونست ما رو مجاب کنه به ندیدن سپیده. همونطور که هیچ سختی ای نتونست سپیده را مجاب کنه جلوی تبعید سرخم کنه. در پی تبعید اخیر سعید مدنی، جامعه‌شناس و فعال مدنی، از زندان اوین به زندان دماوند، سپیده قلیان از روز ۱۵ فروردین در اعتراض به تبعید زندانیان دست به اعتصاب غذای «نامحدود» زده است. (۱۹ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

نسرین حسنی، روزنامه نگار به زندان بجنورد بازگشت

یکشنبه نوزدهم فروردین ماه با پایان ایام مرخصی وی صورت گرفته است. این روزنامه نگار در تاریخ بیست و نهم اسفندماه، با قرار کفالت به مرخصی اعزام شده بود. نسرین حسنی در تاریخ بیستم آبان ماه سال گذشته، توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان بجنورد از بابت اتهام نشر اکاذیب به هفت ماه حبس و از بابت عدم رعایت حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی به یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. در آذرماه سال ۱۴۰۲، او در خصوص بخش دیگری از پرونده خود توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بجنورد به ریاست حبیب الله پیرگزی از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق بارگذاری عکس و فیلم و پست در فضای مجازی به یک سال حبس محکوم شد. چندی بعد حکم صادره توسط شعبه قضایی مذکور، توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان شمالی عینا تایید شد. (۱۹ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

واکنش دانشکده الزهرای بوشهر به کلیپ جشن فارغ‌التحصیلی: «پیگیری قضایی می‌کنیم»

به دنبال انتشار ویدیو کلیپی از دانشجویان دختر دانشگاه الزهرای بوشهر که فارغ‌التحصیلی خود را با موسیقی محلی و رقص جشن گرفته‌اند، رئیس این دانشگاه تهدید به تعقیب قضایی دانشجویان کرد. این ویدیو کلیپ که طی روزهای شنبه و یکشنبه با استقبال گسترده‌ای بین کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است، شماری از دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۸ رشته مهندسی معماری در دانشگاه الزهرای بوشهر را نشان می‌دهد که پایان این فصل از زندگی خود و ورود به فصلی تازه را جشن می‌گیرند. ویدیوی یادشده اما واکنش زهرا حاجیانی، رئیس دانشکده الزهرا بوشهر، را به دنبال داشت که در آن می‌گوید نیروهای حراست دانشگاه به بررسی این رخداد مغول شدند. (۲۰ فروردین ۱۴۰۳ رادیو فردا)

آزادی چهار زندانی زیست‌محیطی پس از هفت سال حبس

نیلوفر بیانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان و سپیده کاشانی، فعالان محیط زیستی که از سال ۱۳۹۶ در زندان بودند، به زودی آزاد خواهند شد. حجت کرمانی، وکیل این افراد، خبر آزادی آن‌ها را تأیید کرده است یکی از مقامات قضایی نیز بدون اشاره به جزئیات، “عفو” این زندانیان را اعلام کرده است. این چهار تن در بهمن ماه ۱۳۹۶ به همراه چند فعال محیط زیستی دیگر بازداشت و به اتهاماتی مانند جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی محکوم شدند. کاووس سیدامامی، یکی از این افراد، در زندان اوین جان خود را از دست داد. مراد طاهباز نیز سال گذشته در مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا آزاد شد. عبدالرضا کوهپایه، سام رجبی و امیرحسین خالقی نیز پیش از این با پایان دوره محکومیت خود آزاد شده بودند. آزادی این چهار زندانی پس از هفت سال حبس، خبر خوشی برای جامعه محیط زیستی ایران است. فعالان مدنی و حقوق بشری خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران هستند. (۲۰ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

گزارشی از آخرین وضعیت سکینه پروانه در زندان اوین

سکینه پروانه، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی که اخیرا به زندان مذکور منتقل شده، پیشتر توسط دادگاه انقلاب مشهد به هفت سال و شش ماه حبس محکوم شده است. سکینه پروانه در فروردین ماه ۱۴۰۲، در پی حضور سر مزار علی مظفری از جانباختگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در شهرستان قوچان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهرستان منتقل شد. وی نهایتا پس از دوازده روز بازداشت در این نهاد امنیتی به زندان وکیل آباد مشهد انتقال یافت ) ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

شیدا فهیمی، آیسان نجات؛ دو زن ورزشکار ایرانی زیر فشار نهادهای امنیتی

با دستور نهاد قضایی، صفحه اینستاگرام «آیسان نجات» مربی ژیمناستیک و تکواندو، به‌دلیل آنچه «انتشار محتوای مجرمانه» خوانده شده بود، مسدود شد. آنچه هم‌اکنون برای زنان ورزشکار و مربی در ایران اتفاق می‌افتد، فشارهای امنیتی و حکومتی برای «تحمیل حجاب اجباری» است که از سوی نهادهای بین‌المللی المپیک، به‌عنوان یکی از اصول آزادی مدنی، رد شده است. در بند چهارم «منشور المپیک» که به‌عنوان اساسنامه جامعه کمیته بین‌المللی المپیک نیز شناخته می‌شود، به‌صراحت قید شده که «ورزش جزیی از حقوق‌بشر است.» در همین بند تاکید شده که کمیته‌های المپیک کشورهای عضو، باید حقوق اجتماعی و آزادی‌های مدنی ورزشکاران را به رسمیت بشناسند. با‌این‌حال، جمهوری اسلامی در آستانه رقابت‌های المپیک و بدون نگرانی از هرگونه برخورد انضباطی از سوی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC)، به سرکوب زنان ورزشکار به‌دلیل مسائل ایدئولوژیک و مذهبی ادامه می‌دهد.( ۲۰فروردین ۱۴۰۳ ایران وایر)

نماینده خامنه‌ای در اصفهان: اگر خانمی حجاب را کنار بگذارد شرط استخدام را از دست میدهد

یوسف طباطبایی نژاد، نماینده خامنه‌ای در اصفهان، با بیان اینکه کارمند دولت زمانی که استخدام می‌شود باید معتقد به حکومت اسلامی و مسائل اسلامی باشد و آن را رعایت کند، گفت که اگر خانمی که استخدام شده، حجاب را کنار بگذارد شرط استخدام را از دست می‌دهد.( ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران اینترنشنال )

نرگس محمدی: پرونده فعالان محیط‌‌زیست فریبکارانه‌ترین پرونده امنیتی بود

نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، پرونده فعالان محیط‌زیستی در ایران را یکی از بی‌اساس‌ترین و فریبکارانه‌ترین پرونده‌های نهادهای امنیتی علیه نهادهای مدنی معرفی کرد. خانم محمدی در پستی که در حساب کاربری اینستاگرام او منتشر شده، این موضوع را پس از آزادی نیلوفر بیانی، هومن جوکار، سپیده کاشانی و طاهر قدیریان در دو روز گذشته مطرح کرده است.(۲۲ فروردین ۱۴۰۳رادیو فردا)

نصب دوربین‌های تشخیص چهره در دانشگاه الزهرا، فعالان دانشجویی: فضای دانشگاه امنیتی‌تر شده است

کانال تلگرامی صدای دانشجویان الزهرا از امنیتی‌تر شدن فضای دانشگاه و نصب دوربین‌های تشخیص چهره در محل ورودی و خروجی دانشگاه الزهرا در تهران خبر داد. تخصیص بودجه برای گیت‌ها و دوربین‌ها در حالی‌ است که دانشجویان دانشگاه الزهرا تاکنون بارها به عدم رفاه خوابگاه‌ و بی‌کیفیتی غذا اعتراض کرده‌اند. بتازگی هم انتشار ویدیوی مراسم فارغ‌التحصیلی دانشگاه الزهرا در بوشهر حاشیه ساز شد و مسئولان این دانشگاه وعده برخورد با دانشجویان را دادند.کانال تلگرامی دانشجویان پیشرو هم از ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز حجاب اجباری برای دانشجویان دانشگاه ملایر خبر داده است. (۲۲ فروردین ۱۴۰۳صدای آمریکا)

فرمان خامنه‌ای به آتش به اختیاران،با هنجارشکنی دینی برخورد کنید

خامنه‌ای روز چهارشنبه ۲۲ فروردین در بخشی از خطبه‌های نماز عید فطر در مصلی تهران گفت که جمهوری اسلامی قصد ندارد کسی را به زور دیندار کند اما مسئولان و دستگاه‌های مربوطه و آحاد مردم باید با هنجارشکنی دینی برخورد کنند.در روزها و هفته‌های گذشته برخوردهای پلیسی، قضایی و امنیتی با مردم و کسب و کارها به بهانه هنجارشکنی به اوج رسیده است، به‌گونه‌ای که هیچ روزی نیست که خبری در مورد پلمب یک کسب‌وکار یا بازداشت شهروندان به بهانه‌های مختلف تحت نام هنجارشکنی منتشر نشود.( صدای آمریکا ۲۲ فروردین ۱۴۰۳)

منع سفر زنان مخالف حجاب اجباری به خارج کشور بر اساس لایحه عفاف و حجاب

اظهارات اخیر مهدی باقری، نماینده مجلس شورای اسلامی، به نگرانی‌ها درباره ادامه سیاست‌های‌ سرکوب‌گرانه جمهوری اسلامی علیه حقوق زنان دامن زده است. به گفته باقری، بر اساس لایحه موسوم به عفاف و حجاب، از مجازات‌های در نظر گرفته شده برای افراد خاطی، ممنوعیت سفر به خارج از کشور است.وفردی که به قانون احترام نمی‌گذارد، قانون را قبول ندارد و به نوعی در مقابل آن گردن‌کشی می‌کند، در آینده نمی‌تواند مجری قانون باشد و از خدماتی که در کشور می‌گیرد، محروم می‌شود که یکی از آن‌ها سفر خارجی است.(۲۲ فروردین ۱۴۰۳ایران اینترنشنال )

