گزارش آماری و تحلیلی نقض حقوق زنان، دی ماه ۱۴۰۲

تهیه و تنظیم : مهرناز جلالوند، فهیمه تیموری، شراره هادی زاده رئیسی

آگاهی بیشتر: 

این گزارشات آماری از میان بیش از 100 خبر که در طول دی‌ماه ۱۴۰۲ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایرنا، ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری و مهرنیوز جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در دی‌ماه همکاری کردند، خانم‌ها و آقایان:شراره هادی زاده رئیسی، پروین محمدی افقا، کیمیا قزلباش، لیلا رمضان، سونیا سوارکوب، سارا آسیابان، محمد گلستان جو، کوثر ولی زاده، امیرپالوانه، آیلار اسماعیلی، مهرناز جلالوند، مهناز ترابی، نسرین جهانی گل شیخ.

 برای اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید کنید : https://zanan.bashariyat.org 

 اخبار عمومی

نگرانی سازمان حقوق بشری از وضعیت فاطمه سپهری در زندان یک خطر جدی جان او را می‌کند

علاوه بر حبس غیرقانونی به‌خاطر عام عقیده، محروم کردن از فاطمه سپری از خدمات درمانی مناسب، مصداق شکنجه است و جان او را در خطر قرار داده است. جامعه جهانی باید با تلاش بیشتر، از حذف مخالفان، از طریق محرومیت از خدمات پزشکی در زندان‌های جمهوری اسلامی جلوگیری کند. فاطمه سپهری روز هفتم مهر سال جاری، در بیمارستانی در مشهد تحت عمل جراحی قلب باز گرفت و روز ۱۵ مهر به زندان بازگردانده شد. سازمان حقوق بشر ایران روز دوم دی، ضمن بررسی نسبت به دسترسی نداشتن زندانیان سیاسی به خدمات درمانی، خواهان آزادی فوری فاطمه سپهری برای انجام مراحل درمانی در خارج از زندان شد. (صدای آمریکا ۱۴۰۲/۱۰/۰۲)

ثبت ۱۸۴ هزار ازدواج دختران کمتر از ۱۵ سال در ایران طی شش سال گذشته

منصور فتحی، دانشیار مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به افزایش ترک تحصیل کودکان و مساله کودک‌همسری در حاشیه شهرهای بزرگ ایران گفته از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱، حدود ۱۸۴ هزار ازدواج برای دختران زیر ۱۵ سال ثبت شده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در ســال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر ۸۶۲ هزار ۷۷۷ نفر بود و در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با ۲۶ درصد رشـد به ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر افزایش یافت. طبق آمار وزارت آموزش و پرورش، در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد دانش‌آموزان دبیرستانی ترک تحصیل و ۲۰ درصد دختران ۱۵ تا ۱۸ سال نیز به دلیل ازدواج، مدرسه را رها کردند. ( اینترنشنال ۱۴۰۲/۱۰/۰۳)

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محبوبه رمضانی و رحیمه یوسف‌ زاده برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی پور و رحیمه یوسف زاده مادر نوید بهبودی از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار برگزار شد. هرانا (۱۴۰۲/۱۰/۰۷)

رسیدگی به توییت مریم شکرانی به دادگاه مطبوعات سپرده شد

مریم شکرانی روزنامه‌نگار، با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده‌ای که در پی نوشتن توییت درباره آرمیتا گراوند برایش تشکیل شده، خبر داد محاکمه‌ او به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک ( دادگاه مطبوعات) ارجاع شده است.( ایران وایر ۷ دی ۱۴۰۲)

۱۰ روز بی خبری از وضعیت یکتا فهندژ سعدی پس از بازداشت در شیراز

خانواده یکتا فهندژ سعدی، از شهروندان بهائی، با وجود تلاش‌های فراوان، هنوز نتوانسته‌اند پس از گذشت ۱۰ روز از بازداشتش، با او در بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ دیدار کنند. بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ به حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران تعلق دارد.( صدای آمریکا ۰۷ دی ۱۴۰۲ )

ششمین روز اعتصاب: نرگس منصوری در زندان اوین به اعتراض خود ادامه می دهد

نرگس منصوری، فعال مدنی و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، از تاریخ چهارم دی ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به اعتصاب غذا و دارو زده است. ( هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۰۹)

