منع سفر زنان مخالف حجاب اجباری به خارج کشور بر اساس لایحه عفاف و حجاب

اظهارات اخیر مهدی باقری، نماینده مجلس شورای اسلامی، به نگرانی‌ها درباره ادامه سیاست‌های‌ سرکوب‌گرانه جمهوری اسلامی علیه حقوق زنان دامن زده است. به گفته باقری، بر اساس لایحه موسوم به «عفاف و حجاب»، از مجازات‌های در نظر گرفته شده برای «افراد خاطی»، ممنوعیت سفر به خارج از کشور است.

این عضو کمیسیون ویژه بررسی لایحه «عفاف و حجاب»، در گفت‌وگویی با وب‌سایت خبرآنلاین اعلام کرد: «فردی که به قانون احترام نمی‌گذارد، قانون را قبول ندارد و به نوعی در مقابل آن گردن‌کشی می‌کند، در آینده نمی‌تواند مجری قانون باشد و از خدماتی که در کشور می‌گیرد، محروم می‌شود که یکی از آن‌ها سفر خارجی است.»

در روزهای اخیر مقام‌های ارشد حکومت ایران بارها بر ادامه سیاست تحمیل حجاب اجباری به زنان تاکید کرده‌اند.

علی ‌خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۵ فروردین حجاب را «حکم مسلم شرعی» خواند و گفت: «کسانی نقشه کشیده‌اند که حجاب در کشور ما به یک مساله تبدیل شود. دشمن عده‌ای را استخدام کرده تا هنجارشکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند.»

او افزود حتی زنانی که به شرع معتقد نیستند باید حجاب اجباری را رعایت کنند.

یکی از آخرین قربانیان حجاب اجباری در ایران آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله بود.

بر اساس برخی گزارش‌ها و روایت‌ها، او روز ۹ مهر ۱۴۰۲ در ایستگاه متروی شهدای تهران به دلیل حمله یک زن چادری بی‌هوش شد، به کما رفت و روز ششم آبان پس از ۲۸ روز بستری بودن در بیمارستان نظامی فجر جان باخت. ( اینتر نشنال ۱۴۰۳/۰۱/۲۲)