ممانعت رییس سازمان زندان‌ها از اعزام صدیقه وسمقی، زندانی سیاسی، به بیمارستان

صدیقه وسمقی،اسلام‌پژوه و منتقد جمهوری اسلامی و حجاب اجباری در اینستاگرام اعلام کرد رییس سازمان زندان‌ها مانع از اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان و رسیدگی پزشکی به او شده است. غلامعلی محمدی، رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور است.در این پست که در ساعات اولیه چهارشنبه ۲۲ فروردین منتشر شده، آمده است در پی ناپایداری وضعیت قلب وسمقی، رییس زندان اوین و رییس بهداری این زندان روز دوشنبه ۲۰ فروردین با انتقال او به بیمارستان پارس برای انجام بررسی‌های دقیق‌تر موافقت کردند اما در نهایت این امر صورت نگرفت و به روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین موکول شد.بر اساس این روایت، قرار اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان در روز سه‌شنبه نیز عملی نشد.( اینترنشنال ۲۲ فروردین ۱۴۰۳)

فرماندهی انتظامی بوشهر: طرح حجاب و عفاف را از روز شنبه با جدیت بیشتر اجرا می‌کنیم

فرماندهی انتظامی بوشهر اعلام کرد که از روز شنبه ۲۵ فروردین طرح حجاب را در همه معابر و اماکن عمومی با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد. در این بیانیه آمده: پلیس بر اساس وظایف خود با ناقضان قانون حجاب و عفاف برخورد قانونی می‌کند.( اینترنشنال ۲۳ فروردین ۱۴۰۳)

بی‌خبری از وضعیت فهیمه سلطانی، فعال دانشجویی بازداشت‌شده

پس از پنج روز از بازداشت فهیمه سلطانی، دانشجوی حقوق دانشگاه اصفهان، هنوز از نهاد بازداشت‌کننده و محل نگهداری او اطلاعی در دسترس نیست. خانواده او گفته‌اند خانم سلطانی تماسی با آنها نگرفته است.فهیمه سلطانی در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی نیز در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۱ توسط نیروهای اطلاعات سپاه دستگیر شده و به مدت ۳ ماه در زندان دولت‌آباد اصفهان با قرار بازداشت موقت زندانی بود. او در تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۱ با عفو از زندان آزاد شد.فعالیت فهیمه در دانشگاه و پرونده‌هایی که توسط حراست در این خصوص ساخته شده بود منجر به محرومیت او از تحصیل به مدت دو ترم شد.اعتراض فهیمه به رأی کمیته تجدید نظر به جایی نرسید ودر تاریخ ۱۴ فروردین ۱۴۰۳، خارج از ساعت کاری با فهیمه تماسی در خصوص تحویل حکم کمیته۱ مرکزی گرفته شد که مربوط به پرونده جدید او بود که در دی ماه ۱۴۰۲ باز شده بود و منجر به دو ترم محرومیت دیگر او از تحصیل با احتساب سنوات می‌ شد.دانشگاه اصفهان در پی تلاش برای اخراج این دانشجو درخواست اخراج را مستقیماً به کمیته مرکزی ارسال کرده و اکنون با بازداشت شدن او، خانواده او از رأی کمیته انضباطی مرکزی درخصوص درخواست اخراج خانم سلطانی بی‌خبر است.( رادیو فردا ۲۳ فروردین ۱۴۰۳)

بیش از ۳۰۰ فعال سیاسی و مدنی به ادامه بازداشت صدیقه وسمقی اعتراض کردند

۳۲۰ فعال سیاسی و مدنی با امضای بیانیه‌ای به ادامه بازداشت صدیقه وسمقی، نویسنده و اسلام‌پژوه اعتراض و درباره وضعیت سلامتی‌اش اظهار نگرانی کردند. نویسندگان این بیانیه با انتقاد از زندانی کردن منتقدان و مصلحان، از قوه قضاییه خواستند رسالت بنیادین خود را در اجرای قانون انجام دهد.آنان تاکید کردند وسمقی با وجود محدودیت شدید بینایی، از حدود یک ماه پیش به اتهام مخالفت با حجاب اجباری زندانی شده است.این اسلام‌پژوه در نامه‌ای سرگشاده از زندان که روز ۱۵ فروردین منتشر شد، اعلام کرد برای تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود، جدایی دین از حکومت امری ضروری (اینترنشنال ۲۳ فروردین ۱۴۰۳)

با پایان ایام مرخصی، نسرین سادات شهرآئینی به زندان وکیل آباد مشهد بازگشت

روز جمعه بیست و چهارم فروردین ماه، نسرین سادات شهرآئینی زندانی سیاسی با پایان ایام مرخصی که با کفالت صد میلیون تومانی اعزام شده بود به زندان وکیل آباد مشهد باز گشت.در تاریخ هجدهم شهریور ماه سال گذشته، نسرین سادات شهرآئینی در شعبه ۹۰۶ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد از بابت اتهامات، نشر اکاذیب رایانه ای، دعوت مردم به کشتار و درگیری، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و بازداشت شد. وی پس از چهار روز بازجویی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه مشهد، به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.پیشتر یک منبع گفته بود: خانم شهرآئینی طی مدت زمان بازداشت از دسترسی به وکیل محروم مانده است. همچنین علیرغم اعلام وکالت فاطمه تاج آبادی در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد، ریاست شعبه مذکور از پذیرش وکالت خانم تاج آبادی به استناد تبصره ماده ۴۸ خودداری کرده است.( هرانا  ۲۴ فروردین ۱۴۰۳)

به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، همسر و دختر احمدرضا عابدزاده بازداشت شدند

روز شنبه بیست و پنجم فروردین ماه، نفیسه لطیفیان و نگار عابدزاده همسر و دختر احمدرضا عابدزاده پیشکسوت فوتبال ایران به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در تهران بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شدند.( هرانا  ۲۵ فروردین ۱۴۰۳)

دور تازه بازداشت شهروندان به بهانه سرپیچی از حجاب اجباری

هم‌زمان با آغاز اجرای طرح نور برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری در ایران، عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، روز شنبه اعلام کرد طرح فرماندهی انتظامی برای تشدید برخورد در زمینه حجاب اجباری آغاز شده است.محمدیان با تهدید شهروندانی که از رعایت حجاب اجباری سرپیچی می‌کنند گفت افرادی که به هشدار‌های قبلی پلیس توجه نکردند، از امروز به صورت ویژه در سطح شهر تذکر می‌گیرند و نسبت به آن‌ها اقدام قانونی انجام می‌شود.او شهروندان مخالف حجاب اجباری را افرادی بسیار اندک دانست.برخی گزارش‌ها از بازداشت همراه با خشونت شماری از زنان مخالف حجاب اجباری در میادین حکایت داشت.برخی شهروندان می‌گویند سخت‌گیری برای حجاب در خیابان‌های شهرهای مختلف ایران، نتیجه ناتوانی جمهوری اسلامی در پاسخ دادن به اسرائیل است.( اینترنشنال  ۲۵ فروردین  ۱۴۰۳)

اصفهان، تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت فهیمه سلطانی

فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه اصفهان، علیرغم گذشت هشت روز از زمان دستگیری، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و اطرافیان او را در پی داشته است.  این دانشجو پیشتر در جریان کمپین از تعلیق بگو، مهمترین آسیب تعلیق از دانشگاه را چنین روایت کرده بود: بلاتکلیفی و بین زمین و هوا ماندن، نمیدانم اصلا به دانشگاه برمیگردم یا نه. گاهی احساس ناامیدی میکنم و گاهی احساس خشم. محروم شدن از حقوق اولیه مان مثل حق تحصیل، بسیار آزارنده است.فهیمه سلطانی در تاریخ هجدهم فروردین ماه، پس از احضار به اداره اطلاعات سپاه اصفهان بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.(۲۶ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

با پایان ایام مرخصی، چهار زن بهائی به زندان وکیل آباد مشهد بازگشتند

 روز جمعه بیست و چهارم فروردین ۱۴۰۳، نوشین مصباح، آزیتا فروغی مطلق، ساناز تفضلی و رویا ملکوتی به زندان وکیل آباد مشهد بازگشتند. بازگشت به زندان این شهروندان بهائی با پایان ایام مرخصی آنها صورت گرفته است. از میان این شهروندان خانم ملکوتی در تاریخ بیست و هشتم اسفند سال گذشته و سه شهروند بهائی دیگر در تاریخ هشتم فروردین ماه از این زندان به مرخصی اعزام شده بودند. ساناز تفضلی در تاریخ یک آذرماه سال ۱۴۰۱، توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد.نوشین مصباح، آزیتا فروغی مطلق و رویا ملکوتی در مرداد ماه سال گذشته با گشایش پرونده قضایی علیه خود در دادسرای مشهد مواجه و به شعبه ۹۰۳ دادسرای ناحیه ۹ مشهد احضار شدند. در تاریخ هفتم مرداد خانم ملکوتی پس از حضور در دادسرا، بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. این شهروندان پس از مدتی توسط دادگاه انقلاب و سپس توسط دادگاه تجدیدنظر به تحمل دوران حبس محکوم شدند. (۲۶ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