روایت نرگس محمدی از گریختن قضات از بند زنان زندان اوین

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، در گزارشی از بازدید روز ششم دی ‌قضات دادگاه انقلاب و مقامات قضایی جمهوری اسلامی از زندان اوین، گفته که قضات با برگزای دادگاه مردمی توسط زنان زندانی مواجه شدند و از بند گریختند. خانم محمدی افزوده آنها هم‌چنین بارها سرودهای اعتراضیِ خون ارغوان‌ها، بلاچاو و شب مهسا را خواندند و به محض بلند شدن صدای شعار و خواندن سرود، درهای اتاق‌هایی که مقامات جمهوری اسلامی در آن حضور داشتند توسط نگهبانان و گارد محافظ قضات از داخل قفل شد.( ایران وایر ۹ دی ۱۴۰۲)

انجام تبلیغات برای آرایشگاه های زنانه، احضار دو زن به پلیس امنیت تهران را در پی داشت

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی غرب استان تهران، دو زن در شهریار به دلیل آنچه انجام تبلیغات نامتعارف و هنجارشکنانه برای دو سالن زیبایی در این شهر عنوان شده است، به پلیس امنیت احضار و تحویل مرجع قضایی شدند. (هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۱۰)

دادگاه فاطمه موسوی، فعال حقوق کودکان برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه فاطمه موسوی، فعال مدنی و حقوق کودک، روز شنبه نهم دی ۱۴۰۲ در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی بخش کهریزک برگزار شده است. بر پایه این اطلاعات، خانم موسوی با اتهاماتی شامل تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری و تحریق و تخریب اموال عمومی روبرو شده است. ( ایران وایر ۱۱ دی ۱۴۰۲)

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محبوبه رمضانی و رحیمه یوسف‌ زاده برگزار شد

رضا شفاخواه، وکیل دادگستری ضمن انتشار این خبر، نوشت: جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی پور و رحیمه یوسف زاده مادر نوید بهبودی در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار از بابت عضویت در گروه مادران دادخواه و فعالیت تبلیغی علیه نظام برگزار شده است. محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی پور و رحیمه یوسف زاده مادر نوید بهبودی از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، هستند که به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته اند. ( ایران وایر ۱۲ دی ۱۴۰۲)

محرومیت از تماس و ملاقات سه زن روزنامه نگار در زندان اوین

نسیم سلطان بیگی، الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه نگاران محبوس در زندان اوین، از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شدند. ایران جلیلی، مادر خانم سلطان بیگی، ضمن انتشار این خبر اعلام کرد: روز گذشته ما و خانواده‌های الهه محمدی و نیلوفر حامدی به زندان اوین مراجعه کردیم، اما اجازه ملاقات به ما داده نشد. مسئولان علت این محدودیت را استفاده نامتعارف از تلفن زندان عنوان کردند و گفتند این محرومیت‌ها تا پایان دی‌ماه ادامه خواهد یافت. ( هرانا ۱۲ دی ۱۴۰۲)

نامه قالیباف به ابراهیم رئیسی: دولت بار مالی لایحه «حجاب‌وعفاف» را بپذیرد

مقاومت زنان ایرانی در برابر حجاب اجباری که از پارسال و همزمان با اعتراض‌های زن، زندگی، آزادی آغاز شد، همچنان ادامه دارد. یک عضو کمیسیون ویژه تصویب لایحه حجاب‌وعفاف در مجلس می‌گوید محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی نوشته که دولت بار مالی ناشی از اجرای این لایحه را بپذیرد تا شورای نگهبان آن را تصویب کند.( رادیو فردا ۱۲ دی ۱۴۰۲)

دستگیری یک باند سرقت مسلحانه در تهران که به زنان مقابل چشم شوهران‌شان تجاوز می‌کردند