بهاره هدایت به‌رغم لزوم پیگیری روند درمانی، به زندان فراخوانده شد

بهاره هدایت، فعال سیاسی و کنشگر حقوق مدنی، می‌گوید روز چهارشنبه ۲۹ فروردین باید برای گذرداندن ادامه حکم ۴ سال حبس خود به زندان اوین بازگردد. خانم هدایت در یادداشتی که سه‌شنبه ۲۸ فروردین در اینستاگرام منتشر کرده نوشته با وجود بیماری، مسئولان زندان به وکیل او گفته‌اند با تمدید توقف حکمش مخالفت شده و ادامه درمان او در زندان میسر است. این در حالی‌ است که به گفته خانم هدایت، آنکولوژیست و پزشکان معالج او گفته‌اند که پیگیری‌ روند درمان و جراحی‌های لازم به دلیل خطرات احتمالی، باید بیرون از زندان انجام بگیرد و او تحت نظر پزشک باشد.این کنشگر حقوق مدنی، اسفند سال گذشته اعلام کرد که بر اساس نظر پزشک معالج بخشی از سلول‌های داخل رحم او در مراحل اولیه سرطان قرار دارد. او سپس در یادداشتی به مناسبت تولد ۴۳ سالگی خود، نوشت که به دلیل تعطیلات نوروز و در دسترس نبودن پزشک معالج، روند درمان سرطان او پیشرفت خاصی نکرده‌ است. پیشتر زهرا مینویی، وکیل خانم هدایت، به خبرگزاری ایلنا گفته بود که اگر بهاره هدایت به زندان بازگردد، مدت زمانی که خارج از زندان بوده است، جزو حبس او به شمار نمی‌آید در حالی‌که مرخصی جزو دوره حبس محسوب می‌شود.(۲۸فروردین‌۱۴۰۳ رادیو فردا)

بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی ،از ورود هنجارشکنان در آراستگی به دانشگاه‌ جلوگیری شود

رییس کمیته انضباطی مرکزی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای بر برخورد با دانشجویانی که مقررات حجاب را رعایت نکنند تاکید و خواستار ممانعت از ورود افرادی که به گفته او هنجار شکنی در حوزه آراستگی دارند، شد. فرزاد جهان‌بین در این نامه‌ که خطاب به روسای استان‌ها و واحدهای ویژه نوشته شده است، مدعی پاسداشت حقوق و آزادی‌های اجتماعی شده است. این مقام مسئول برهمین اساس اعلام کرده است که موقتاً از ورود موارد خاص و هنجارشکنانه در حوزه آراستگی به واحد جلوگیری کرده و پرونده افراد خاطی مستقیماً به کمیته انضباطی ارسال شود. او همچنین تاکید کرده است که پرونده کسانی که تذکر گرفته‌اند نیز باید به کمیته انضباطی برود و حکم آنها مانند فردی که اصرار بر تخلف دارد، صادر شود. در این نامه ریاست دانشگاه‌ها نیز تهدید شده‌اند واعلام شده که مسئولیت این امور بر عهده رئیس واحد است و با هر نوع قصور و تقصیری برخورد می‌شود.(۲۹فروردین۱۴۰۳ِصدای آمریکا )

اعتراض دانشجویان به اجرای حکم زندان هستی امیری و ضیا نبوی

هستی امیری و ضیا نبوی به دلیل شرکت در تجمعی که در اعتراض به مسمومیت‌های سریالی دختران در مدارس برگزار شده بود، به یک سال زندان محکوم شده‌اند. کانال تلگرامی دانشجویان متحد از اعتراض دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه و الزهرا به اجرای حکم زندان برای هستی امیری و ضیا نبوی خبر داد. تصاویر و پوسترهایی در حمایت از این دو فعال دانشجویی در این دانشگاه‌ها نیز نصب شده است. این دو معترض ۱۸ فروردین پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت یک ساله، به اوین منتقل شدند.(کلمه ۲۹ فروردین  ۱۴۰۳)

جریمه ۳۰۰ میلیونی کاپیتان استقلال بدلیل بغل کردن جیمی‌جامپ زن

پس از حواشی پایان بازی فوتبال بین تیم‌های استقلال تهران و آلمینیوم اراک در رقابت‌های لیگ برتر ایران، کمیتۀ انضباطی سید حسین حسینی، دروازه‌بان و کاپیتان تیم فوتبال استقلال را صرفا به دلیل بغل کردن جیمی جامپ زن، یک جلسه محروم و  ۳۰۰ میلیون تومان جریمه کرد. کمیته انظباطی همچنین محمد حسین مرادمند، دیگر بازیکن استقلال را به دلیل حمایت از حسینی ۱۰۰ میلیون تومان جریمه کرده است.فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی علت جریمه این بازیکنان را نقص اصول کلی رفتار و بدرفتاری نسبت به مقام رسمی مسابقه عنوان کرده است. کمیته انظباطی علاوه بر این باشگاه آلمینیوم اراک را به دلیل بروز این اتفاقات، ۲۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی و اجرای یک جلسه بدون حضور تماشاگران محکوم کرد. بر اساس رای کمیته انظباطی برای این بازی باشگاه استقلال نیز بدلیل آنچه استفاده از الفاظ توهین آمیز و پرتاب اشیا از سوی تماشاگران منتسب خوانده شده، ۱۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی شد. پس از حمله نیروهای امنیتی به سید حسین حسینی برای محافظت از هوادار زن، تماشاگران حاضر نیز در حمایت از حسینی اقدام به پرتاب اشیا به سمت ماموران کرده بودند.(۲۹ فروردین  ۱۴۰۳ ایران وایر)

مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی: گفتند ساکت باش تا مدرکت را بگیری

مطهره گونه‌ای، دانشجو تعلیقی و تبعیدی دانشگاه علوم پزشکی تهران که روز چهارشنبه ۲۹فروردین۱۴۰۳ به یکی از نهادهای امنیتی احضار شده بود، پس از بازگشت از این جلسه در حساب کاربری ایکس نوشت: جلسه بازجویی نبود، معامله بود. ساکت باش تا مدرکت را بگیری و برایت پرونده نسازند این فعال دانشجویی به‌دلیل همراهی با جنبش زن،‌ زندگی، آزادی و انتقادات صریح به برخوردهای سرکوبگرانه حکومت با دانشجویان و زنان، با حکم نهایی انضباطی کمیته‌ مرکزی وزارت بهداشت، محکوم به ۲۴ ماه تعلیق و محرومیت از تحصیل و تبعید به دانشگاه علوم‌پزشکی اردبیل شد. مطهره گونه‌ای در ادامه پست خود در ایکس، ضمن ابراز تشکر از کسانی که برای او اظهار نگرانی کرده بودند نوشته که ماموران در این جلسه به او گفته‌اند: می‌خواهیم کمکت کنیم و بالاخره دولت عوض می‌شود و شاید رفتی وزارت بهداشت و او نیز به آن‌ها تنها یک کلمه پاسخ داده است: نه
(۲۹ فروردین  ۱۴۰۳ ایران وایر)

صدیقه وسمقی بدون حجاب به بیمارستان اعزام شد

 خانم وسمقی روز ۲۷فروردین بدون روسری، همراه با دو مامور مرد و یک مامور زن به بیمارستان اعزام شده است. او پیش‌از این به‌خاطر سر نکردن روسری و شال از اعزام به بهداری اوین و یا بیمارستان در بیرون از زندان منع و از ملاقات با خانواده‌اش نیز محروم شده بود. در پست منتشر شده در اینستاگرام خانم وسمقی آمده است معاینه او توسط پزشکان بیمارستان فارابی حدود سه ساعت طول کشیده و قرار است نتایج آزمایش‌هایی که روی شبکیه و قرنیه چشم او انجام شده، آن‌ها را به بهداری زندان اوین و پزشکی قانونی ارسال کنند تا در مورد عدم تحمل کیفر خانم وسمقی اظهار نظر کنند. (۳۰ فروردین  ۱۴۰۳ ایران وایر)

نظامی‌ها در خیابان، مجلسی‌ها در بهارستان، تلاش همه‌جانبه جمهوری اسلامی برای جنگ علیه زنان در ایران

هم‌زمان با حضور گسترده نظامیان حکومتی در خیابانهای ایران و بالاگرفتن جنگ علیه زنان، اعضای مجلس شورای اسلامی نیز در راستای قانونی جلوه دادن اعمال محدودیت بر زنان، در تلاشند تا لایحه موسوم به حجاب و عفاف را به قانون تبدیل کنند. در همین راستا مجتبی ذوالنوری نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی روز ۲۹ فروردین مدعی شد که با تصویب قانون حجاب کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند بلکه رفتار در مورد آنها متنبه‌کننده، ارشادی و اصلاحی است. وتندی برخورد شامل کسانی است که هنجارشکن متعمد هستند. مثل برخی از سلبریتی ها.این ادعا در حالی مطرح می‌شود که تصاویر منتشر شده در چند روز گذشته نشان می‌دهد ماموران حکومتی با اعمال خشونت عریان برعلیه زنان آزادیخواه، آنان را به ونهای پلیس و بازداشتگاهها منتقل می‌کنند. همزمان موسی غضنفر‌آبادی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: طرح برخورد نیروی انتظامی با زنان دارای پوشش اختیاری از قانون مجلس موسوم به حجاب و عفاف جدا است. او خاطرنشان کرد: ما در مجلس ایرادات لایحه عفاف و حجاب را برطرف کرده‌ایم و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم. حمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: اختلاف برخی افراد با حاکمیت در موضوع حجاب، به هیچ عنوان به انسجام ملی ما لطمه نمی‌زند چرا که امروز قاطبه ملت ما، حجاب را به عنوان یک مسئله هویتی، تمدنی و حفظ کرامت زن با محور خانواده پذیرفته است. در سمت مقابل صدیقه وسمقی دین‌پژوه منتقد جمهوری اسلامی در اینستاگرام نوشت: صدور فرمان به پلیس و نیروهای نظامی و انتظامی برای درگیر شدن با مردم به‌ویژه زنان، با هر هدفی که باشد کاری ضد وطنی، نابخشودنی و مخالف منافع ملی است و مسئولیت فجایع حاصل از آن متوجه صادرکنندگان این فرمان و مجریان آن خواهد بود.( ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