شش عضو باند تبهکاری سابقه‌دار که مسلحانه به خانه‌ها دستبرد زده و درجریان این سرقت‌ها زنان را مقابل شوهران‌شان مورد تجاوز قرار داده بودند، بازداشت شدند. یک شبکه سارقان مسلح در پایتخت ایران با وجود شکایت‌های متعدد از سرقت و تجاوز به زنان ساکن در خانه‌های هدف سرقت، عاقبت به دست یکی از شاکیان دستگیر شد. ( رادیو فردا ۱۲ دی ۱۴۰۲)

سخنگوی قوه قضائیه ایران رئیس زندان اوین را مسئول قطع تلفن بند زنان دانست

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه ۱۲ دی در جریان نشستی خبری، قطع تلفن بند زنان اوین را در حوزه مسئولیت رئیس این زندان دانست. مسعود ستایشی در پاسخ به پرسشی در این باره گفت بر اساس آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها، انتظام این‌گونه امور و انتظام امور موسسه کیفری بر عهده رئیس موسسه کیفری است. ( رادیو فردا ۱۲ دی ۱۴۰۲)

تعرض جنسی مامور حراست” به دختران دانشجو در دانشگاه امیرکبیر

برخی دانشجویان اعلام کردند یک مأمور حراست دانشگاه امیرکبیر در قالب تذکر برای پوشش، به دختران دانشجو نزدیک شده و از فاصله نزدیک به بدن آنها خیره می‌شود. آنگونه که دانشجویان فاش ساخته اند، این فرد در بسیاری از موارد، بی‌پروا به دختران نزدیک شده و حتی به بهانه ضبط کارت دانشجویی، آنان را به زور لمس کرده است. این مأمور حراست محسن خشنود معرفی و تصویری از او نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. ( گلمه۱۲ دی ۱۴۰۲)

محرومیت از حق ملاقات؛ تشدید فشار بر زندانیان زن

اعضای خانواده برخی زندانیان خبردادند؛ محرومیت برخی زنان زندانی در اوین از حق ملاقات هفتگی و تماس تلفنی. از دو روز پیش، تماس تلفنی برخی زنان زندانی در اوین قطع شده و از امروز، برخی از آنان نیز، از حق ملاقات هفتگی خود محروم شده‌اند. بنا به گفته برخی خانواده‌های زندانیان به امتداد، مجموعا تعداد زنانی که تا اینجا از حق تماس تلفنی محروم شده‌اند، ۱۴ تن است و همچنین حدود ۵ زن نیز از حق ملاقات هفتگی محروم شده‌اند. آیین‌نامه سازمان زندان‌ها تماس تلفنی و ملاقات هفتگی را در زمره حقوق زندانیان برشمرده است. ( ایران وایر ۱۲ دی ۱۴۰۲)

محدودیت تازه برای عکاسان ورزشی زن؛ حق عکاسی از سر و موی زنان ورزشکار را ندارند

روزنامه اعتماد روز سه شنبه پنجم دی، از محدودیت های تازه ای برای عکاسان ورزشی زن خبر داد و نوشت که به آنها هشدار داده شده است که نباید از مو و دستان بازیکنان زن عکس بگیرند. بر اساس این گزارش، در این دستورالعمل‌ که به طور شفاهی داده شده، به عکاسان گفته شده است از آستین بالا زده شده و موی بیرون زده زنان عکس نگیرند و اگر عکس گرفتند حق انتشار آن را ندارند. به نوشته اعتماد، عکاسان زن حاضر در مسابقات فوتبال زنان ایران تهدید شده‌اند که فدراسیون تک‌تک عکس‌هایی که می‌گیرید را با دقت رصد می‌کند. ( صدای آمریکا ۱۵ دی ۱۴۰۲)

فاطمه سپهری به بیماری‌های متعدد مبتلا شده است

خسرو علی‌کردی، وکیل فاطمه سپهری زندانی سیاسی در مشهد، در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه درباره در خطر بودن جان موکلش در زندان هشدار داد و خواستار آزادی درمانی او شد. خسرو علی‌کردی در این نامه که روز پنج‌شنبه ۱۴ دی‌ در حساب کاربری مرکز مشاوره حقوقی دادبان در ایکس منتشر شده، با اشاره به مشکلات متعدد روانی و جسمانی از جمله عمل جراحی قلب باز، سه بار جراحی دست چپ، بیماری حاد چشم، و افسردگی فاطمه سپهری در زندان تاکید کرده که قانون در این گونه موارد توقف اجرای حکم تا بهبودی کامل زندانی بیمار را پیش‌بینی کرده است. این وکیل دادگستری در بخشی از نامه‌اش به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، تلاش‌هایش برای توقف اجرای حکم زندان به دلیل وضعیت حاد بیماری فاطمه سپهری را بدون نتیجه توصیف کرده است. ( صدای آمریکا ۱۵ دی ۱۴۰۲)