امام جمعه آبادان: از فردا به کم‌حجابان به شکل گسترده‌تری تذکر داده شود

عبدالحسین غبیشاوی، امام جمعه آبادان با بیان اینکه بروز بی‌حجابی زیبنده آبادان نیست، گفت: از نیروی انتظامی، بسیجیان و ستاد امر به معروف و نهی از منکر درخواست می‌شود از فردا به کم‌حجابان به شکل گسترده‌تری تذکر لسانی داده شود.(۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران اینترنشنال )

احضار به دادگاه 

امید و زهرا سعیدیان جو به دادسرای ایذه احضار شدند

امید و زهرا سعیدیان جو به دادسرای ایذه احضار شدند. در احضاریه ای که روز دوشنبه ششم فروردین ۱۴۰۳، توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ایذه صادر و به آقا و خانم سعیدیان جو ابلاغ شده است، از آنان خواسته شده که ظرف مدت پنج روز جهت اخذ آخرین دفاع در رابطه با اتهامات تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی در این شعبه حاضر شوند. به گفته آقای سعیدیان جو، به هیچ وکیلی اجازه ورود به این پرونده و دفاع از متهمین داده نشده است. امید و زهرا سعیدیان جو، پیشتر در تاریخ دهم اسفند ۱۴۰۱،  در جریان برگزاری مراسم تولد بر سر مزار برادرشان میلاد سعیدیان جو، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه بازداشت شده بودند. (۷ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

هستی امیری و ضیا نبوی جهت اجرای حکم حبس احضار شدند

هستی امیری و ضیا نبوی، دو دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی جهت اجرای حکم حبس به دادسرای اوین احضار شدند. آقای نبوی ضمن انتشار تصویری از ابلاغیه صادره توسط شعبه یکم اجرای احکام دادسرای اوین، اعلام کرد که او و خانم امیری روز شنبه هجدهم فروردین ماه در این شعبه حاضر خواهند شد. این دو دانشجو در تاریخ پانزدهم اسفند سال گذشته نیز برای اجرای حکم حبس احضار شده بودند که پس از مذاکرات وکلا، اجرای حکم آنها به بعد از تعطیلات عید موکول شد. آقای نبوی و خانم امیری در مردادماه ۱۴۰۲، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری هر کدام از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. حکم صادره چندی بعد در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. (۱۲فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

طاهره خوش‌کلام، همسر جواد رضایی از جان‌باختگان اعتراضات لاهیجان، به دادگاه کیفری احضار شد

بر اساس احضاریه منتشر شده، خانم خوش‌کلام به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به این دادگاه احضار شده است. تاریخ حضور خانم خوش‌کلام در دادگاه ۲۵ فروردین ماه، ساعت ۱۱ صبح تعیین شده است. جواد رضایی در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان خیزش اعتراضی زن، زندگی، آزادی در لاهیجان با شلیک نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران جان خود را از دست داد. تاکنون از دلیل دقیق احضار خانم خوش‌کلام به دادگاه اطلاعی در دست نیست. (۱۷فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

سازندگان نماهنگ حوری بار دیگر به دادگاه احضار شدند

دانیال مقدم، بازیگر و هنرمند، که به همراه سحر زکریا و صبا کمالی یک نماهنگ درباره تبعیض و خشونت علیه زنان اجرا کرده بود، به اتهام ترویج فسا و فحشا به شعبه اجرای احکام دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده است. یک منبع مطلع روز یک‌شنبه ۱۹ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که دانیال مقدم، سحر زکریا، و صبا کمالی، در پی اجرای نماهنگ حوری که در روز جهانی منع خشونت علیه زنان آن را منتشر کردند، از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده‌اند. بر اساس مستنداتی که در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، دانیال مقدم روز شنبه ۱۸ فروردین به دایره اجرای احکام کیفری دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده و به او پنج روز فرصت داده شده که به این نهاد قضایی مراجعه کند. علت حضور دانیال مقدم در این ابلاغیه تفهیم قرار تعلیق تعقیب عنوان شده است. (۲۰فروردین ۱۴۰۳ صدای آمریکا)

نسیم ثابتی، شهروند بهائی، به زندان احضار شد

نسیم ثابتی، شهروند بهائی ساکن مشهد، به زندان احضار شد تا حکم سه سال و هشت ماه حبس خود را اجرا کند. خانم ثابتی پیشتر در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات نامشخصی به این حبس محکوم شده بود. حکم ایشان در شعبه سی و پنجم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی نیز عینا تایید شده است. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال حبس برای این شهروند بهائی قابل اجرا خواهد بود. از وی خواسته شده  که ظرف مدت ده روز جهت اجرای حکم حبس، در این شعبه حاضر شود. (۲۳ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

احضار ۱۰ زن بهائی در اصفهان برای آخرین دفاع، افزایش چشمگیر شاکیان خصوصی

 روز یکم آبان‌ماه ۱۰ زن بهائی به نام‌‌های ندا بدخش،‌ بهاره لطفی، ندا عمادی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، شانا شوقی‌فر، مژگان شاهرضایی، نگین خادمی، آرزو سبحانیان و یگانه روح‌بخش توسط نهادهای امنیتی بازدشت شدند.شعبهٔ ۱۸ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان این۱۰ زن بهائی را برای اخذ آخرین دفاعیات احضار کرده است.منابع مطلع روز ۲۹ فروردین اعلام کردن این در حالی است که با فشار و تهدید بازپرس پرونده و نیروهای امنیتی تعداد شاکیان خصوصی در پروندهٔ این زنان به شکل چشمگیر افزایش یافته است.برای هر کدام از زنان بازداشت‌شده بیش از ۶۰ نفر احضار شده‌اند که با تهدید وزارت اطلاعات تقریباً تمام این افراد از این زنان شکایت کرده‌اند.بازداشت‌شدگان پیش از این از سوی بازپرسی شعبهٔ ۱۸ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان به انجام فعالیت تبلیغی علیه دین اسلام از طریق اشاعهٔ عقاید فرقه بهائیت متهم شده‌اند.آنها در حالی برای آخرین دفاعیه احضار شده‌اند که تاکنون وضعیت اموال ضبط شده از این افراد و خانواده‌های آن‌ها مشخص نشده است( رادیو فردا ۲۹فروردین۱۴۰۳)

احکام صادر شده

 شبنم تبیانیان، شهروند بهائی به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد

شبنم تبیانیان به حبس محکوم شد.براساس حکمی که اخیرا توسط شعبه یک دادگاه انقلاب سمنان صادر و در تاریخ بیست و هفتم اسفندماه ۱۴۰۲ به خانم تبیانیان ابلاغ شده است، وی به اتهام فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام به شش ماه حبس و از بابت مجازات های تکمیلی به دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروه ها و دسته جات سیاسی و اجتماعی و همچنین شش ماه شرکت در کلاس های فرقه درمانی اداره تبلیغات اسلامی محکوم شده است. (۱ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

۱۱ فعال مدنی در رشت به مجموعاً ۶۱ سال حبس محکوم شدند

شعبه سه دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی، ۱۱ فعال مدنی گیلانی را به اتهاماتی نظیر تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور، اجتماع و تبانی، عضویت در گروه‌های معاند نظام و تبلیغ علیه نظام به حبس‌های سنگین محکوم کرد. احکام صادره به شرح زیر است: زهره دادرس ۹ سال و ۶ ماه و دو روز حبس، زهرا دادرس، متین یزدانی، فروغ سمیع‌نیا، سارا جهانی، شیوا شاه‌سیاه، یاسمین حشدری، آزاده چاووشیان و نگین رضایی: هر کدام به ۶ سال و یک ماه و ۱۷ روز حبس جلوه جواهری و هومن طاهری: هر کدام به ۱ سال حبس محکوم شدند. (۷ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

لاله ساعتی، نوکیش مسیحی به حبس و منع خروج از کشور محکوم شد

بر اساس حکمی که در اخیرا توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و روز یکشنبه پنجم فروردین ماه در زندان به خانم ساعتی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام اقدام علیه امنیت کشور به دو سال حبس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این نوکیش مسیحی ضمن تایید این خبر گفت: خانم ساعتی وضعیت روحی نامناسبی دارد و در زندان به بیماری افسردگی شدید مبتلا شده است. (۷ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

محکومیت شکیلا منفرد، زندانی سیاسی به حبس مضاعف در دادگاه تجدید نظر

دادگاه تجدید نظر استان تهران، شکیلا منفرد، فعال سیاسی محبوس در زندان اوین را به ۱۲ماه حبس تعزیری و مجازات‌های تکمیلی دیگر محکوم کرد. شکیلا منفرد بابت پرونده‌ای که در ایام حبس برای او باز شده است، بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به دوازده ماه حبس، دو سال تبعید به خارج از تهران و استان های مجاور، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه های اجتماعی-سیاسی و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد. این حکم در زندان به خانم منفرد ابلاغ شده است. (۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران وایر)

با حکم هیات تجدیدنظر، سکینه ملکی فعال صنفی معلمان از آموزش و پرورش اخراج شد

سکینه ملکی، دبیر آموزش و پرورش و فعال صنفی معلمان در استان گیلان، به دلایلی همچون شرکت در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و پیوستن به تحصن معلمان، توسط شعبه یکم هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان این استان به اخراج از وزارت آموزش و پرورش محکوم شد.بر اساس اسناد منتشر شده توسط این شورا، خانم ملکی به دلایلی همچون شرکت در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، مشارکت در تحصن معلمان در وهله زمانی مذکور، اظهار نظر در جلسه اولیا و مربیان در خصوص عملکرد مدیر مدرسه در قبال ورود نیروهای امنیتی به محیط آموزشی در جریان اعتراضات سراسری، شعارنویسی، ارسال گزارش به رسانه های خارج از کشور، ارتباط با گروه های مخالف نظام، انتشار محتواهایی در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در فضای مجازی، عضویت در گروه ها و کانال های مجازی مخالف حکومت، کشف حجاب، توهین به بنیان‌گذار و همچنین رهبر جمهوری اسلامی، به اخراج از وزارت آموزش و پرورش محکوم شده است. (۱۴ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

سحر زکریا به منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد

سحر زکریا، بازیگر سینما و تلویزیون به شش ماه منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد. همزمان دانیال مقدم، خواننده اعلام کرد که وی به همراه خانم زکریا و صبا کمالی، برای دومین بار به دادسرای فرهنگ و رسانه تهران احضار شده اند.( ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

زهرا جعفری، دانشجوی دانشگاه تهران به منع موقت از تحصیل محکوم

زهرا جعفری، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران با رای کمیته تجدیدنظر انضباطی این دانشگاه به محرومیت از تحصیل به مدت دو نیمسال با احتساب سنوات محکوم شد. در این گزارش آمده است؛ کمیته تجدیدنظر انضباطی دانشگاه تهران این دانشجو را بابت اتهاماتی همچون تهدید، تطمیع، توهین، فحاشی، هتک حرمت، تهمت، افترا و نشر اکاذیب-توهین به شعائر و مقدسات اسلامی و ملی، ادیان رسمی کشور یا ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی به محرومیت از تحصیل به مدت دو نیم‌سال، با احتساب سنوات محکوم کرده است. حکم صادره از نیمسال اول ۱۴۰۲-۱۴۰۳، آغاز شده و تا پایان نیمسال دوم ادامه خواهد داشت. (۲۱ فروردین ۱۴۰۳ هرانا )

سبزوار، شکیبا یزدانی به ۸ ماه حبس محکوم شد

 شکیبا یزدانی شهروند اهل سبزوار که تابستان گذشته در پی درگیری با آمر به معروف به مدت سه روز بازداشت شده بود، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سبزوار به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق بارگذاری مطالب خلاف واقع در فضای مجازی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم‌شده است که این حکم به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. وی همچنین در پرونده‌ای دیگر توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری سبزوار از بابت کشف حجاب به ۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده است و حکم مذکور نیز به مدت یک سال به حالت تعلیق در آمده است. احکام مذکور اسفند ماه سال گذشته صادر و در ۱۵ فروردین ماه امسال نیز توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عیناً تایید شده است. (۲۱ فروردین ۱۴۰۳ هه‌نگاو )

بهارستان اصفهان، کیفرخواست پرونده پانزده زن بهائی صادر شد

کیفرخواست پرونده مژگان پورشفیع، نسرین خادمی، آزیتا رضوانی خواه، شعله آشوری، مژده بهامین، بشری مطهر، سارا شکیب، سمیرا شکیب، رویا آزادخوش، نوشین همت، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، مریم خورسندی، فیروزه راستی نژاد و فرخنده رضوان پی، شهروندان بهائی ساکن بهارستان اصفهان توسط دادسرای اصفهان با اتهامات تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و اموزشی انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام صادر شده است.کیفرخواست این شهروندان توسط شعبه هجدهم بازپرسی دادسرای اصفهان در تاریخ بیست فروردین صادر شده است.(هرانا۲۲ فروردین ۱۴۰۳ )

شیوا شاه‌سیاه، فعال حقوق زنان، به ۶ سال و سه ماه حبس محکوم شد

بر اساس حکم صادره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی، خانم شاه‌سیاه به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور به ۳ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس و به اتهام عضویت در گروه غیرقانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور به ۲ سال و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شده است.خانم شاه‌سیاه در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ به همراه ۱۱ نفر از فعالان زن توسط ماموران اطلاعاتی در منزل خود بازداشت شد. وی پس از گذراندن دوران بازجویی در انفرادی اداره اطلاعات، پس از ۱۱ روز حبس در تاریخ ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲ از زندان لاکان رشت آزاد شد. محکومیت شیوا شاه‌سیاه به ۶ سال و ۳ ماه حبس، مصداق بارز نقض آزادی بیان و فعالیت‌های مدنی در ایران است. این اقدام در ادامه روند رو به رشد سرکوب فعالان حقوق زنان در ایران صورت می‌گیرد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۳ فروردین ۱۴۰۳)

چهار متهم سیاسی مجموعا به یازده سال حبس محکوم شدند

بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و در روز شنبه بیست و پنجم فروردین ماه به این شهروندان ابلاغ شده، پروین میرآسان و نصراله فلاحی هر کدام از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به چهار سال حبس، ارغوان فلاحی به دو سال حبس و اردوان فلاحی به یک سال حبس محکوم شده اند.پروین میرآسان و نصراله فلاحی هم اکنون در زندان اوین بسر میبرند. ارغوان و اردوان فلاحی نیز که پیشتر با تودیع وثیقه آزاد شده بودند با احتساب ایام بازداشت محکومیت آنها به اتمام رسیده و دیگر به زندان باز نخواهند گشت.جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد در بهمن ماه سال گذشته در شعبه مذکور برگزار شده بود. این پرونده شامل دوازده نفر است که تاکنون از اسامی و اتهامات متهمان دیگر اطلاعی حاصل نشده است.( هرانا ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ )

بازداشت

بازداشت شاهزاده سرین در کرج به اتهام توهین به مقدسات

سرین کرتیس (بدیعی)، معروف به شاهزاده سرین، که احتمال می‌رود دارای تابعیت مضاعف باشد، توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. روز دوشنبه ششم فروردین ۱۴۰۳، پس از انتشار ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی که در آنها به مقدسات مذهبی توهین شده بود، بازداشت شد. مرکز رسانه قوه قضاییه دلیل بازداشت این شهروند را توهین به مقدسات عنوان کرده است. متهم پس از تفهیم اتهام با صدور قرار بازداشت موقت به زندان معرفی شده است. (۶ فروردین ۱۴۰۴ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

فهیمه سلطانی پس از احضار به اداره اطلاعات بازداشت شد

خانم سلطانی، روز پانزدهم فروردین ماه طی تماسی از سوی دانشگاه اصفهان، جهت بررسی پرونده اش به دانشگاه فراخوانده شد؛ اما به دلیل تماس خارج از زمان اداری، به این محل مراجعه نکرد. پس از آن، طی یک تماس تلفنی به اداره اطلاعات سپاه اصفهان احضار و پس از مراجعه، بازداشت شده است. تاکنون از دلایل بازداشت و وضعیت وی اطلاعی در دست نیست. فهیمه سلطانی که پیشتر به واسطه فعالیت های خود، سابقه بازداشت داشته، در خردادماه سال گذشته نیز توسط کمیته انضباطی دانشگاه اصفهان، به منع موقت از تحصیل به مدت دو نیم ترم محکوم شده بود. (۱۹ فروردین ۱۴۰۳هرانا)

آتنا فرقدانی،‌ هنرمند و فعال حقوق کودکان، بار دیگر بازداشت شد

وکیل آتنا فرقدانی، نقاش و کارتونیست،‌ می‌گوید نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این هنرمند را بازداشت کرده‌اند. محمد مقیمی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه، ۲۶ فروردین‌ماه، در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: آتنا فرقدانی پس از بازداشت به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفته، وی همچنین در اعتراض به بازداشت خودسرانه،‌ قرار وثیقهٔ صادرشده را نپذیرفته، بنابراین به زندان شهر ری (قرچک) منتقل شده است. از دلایل بازداشت این هنرمند و فعال مدنی اطلاعی در دست نیست. آتنا فرقدانی در خرداد سال گذشته نیز پس از مراجعه به دادسرای اوین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. او پیش از این سابقهٔ تحمل زندان را دارد و به اتهام اجتماع و تبانی،‌ فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری و رئیس جمهور به ۱۸ ماه زندان محکوم شده بود. او پس از گذراندن این دوران محکومیت در اردیبهشت ۱۳۹۵ با گذراندن دوران محکومیت خود، از زندان آزاد شد.(۲۶ فروردین ۱۴۰۳ رادیو فردا)

دینا قالیباف پس از انتشار روایت شخصی خود از تعرض جنسی توسط گشت کشتار بازداشت شد

زن جوانی که دینا قالیباف نام دارد و خبرنگار و دانشجو است، روز دوشنبه از بازداشت توسط مأموران نیروی انتظامی به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری و تعرض جنسی حین بازداشت خود خبر داده بود ،روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت شد و به مکان نامعلومی انتقال یافت. وی در خانه‌اش بازداشت شده و تاکنون اطلاعی از نهاد بازداشت‌کننده و سرنوشت او در دست نیست.او همچنین با استفاده از هشتگ گشت کشتار، تأکید کرد:  دیروز در اتاق پلیس ایستگاه مترو صادقیه وقتی اصرار داشتم تا مالیات پرداخت میکنم حق استفاده از مترو دارم، با خشونت منو به اتاقی بردن و شوکر بهم زدن. تمام مدت دستمو با دست‌بند بسته بودن و یکی از مأمورا به من تعرض جنسی کرد. (۲۸فروردین۱۴۰۳ صدای آمریکا)

بازداشت موقت خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در تهران

خانم مهدی‌پور در روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در حین خروج از ایستگاه مترو نبرد تهران مورد بازداشت قرار گرفته است.گزارش‌ها حاکی از آن است که وی پس از بازداشت، به مدت ۱۰ دقیقه در مقابل دید عموم مورد ضرب و جرح نیروهای گشت ارشاد قرار گرفته است.خانم مهدی‌پور پس از دو ساعت حضور در پلیس امنیت، بدون امضای تعهد کتبی اما با امضای برگه تأیید سلامت، آزاد شده است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳)

بازداشت موقت خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی سابق، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در تهران

خانم مهدی‌پور در روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری در حین خروج از ایستگاه مترو نبرد تهران مورد بازداشت قرار گرفته است.گزارش‌ها حاکی از آن است که وی پس از بازداشت، به مدت ۱۰ دقیقه در مقابل دید عموم مورد ضرب و جرح نیروهای گشت ارشاد قرار گرفته است.خانم مهدی‌پور پس از دو ساعت حضور در پلیس امنیت، بدون امضای تعهد کتبی اما با امضای برگه تأیید سلامت، آزاد شده است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳)