به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب؛ زینب خنیاب پور به حبس محکوم شد

سجاد چترسفید، وکیل دادگستری ضمن انتشار این خبر نوشت: موکلم به دلیل آنچه انتشار تصاویر بدون حجاب در فضای مجازی خوانده میشود، توسط دادگاه کیفری ۲ بهبهان به دو سال حبس محکوم شد. جلسه دادگاه این شهروند در تاریخ هفدهم مهرماه در شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان برگزار شده بود. خانم خنیاب پور، در بخش دیگر پرونده خود از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام توسط دادگاه انقلاب ماهشهر به تحمل سه ماه و یک روز حبس محکوم شد. ( هرانا ۱۵ دی ۱۴۰۲)

تشکیل پرونده قضایی برای مریم جوادی، دانشجوی خارج از کشور

بنا بر گزارش‌های منابع حقوق بشری ایران، در ادامه سرکوب فعالان مدنی، قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای مریم جوادی، دانشجوی حقوق دانشگاه سپینزای رُم که سال گذشته برای ملاقات خانواده به ایران سفر کرده بود، پرونده قضایی تشکیل داده‌اند. کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در خبری اعلام کرد مریم جوادی، دانشجوی حقوق دانشگاه سپینزای رُم که سال گذشته برای ملاقات با خانواده به ایران سفر کرده بود با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده است. بر اساس این گزارش اتهامات خانم جوادی تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد بر هم زدن امنیت کشور عنوان شده است. ( ایران وایر ۱۵ دی ۱۴۰۲)

تداوم اعتصاب نرگس منصوری در زندان اوین

نرگس منصوری، فعال مدنی و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی از تاریخ چهارم دی ماه تاکنون در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود در اعتصاب بسر میبرد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: خانم منصوری با مشکلات متعددی همچون کاهش وزن، فشار خون و قند، مواجه شده است. مسئولان تاکنون هیچ واکنشی به وضعیت وی نداشته اند. امری که افزایش نگرانی های خانواده و اطرافیان این زندانی را در پی داشته است( هرانا ۱۵ دی ۱۴۰۲)

تعطیلی مطب نیلوفر آقایی از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات سال گذشته

نيلوفر آقایی از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات سال گذشته با انتشار تصویری در اینستاگرام از تعطیلی مطب مامایی خود خبر داد. او در یک استوری کوتاه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: فعلا تا اطلاع ثانوی ویزیت ندارم و مطب تعطیل. امیدوارم این دوری از کار و عشقم دائمی نباشه. این کارشناس مامایی توضیح بیشتری درباره دلایل تعطیلی مطب خود نداده است‌. اما گمانه‌زنی‌ها بر این است که مطب او به دلیل فعالیت‌هایش از سوی جمهوری اسلامی تعطیل شده باشد. نیلوفر آقایی از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات سراسری سال گذشته بود که چشم خود را بر اثر شلیک ساچمه‌ای ماموران حکومت ایران از دست داد. او پس از این حادثه به دفعات در اینستاگرام شخصی خود به بیان روایت آنچه که تجربه کرده بود پرداخت. ( صدای امریکا ۱۷ دی ۱۴۰۲)