آیدا، خواهر نیکا شاکرمی، به جرم نداشتن حجاب اجباری در بازداشت است

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی که نامش در اعتراضات زن، زندگی،‌ آزادی در جهان پرآوازه شد، روز پنج‌شنبه، ۳۰ فروردین، خبر داد که آیدا، دیگر دخترش، یک روز است در بازداشت به سر می‌برد. خانم شاکرمی در حساب شخصی‌اش در اینستاگرام نوشت: دیروز دخترم آیدا توسط پلیس امنیت اخلاقی تهران به جرم نداشتن حجاب اجباری بازداشت شده و تا به حال در بازداشت به‌ سر می‌برد. او هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نکرده است. (۳۰ فروردین  ۱۴۰۳ رادیو فردا )

زندان و زندانی

شریفه محمدی، فعال کارگری، پس از ۱۰۷ روز همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد

شریفه محمدی، فعال کارگری ساکن رشت، علیرغم گذشت ۱۰۷ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان لاکان این شهر به سر می‌برد.همسر خانم محمدی در خصوص آخرین وضعیت وی گفت: روز دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، من و فرزندمان با شریفه دیدار کردیم. ناخن پای او توسط پزشک زندان جراحی شده بود، اما دکتر گفته بود که عفونت و قارچ آسیب شدیدی به انگشت و ناخن همسرم وارد کرده و این مشکل باید خیلی زودتر مورد جراحی قرار می‌گرفت.”وی افزود: در پرونده شریفه هیچ موردی وجود ندارد که نشان دهد تبدیل قرار بازداشت ممکن نیست، اما مسئولان قضایی چشم‌های خود را به این واقعیت بسته‌اند. (۲ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

بیش از ۲۳۰ روز بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت پخشان عزیزی در زندان اوین

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر اعلام کرد: خانم عزیزی علیرغم گذشت ۲۳۳ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. همچنین پرونده وی با صدور کیفرخواست از بابت اتهام عضویت در جمعیت های معارض کشور به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری ارجاع شده است، اما تا به این لحظه هیچ دادگاهی برای او برگزار نشده است. (۵ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

فاطمه مختاری، زندانی سیاسی، در زندان اوین به سر می‌برد

فاطمه (سحر) مختاری، زندانی سیاسی، دوران محکومیت دو ساله خود را در زندان اوین سپری می‌کند. او اواخر تیرماه سال گذشته برای تحمل حبس خود به این زندان منتقل شده بود. خانم مختاری پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهامات توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی و اخلال در نظم عمومی به دو سال حبس و پرداخت سه میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده بود. وی در تاریخ ۳۱ تیرماه پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. (۷ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

نسیم غلامی سیمیاری، پس از ۳۰۰ روز در زندان اوین بلاتکلیف است

بیش از ۱۰ ماه از بازداشت نسیم غلامی سیمیاری، متهم سیاسی، می‌گذرد اما او هنوز در بلاتکلیفی در زندان اوین به سر می‌برد. تاکنون هیچ جلسه دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات خانم غلامی سیمیاری برگزار نشده است. خانم غلامی سیمیاری، ۳۶ ساله، اواخر اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. (۷ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

بی‌عدالتی در زندان اوین: نسیمه اسلام زهی، زنی باردار در انتظار محاکمه

خانم اسلام زهی در شهریور ۱۴۰۲ به همراه همسرش در زاهدان بازداشت و به ضن عضویت در گروه داعش تفهیم اتهام شد. او نهایتا در تاریخ چهاردهم اسفندماه ۱۴۰۲، به بند زنان این زندان منتقل شد. تاکنون هیچ جلسه دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات این زوج برگزار نشده است. خانم اسلام زهی ۴۰ ساله، سه ماه را در سلول انفرادی بند ۲۰۹ گذرانده و سپس به بند عمومی زنان زندان اوین منتقل شده است. خانم اسلام زهی هم اکنون باردار است و به زودی زایمان خواهد کرد. (۸ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی فرحناز نیکخو در زندان اوین

 فرحناز نیکخو کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر گفت: خانم نیکخو علیرغم گذشت ۴۸۲ روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. جلسه دادگاه وی تاکنون چند بار در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام جاسوسی برگزار شده است. اما این جلسات رسمی نبوده و به جای محاکمه سوالات بی ربط از وی پرسیده شده است. (۱۰ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

پروین میرآسان، پس از ۱۷ ماه، همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد

پروین میرآسان، فعال سیاسی ۶۶ ساله، که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، پس از گذشت ۱۷ ماه، هنوز در زندان اوین به سر می‌برد و بلاتکلیف است. دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، علی‌رغم برگزاری جلسه دادگاه در بهمن ۱۴۰۲، هنوز حکمی برای خانم میرآسان صادر نکرده است. خانم میرآسان از بیماری‌های دیابت، پارکینسون، مشکلات مفاصل و اختلالات عصبی رنج می‌برد، اما از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است. (۱۰ فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

گزارشی از آخرین وضعیت شیرین بیرقدار در زندان وکیل آباد مشهد

شیرین بیرقدار، شهروند ساکن مشهد در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان وکیل آباد مشهد است. این شهروند پیشتر توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد به تحمل چهار سال و شش ماه حبس محکوم شده بود. خانم بیرقدار در تیرماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در مغازه خود واقع در خیابان ۲۲ بهمن مشهد بازداشت شد. وی نهایتا در آذر همان سال با تودیع قرار یک میلیاردی آزاد شد. این شهروند پس از مدتی توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهامات تشکیل یا اداره دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، توهین به رهبری و فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه به تحمل دوران حبس محکوم شد. (۱۰ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

۲ هفته ممنوعیت تماس و ۳ ماه ممنوعیت ملاقات برای فرزانه قره‌حسنلو

محسن بیات، وکیل فرزانه قره‌حسنلو، از متهمان پرونده موسوم به پرونده عجمیان که ایام تبعید خود در زندان مشهد را سپری می‌کند، در گفت‌وگو با شبکه شرق با اشاره به آخرین وضعیت موکلش اظهار کرد: درحال حاضر خانم قره‌حسنلو با نظر دادیار ناظر بر زندان و شورای تصمیم‌گیری زندان، به ۲ هفته ممنوعیت تماس و ۳ ماه ممنوعیت ملاقات محکوم شده است. دلیل این موضوع نیز تماس تلفنی او و پیام صوتی‌اش برای تبریک فرارسیدن سال جدید است. خواسته ما آن است که مقامات قضائی از این طریق متوجه این تصمیم ناصحیح اخذ شده قرار بگیرند و در راستای رفع آن و احقاق حقوق موکل، اقدام کنند. او درباره وضعیت سلامت موکل خود نیز بیان کرد: در دی ماه سال گذشته بود که پس از انجام آزمایشاتی نظیر ماموگرافی و دیگر آزمایش‌های تشخیصی، مشخص شد که در سینه خانم‌قره‌حسنلو، توده‌ای مشکوک به سرطان وجود دارد. (۱۱ فروردین ۱۴۰۳ شبکه شرق)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی صدیقه وسمقی در زندان اوین

خانم وسمقی با گذشت بیش از دو هفته از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. او از بیماری قلبی، فشار خون و قند خون بالا رنج میبرد، موضوعی که تحمل حبس را برای خانم وسمقی به مراتب سخت تر کرده است.خانم وسمقی در تاریخ بیست و ششم اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.چندی بعد کیفرخواست پرونده خانم وسمقی با اتهامات تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی و حضور در معابر و انظار عمومی بدون حجاب صادر و به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد. (۱۱ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

سمانه اصغری جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد

سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.اسماعیل نظری همسر خانم اصغری، با انتشار مطلبی در این رابطه اعلام کرد: حکم یکسال زندان همسرم، از امروز چهارشنبه پانزدهم فروردین، بعداز مراجعه به دادسرای شهرری و انتقال وی به زندان اوین، اجرایی شد.سمانه اصغری در شهریورماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و پس از بیست روز با تودیع وثیقه از زندان قرچک ورامین آزاد شد. (۱۶فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هستی طالع طلب در زندان وکیل آباد مشهد

“در تاریخ بیست و هفتم اسفند ماه سال گذشته، خانم طالع طلب پس از حضور در شعبه ۹۰۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد بازداشت و به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد. وی علیرغم گذشت ۱۸ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیل آباد مشهد بسر میبرد.”هستی طالع طلب، پیشتر با دریافت ابلاغیه ای به شعبه قضایی مذکور احضار شده بود. (۱۶فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد، به زندان اوین منتقل شد.

سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد، به دلایل نامعلومی از زندان وکیل آباد مشهد به بند زنان زندان اوین تهران منتقل شد. این انتقال در روز چهارشنبه پانزدهم فروردین ١٤٠٣ صورت گرفته است. خانم پروانه طی مدت بازداشت خود به دلیل مخالفت نهادهای امنیتی از حق مرخصی محروم بوده است. آبان‌ماه ١٤٠٢، حکم هفت سال و شش ماه حبس تعزیری این زندانی سیاسی کُرد توسط شعبه ٣٥ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی تأیید شد. شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی هادی منصوری خانم پروانه را از بابت اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و توهین به رهبری مجموعاً به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود. پیشتر، علیرغم وکالت خسرو علیکردی، وکیل دادگستری، ریاست شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد از حضور ایشان در جلسه دادرسی ممانعت به عمل آورده بود. سکینه پروانه اهل شهر قوچان استان خراسان رضوی است. (۱۷فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

بلاتکلیفی شیرین سعیدی در زندان اوین

خانم سعیدی پس از ورود به ایران در دی ماه ۱۴۰۲ به دفاتر نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات احضار و ممنوع‌الخروج شد. سپس در تاریخ دوم دی ماه ۱۴۰۲ توسط بازجویان وزارت اطلاعات بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. اتهامات تفهیم شده به ایشان اقدام علیه امنیت ملی، عضویت و فعالیت موثر در گروه‌های معاند نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده است. با وجود اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی، هنوز جلسه دادرسی برای رسیدگی به اتهامات خانم سعیدی در دادگاه انقلاب تهران تشکیل نشده است.خانم سعیدی دارای مدرک دکترای علوم سیاسی، مدیر بخش مطالعات خاورمیانه در دانشگاه آرکانسا و عضو هیئت مشاوران نایاک (شورای ملی ایرانیان آمریکا) است. (۱۷فروردین ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی)

هستی امیری و ضیا نبوی جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شدند

شنبه هجدهم فروردین ماه، پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان اوین منتقل شدند.این دو دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی امروز شنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۳، پس از مراجعه به شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.آنها اخیرا با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس خود به این مرجع قضایی احضار شده بودند.این دو دانشجو در تاریخ پانزدهم اسفند سال گذشته نیز برای اجرای حکم حبس ابلاغیه ای دریافت کردند که پس از مذاکرات وکلا، اجرای حکم آنها به بعد از تعطیلات عید موکول شد. (۱۸فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

زندان لاکان رشت، تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شریفه محمدی

شریفه محمدی، فعال کارگری ساکن رشت، علیرغم گذشت ۱۲۸ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان لاکان این شهر بسر میبرد.با وجود اینکه تحقیقات پرونده او به پایان رسیده، اما بازپرس پرونده قرار بازداشت او را تمدید کرده است.مقامات قضایی و امنیتی به خانواده شریفه محمدی اطمینان داده‌اند که وی در سلامت کامل به سر می‌برد و هیچ مشکلی برای او پیش نیامده است. با این حال، خانواده او از شرایط دشواری که وی در بازداشت با آن مواجه بوده ابراز نگرانی کرده‌اند. از جمله موارد آسیب به چشم و صورت او، عفونت شدید در انگشت پا و محرومیت از حق تماس با خانواده گزارش شده است تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال کارگری اطلاعی حاصل نشده است.( هرانا ۲۳ فروردین  ۱۴۰۳)

گزارشی از آخرین وضعیت مینا کرمی، شهروند بهائی در زندان عادل آباد شیراز

مینا کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز، دوران محکومیت پنج سال حبس خود را در زندان عادل آباد این شهر سپری میکند. اخیرا درخواست خانم کرمی مبنی بر تحمل دوران محکومیت خود تحت نظارت پابند الکترونیکی توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس به دلیل مخالفت اداره اطلاعات شیراز رد شده است.به گفته یک منبع مطلع، این زندانی بهائی قبل اجرای حکم حبس خود، درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور ثبت کرده بود. اما درخواست وی توسط شعبه ۹ دیوان عالی کشور رد و به صورت شفاهی به وی ابلاغ شد.(۲۳ فروردین ۱۴۰۳کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

هستی طالع طلب، شهروند مشهدی، همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد

خانم طالع طلب در تاریخ ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۲ پس از حضور در شعبه ۹۰۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد بازداشت و به زندان وکیل آباد منتقل شد.تاکنون هیچ اطلاعی در خصوص نتیجه روند رسیدگی به پرونده این شهروند بازداشتی به او یا خانواده اش ابلاغ نشده است.اتهامات مطرح شده علیه خانم طالع طلب شامل تشویق مردم به فساد و فحشا و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی است.منزل خانم طالع طلب در آبان ماه سال ۱۴۰۲ توسط ماموران اداره اطلاعات تفتیش و شماری از وسایل شخصی او از جمله تلفن همراهش ضبط شده بود.هستی طالع طلب ۵۱ ساله، متاهل، مادر چهار فرزند و ساکن مشهد است.(کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۴ فروردین ۱۴۰۳)

زندان اوین، مکانی برای سرکوب و نقض حقوق بشر/ نسیم غلامی سیمیاری، ۱۰ ماه در این زندان بلاتکلیف است

نسیم غلامی سیمیاری، فعال سیاسی، بیش از ۱۰ ماه است که در زندان اوین به سر می‌برد و از سرنوشت او خبری در دست نیست. خانم غلامی در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بند یک الف سپاه منتقل شد. او پس از دو ماه به بند دو الف و نهایتا در ۴ مهرماه ۱۴۰۲ به بند زنان زندان اوین منتقل شد.تاکنون سه جلسه بازپرسی در دادسرای اوین برای خانم غلامی برگزار شده و او از بابت اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و بغی تفهیم اتهام شده است.گزارش‌ها حاکی از آن است که خانم غلامی در دوران بازداشت مورد شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته و از او اعترافات اجباری گرفته شده است.(کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۴ فروردین ۱۴۰۳)

نسیم ثابتی، شهروند بهائی، به زندان احضار شد

نسیم ثابتی، شهروند بهائی ساکن مشهد، به زندان احضار شد تا حکم سه سال و هشت ماه حبس خود را اجرا کند.خانم ثابتی پیشتر در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات نامشخصی به این حبس محکوم شده بود. حکم ایشان در شعبه سی و پنجم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی نیز عینا تایید شده است.از وی خواسته شده  که ظرف مدت ده روز جهت اجرای حکم حبس، در این شعبه حاضر شود. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۲۴ فروردین ۱۴۰۳)

تداوم بازداشت، گزارشی از آخرین وضعیت وریشه مرادی در زندان اوین

وریشه مرادی، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از ۲۵۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.خانم مرادی پس از گذشت بیش از هشت ماه بازداشت، به دادگاه احضار شد، اما در تاریخ بیست و یکم فروردین ماه سال جاری پس از حضور در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به دلیل عدم حضور مستشار، جلسه دادرسی به اتهامات وی برگزار نشد ودر زمان حضور خانم مرادی در دادگاه به وی اجازه ملاقات با وکیل داده نشد.همچنین در رابطه با زمان برگزاری دادگاه آتی ،هیچگونه اطلاع رسانی صورت نگرفته است.( هرانا ۲۵ فروردین  ۱۴۰۳)

بیش از ۲۵۰ روز بلاتکلیفی، تداوم بازداشت پخشان عزیزی در زندان اوین

پخشان عزیزی، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از هشت ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد.همچنین علیرغم ارجاع پرونده وی به دادگاه انقلاب تهران، تاکنون به پرونده وی رسیدگی نشده است.او مدت ها از حق دسترسی به وکیل و امکان ملاقات با خانواده خود محروم ماند.پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. وی در تاریخ بیست و پنجم آبان‌ ١٣٨٨ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.( هرانا  ۲۵ فروردین  ۱۴۰۳)

نسرین جوادی، فعال کارگری در زندان اوین از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است

نسرین جوادی (اعظم خضری جوادی)، فعال کارگری ۶۷ ساله، که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند، از دریافت رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. این در حالی است که خانم جوادی از بیماری‌های متعددی از جمله پوکی استخوان شدید رنج می‌برد.  علاوه بر این، با وجود کهولت سن و ابتلا به بیماری‌های دیگر مانند دیسک کمر، پایین بودن گلبول‌های سفید و کاهش شدید شنوایی، تاکنون با درخواست مرخصی درمانی خانم جوادی نیز موافقت نشده است. در حالی که تزریق داروهای پوکی استخوان خانم جوادی باید در بیمارستان و تحت نظر متخصص انجام شود، به دلیل کارشکنی‌های مسئولان زندان، این امر هر ساله در بهداری زندان صورت می‌گیرد. (۲۸فروردین۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

جان زندانی سیاسی نجات انورحمیدی در خطر فوری است

 در تاریخ ۲۹فروردین، زندانی سیاسی نجات انورحمیدی  هوادار مجاهدین، در زندان سپیدار اهواز، از ناراحتی شدید قلبی رنج می‌برد. به تشخیص پزشکان متخصص، باید مورد عمل جراحی قرار گیرد، اما به‌رغم درخواست‌های مکرر خانواده‌اش، مقامات زندان از انتقال او به بیمارستان خودداری می‌کنند. نجات انورحمیدی معلم ۶۸ساله اهل آبادان و دارای ۴فرزند، از سال ۱۳۹۷ در زندان به‌سر می‌برد. او به اتهام تبلیغ علیه رژیم و عضویت در سازمان مجاهدین توسط قاضی جنایتکار اکبر محمدی در شعبه چهار دادگاه  انقلاب اهواز به ۱۵سال زندان محکوم شد. (۲۹ فروردین  ۱۴۰۳ صدای بازداشت شدگان)

راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۱ ساله، همچنان از رسیدگی پزشکی محروم است

راحله راحمی‌پور، فعال مدنی ۷۱ ساله که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند، از دریافت رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. خانم راحمی‌پور که از بیماری‌های متعددی از جمله تومور مغزی رنج می‌برد، به دلیل کهولت سن و بیماری‌های جسمی، توانایی حرکت بدون لرزش را ندارد. وی در بهمن ماه سال گذشته به دلیل وخامت حالش به بیمارستان منتقل شد و پس از دو روز و انجام آنژیوگرافی قلب به زندان بازگردانده شد.  محرومیت راحله راحمی‌پور از رسیدگی پزشکی مناسب، ناقض حقوق بشر و قوانین داخلی ایران است. سازمان‌های حقوق بشری بارها خواستار رسیدگی فوری به وضعیت این فعال مدنی و سایر زندانیان بیمار شده‌اند.(۳۱ فروردین  ۱۴۰۳ کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی )

خشونت علیه زنان 

شعار علیه خامنه‌ای و ضرب و شتم دختر تبریز انتقال از زندان به بیمارستان اعصاب و روان