آتنا حاجی‌محمدی: در پلیس امنیت ناامن‌ترین حالت ممکن را تجربه کردم

آتنا حاجی محمدی، دختر محسن حاجی محمدی، زندانی سیاسی، در مطلبی اختصاصی برای صدای آمریکا تجربه‌اش از برخورد پلیس امنیت اخلاقی با او را روایت کرده است. خانم حاجی محمدی در ابتدای این روایت نوشته است که چهارشنبه ٢٢ آذر حدود سه ماه پس از بازداشت پدرش، برای بازپس‌گرفتن تمام وسایل پدر از جمله لپ‌تاپ خودش که از شب بازداشت پدرش توسط ماموران برده شده بود، به پلیس امنیت پایگاه پنجم مراجعه کرد. به گفته خانم حاجی محمدی، کارشکنی ماموران جمهوری اسلامی و خودداری آنها از پس دادن وسایل شخصی پدرش در حالی بود که بازپرس نامه بازپس دادن آنها را داده بود. او در این مطلب اختصاصی برای صدای آمریکا تصریح کرده که محتویات لپ‌تاپش فقط مربوط به درس و اون رشته خودم بود و عکس های شخصی و خانوادگی. او که همراه مادرش به پایگاه پنجم رفته بود، متوجه می‌شود لپ‌تاپش در شرایطی بسیار بد و بدون کیف و شارژر است که بلافاصله به آن اعتراض می‌کند. پس از اعتراض خانم حاجی محمدی، ماموران کیف حاوی مدارک پدرش را هم پس می‌دهند که پس از درخواست او برای پس دادن شارژر، یکی از ماموران فحش‌های ناموسی به او می‌دهد. ( صدای امریکا ۱۷ دی ۱۴۰۲)

پرونده‌سازی امنیتی رسانه‌ی قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای رویا حشمتی

روایت شجاعانه‌ی رویا حشمتی از اجرای حکم شلاق به خاطر سر باز زدن‌اش از حجاب اجباری، او را به نماد مبارزه و مقاومت زنان ایرانی بدل کرده است. جمهوری اسلامی در هراس از این شجاعت، دست به اقدامی آشنا زده: پرونده‌سازی امنیتی. رویا حشمتی زن جوانی است که به دلیل سر باز زدن از حجاب اجباری به او شلاق زدند و آن را روایت کرد. روایتش او را به نماد مقاومت زنان در روزهای اخیر ایران بدل کرده است. بسیاری از زنان و دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشر روایت و عکس‌های او، به ستایش از رویا و به انتقاد شدید از جمهوری اسلامی دست زدند.در برابر، میزان، رسانه‌ی وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، یکشنبه ۱۷ دی در گزارشی نوشت: اسناد موجود در پرونده این خانم حاکی از این است که وی در مقطعی از طریق ارتباط گرفتن با یک جریان سازمان یافته در خارج از کشور و دریافت مبالغی، در ساعات مشخص در مکان‌های پر رفت و آمد شهر تهران و با وضعیت پوشش بسیار زننده به ترویج اباحه‌گری پرداخته که پس از بازداشت و انجام بازجویی و تحقیقات قضایی موضوع فوق مبنی بر اقدام سازمان یافته در قبال دریافت مبالغی از خارج از کشور اثبات می‌شود. ( رادیو زمانه۱۷ دی ۱۴۰۲)

هشدار یک وکیل مدافع حقوق بشر: جان نرگس منصوری در خطر است

یک وکیل مدافع حقوق بشر هشدار داد جان نرگس منصوری، زندانی سیاسی که در چهاردهمین روز از اعتصاب غذا به سر می‌برد، در خطر است. محمد مقیمی، وکیل دادگستری مدافع حقوق بشر، روز دوشنبه ۱۸ دی با بیان این که ۱۴ روز از اعتصاب غذا و داروی این زندانی سیاسی می‌گذرد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: جان نرگس منصوری در خطر است. نرگس منصوری به دلیل ضبط غیرقانونی وثیقه‌اش اعتصاب غذا و دارو کرده و به گفته مقیمی حال او رو به وخامت است. بر اساس این گزارش، با وجود در خطر بودن حال نرگس منصوری، این زندانی سیاسی ممنوع‌الملاقات شده و خانواده‌اش از او هیچ خبری ندارند. ( صدای آمریکا ۱۸دی ۱۴۰۲)

معاون وزیر آموزش و پرورش: زنان نمی‌توانند مدیر معلمان مرد باشند

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفته که زنان تنها در زمانی می‌توانند در مدارس ابتدایی پسرانه مدیر شوند که تعداد معلم‌های زن بیشتر از مردان باشد، اظهاراتی که فعالان صنفی آن را تبعیض جنسیتی دانسته و معتقدند این نگاه، محدودیت‌های زنان معلم در سیستم آموزشی را بیشتر کرده است. ( صدای آمریکا ۱۸دی ۱۴۰۲)