رویا ذاکری شنبه ۱۱ فروردین به دلیل شعار دادن علیه خامنه‌ای در بیمارستان رازی توسط مأموران حکومتی ضرب و شتم شده و به اتاق ایزوله منتقل شده است. به گفته سینا یوسفی، وکیل دادگستری، این زندانی سیاسی اکنون در بخش بوعلی بیمارستان رازی به صورت ممنوع‌الملاقات و زیر نظر مأموران اطلاعات، بستری است و جان او در خطر است. این دومین بار است که مقامات جمهوری اسلامی این زن جوان معترض را در بیمارستان اعصاب و روان بازداشت کرده‌اند. رویا ذاکری که در رسانه‌های اجتماعی به دختر تبریز مشهور شده، مهر ۱۴۰۲ پس از درگیری با تذکردهندگان حجاب و سر دادن شعار مرگ بر خامنه‌ای بازداشت شد و به بیمارستان روانی رازی در مرکز استان آذربایجان شرقی برده شد. (۱۶فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

کشته شدن یک دختر ۲۵ ساله در پی تیراندازی برادرش در زابل

شامگاه روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، در پی اختلاف مالی خانوادگی یک دختر ۲۵ ساله با شلیک مستقیم برادر ۲۰ ساله‌اش از ناحیه گردن بشدت مجروح شده و جان خود را از دست داده است. هویت این دختر جوان، حدیث میرابی ۲۵ ساله اهل زابل و ساکن سراوان  احراز شده ، برادرش نیز پس از کشته شدن خواهرش از محل متواری شده است.(حال وش ۲۸ فروردین ۱۴۰۳)

سنندج‌، تشدید فشارها بر دانشجویان زن دانشگاه کُردستان

طی روزهای اخیر و با آغاز سال جدید خورشیدی، فشارهای حراست دانشگاه کُردستان در سنندج (سنه) بر دانشجویان زن این دانشگاه بدلیل آنچه عدم اتخاذ پوشش مناسب توسط دانشجویان به آنان عنوان می‌شود به‌شدت افزایش یافته است. بطوریکه شمار زیادی از دانشجویان این دانشگاه با تذکرهای مکرر انتظامات دانشگاه مواجه شده‌اند. به گفته منابع آگاه، تعدادی از این دانشجویان به ضبط کارت دانشجویی و درنتیجه آن عدم برخورداری از امکانات آموزشی تهدید شده‌اند، و حتی بابت حضور در محوطه خوابگاه که کاملاً از لحاظ جنسیتی محیطی تفکیک شده است نیز با هشدار سرپرستهای خوابگاه در خصوص عدم رعایت حجاب اجباری در این محیط و دخالتشان در امور شخصی‌ دانشجویان روبرو هستند. (۲۹ فروردین  ۱۴۰۳ هه نگاو)

سنندج ، تهدید دانش‌آموزان به پرداخت جریمه نقدی و محرومیت معلمان از استخدام رسمی در صورت عدم رعایت حجاب اجباری

با اجرایی شدن طرح حکومتی نور از ٢٥ فروردین ‌١٤٠٣ توسط جمهوری اسلامی در سراسر ایران، گزارشات حاکی از تذکر و جریمە خانوادە دانش‌آموزان و محرومیت معلمان از استخدام رسمی در صورت عدم رعایت حجاب اجباری است. در همین ارتباط کتابخانه ژیرا در سنندج و تعدادی از اصناف و مجتمع‌های تجاری از جمله مجتمع بانتا پلمب شدند. روز دوشنبە ۲۷ فروردین ‌۱۴۰۳، معاون آموزشی یکی از مدارس متوسطە ناحیە ١ سنندج، قبل از شروع کلاس‌های درسی، بە دانش‌آموزان و معلمان بصورت لفظی اخطار دادە‌ است کە در صورت عدم رعایت حجاب اجباری، خانوادە دانش‌آموزان باید جریمە نقدی پرداخت کنند. همچنین در خصوص اخطار رعایت حجاب اجباری به معلمان در سنندج می‌گویند، در یکی دیگر از مدارس سنندج، حراست این مدارس بە معلمان تذکر دادە است که حتی در خارج از فضای مدارس مانند خیابان و تفرجگاه‌ها، عدم رعایت حجاب اجباری در استخدام رسمی معلمان قراردادی تأثیر خواهد گذاشت. از دیگر سو احتمال آن می‌رود که حتی گشت‌های ارشاد جهت برخورد با بی‌حجابی جلوی درب مدارس مستقر شوند.(۳۰ فروردین  ۱۴۰۳ کردپا)

آسیب های اجتماعی

خودکشی یک پزشک جوان بار دیگر زنگ خطر سلامت روان کادر درمان را به صدا درآورد

خودکشی یک پزشک جوان بار دیگر زنگ خطر را درباره شرایط دشوار کاری و نبود امنیت روانی میان اعضای کادر درمان در ایران به صدا درآورد. پرستو بخشی، پزشک متخصص قلب و عروق که در بیمارستان ابن‌سینا دلفان استان لرستان مشغول به کار بود، در پی خودکشی جان باخت. یوسف رضا جهانی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان از مرگ ناکهانی این پزشک خبر داد و گفت هنوز علت آن مشخص نیست. به گفته جهانی، پس از تماس بی‌پاسخ سوپروایزر بیمارستان با بخشی در شب شنبه چهارم فروردین و متعاقبا مراجعه همکاران او به منزل مسکونی این پزشک در محوطه بیمارستان، آن‌ها با جسد بی‌جان بخشی در بالکن مواجه می‌شوند. او تاکید کرد: این مرحومه با رضایت خود بیمارستان ابن سینا دلفان را انتخاب و چهار روز پیش در این مرکز درمانی مشغول به کار می شود. (۶ فروردین ۱۴۰۳ اینترنشنال)

صدور و تایید حکم اعدام برای دو زندانی در تهران

یک زندانی زن به نام مهناز در تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شد.در این گزارش آمده است: در آذر سال ۱۳۹۹ مرد چهل و دو ساله ای به نام میثم در خانه‌اش در خیابان پیروزی تهران به طرز مشکوکی جان سپرد.کارشناسان پزشکی قانونی علت مرگ را نارسایی تنفسی ناشی از مصرف مواد مخدر دست ساز اعلام کردند. با این اظهارنظر، خانواده میثم از عروسشان شکایت کردند و گفتند پسرشان معتاد نبوده است.زن مقتول به نام مهناز بازداشت و در ابتدا قتل همسرش را انکار کرد. نهایتا خانواده مقتول شکایت خود را پس گرفته و پرونده مختومه شد اما دختر خانواده، اقدام به قتل پدرش توسط مادرش را افشا کرد. (۱۱ فروردین ۱۴۰۳ هرانا)

پرستو بخشی و تاریخ خودکشی نیروهای کار در دهه فقر و بی‌ثباتی

مرگ پرستو بخشی دوباره توجه‌ها را به خودکشی پزشکان طرح و دستیاران پزشکی جلب کرده است. در عین‌ حال خودکشی نیروهای کار فراتر از بخش درمان اتفاق می‌افتد. خودکشی معلمان و کارگران نیز در دهه گذشته افزایش یافته است.تنها چند روز پس از آغاز سال نوی خورشیدی دکتر پرستو بخشی، متخصص بیماری‌های قلب و عروق در محل سکونت خود در بیمارستان نورآباد دلفان در استان لرستان به زندگی خود پایان داد.به گفته یک مقام سازمان نظام پزشکی، پرستو بخشی، که ۳۴ سال سن داشت در پی فشار فراوان در محل کار جان خود را گرفت.علی سلحشور، سرپرست اداره روابط عمومی سازمان نظام پزشکی نیز گفته که پرستو بخشی در لیست سیاه وزارتخانه بود و پس از دو تروما یعنی از دست دادن پدر و مادر، وزارت بهداشت کمکی به جابجایی محل طرح او نکرد. (۱۷فروردین ۱۴۰۳ رادیو زمانه)

قتل ناموسی

زنکشی؛ قتل یک زن جوان توسط همسرش در بوشهر

یک زن جوان در بوشهر با هویت پریناز شورکی، توسط همسرش با هویت علی نوشادی به قتل رسیده و سپس فرد قاتل با صحنه‌سازی سعی در خودکشی جلوه دادن دلیل مرگ وی داشته است. فرد قاتل به کادر درمان اظهار داشته که همسرش از طریق دارزدن خود اقدام به خودکشی کرده است. به‌گفته منابع آگاه، صبح همان روز پریناز، طی پیامی به خواهرش گفته که توسط همسرش به سختی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. این منبع در ادامه اظهار داشت، پریناز شورکی در معرض خشونت کلامی و فیزیکی دائم توسط همسرش بوده است و بنابر گفته فرد متخصص آثار ضرب و جرح بر بدن قربانی کاملا مشهود بوده و دلیل مرگ وی در نهایت مشخص و قتل اعلام شده است.(۱۹ فروردین ۱۴۰۳ هه‌نگاو)

جنگ علیه زنان از خانه تا خیابان، اخبار زن‌کشی در فروردین ۱۴۰۳

زن جوانی به نام فاطمه مسروری در میاندوآب از شهرهای استان آذربایجان غربی با شلیک اسلحه توسط همسرش کشته شده است. فاطمه مسروری کارمند بخش آسیب‌های اجتماعی اداره‌ آموزش‌و‌پرورش شهرستان میاندوآب بوده و به‌تازگی از همسرش خواسته بود که به زندگی مشترکشان پایان بدهند، همسر فاطمه به نام محمدعلی محمدنیا بعد از اینکه مقابل اداره محل کار همسرش او را با شلیک چند گلوله به قتل رسانده، اقدام به خودکشی کرده و جان باخته است. نزدیکان فاطمه می‌گویند او قربانی کودک همسری بوده و حالا در شرایطی که استقلال مالی داشته، می‌خواسته به زندگی مشترکش پایان بدهد(۳۰ فروردین  ۱۴۰۳ ایران وایر)