ناهید تقوی با پابند الکترونیکی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

ناهید تقوی، زندانی شصت و هشت ساله دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد. دختر خانم تقوی با انتشار مطلبی نوشت: مادرم امروز به مرخصی اعزام شد و در طول مرخصی مجبور به استفاده از پابند الکترونیکی است. مرخصی وی در محدوده هزار متری آپارتمانش در تهران محدود می شود. ناهید تقوی، شهروند شصت و هشت ساله ایرانی-آلمانی، در تاریخ بیست و پنجم مهر ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شد. او از زمان بازداشت طی هشتاد جلسه و معادل هزار ساعت تحت بازجویی قرار گرفت. این زندانی دو تابعیتی، بارها به بهانه های مختلف از بند زنان زندان اوین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف این زندان منتقل و به صورت بلاتکلیف در سلول های انفرادی نگهداری شد. ناهید تقوی، در مجموع ۲۰۰ روز از حبس خود را در سلول های انفرادی تحمل حبس کرده است. ( هرانا۱۹دی ۱۴۰۲)

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران محدودیت‌ها علیه سه روزنامه‌نگار زن زندانی در اوین را محکوم کرد

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) اقدامات تنبیهی انجام شده علیه الهه محمدی، نیلوفر حامدی و نسیم سلطان بیگی، در زندان اوین را به شدت محکوم می‌کند و از مقامات ایران می‌خواهد که همه روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کنند. آنتونی بلانگر، دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در این خصوص گفت: سرکوب فزاینده رسانه‌ها، دستگیری مداوم روزنامه‌نگاران و افزایش فشار بر خبرنگاران ایرانی، نگرانی‌ها را افزایش داده است. آقای بلانگر افزود: سرکوب رسانه‌ها در ایران زنگ خطر را در مورد نقض شدید جریان آزاد اطلاعات به صدا درآورده است و همین الان باید متوقف شود. تمام روزنامه نگارانی که به طور ناعادلانه پشت میله های زندان محبوس هستند باید فورا آزاد شوند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی۱۹دی ۱۴۰۲)

آخرین وضعیت فاطمه و محمدحسین سپهری؛ اداره اطلاعات مشهد علیه این دو زندانی سیاسی کارشکنی می‌کند

یک عضو خانواده فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری در آخرین گزارش از وضعیت آنها، از تداوم فشارهای مقامات و کارشکنی اداره اطلاعات مشهد علیه این دو زندانی سیاسی خبر داد. اصغر سپهری، برادر این دو زندانی سیاسی، روز چهارشنبه ۲۰ دی، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد با وجود گذشت دو ماه از دستور پزشک جراح، اداره اطلاعات مشهد همچنان از فرستادن فاطمه سپهری به فیزیوتراپی جلوگیری می‌کند. به گفته او، خانم سپهری قادر به تکان دادن انگشتان دست چپ خود نیست و با وجود سپردن وثیقه، اداره اطلاعات مشهد از آزادی محمدحسین سپهری تا زمان برگزاری دادگاه خودداری می‌کند و بیش از سه ماه است که این زندانی سیاسی را بلاتکلیف در زندان نگه می‌دارد. پیشتر، خسرو علی‌کردی، وکیل فاطمه سپهری، در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه درباره در خطر بودن جان موکلش در زندان هشدار داده و خواستار آزادی درمانی او شده بود. ( صدای آمریکا ۲۰دی ۱۴۰۲)

گزارشی از آخرین وضعیت سکینه پروانه در زندان مرکزی مشهد: محرومیت از خدمات پزشکی و محدودیت در تماس تلفنی

سکینه پروانه زندانی سیاسی کُرد که از فروردین ماه سال جاری در بند زنان زندان مرکزی مشهد دوران محکومیت ۷ سال و نیم خود را سپری می‌کند از حق دسترسی به خدمات پزشکی محروم شده است همچنین در چند ماه گذشته مسئولان زندان مشهد با اعمال محدودیت در تماس‌های تلفنی او با خانواده‌اش تنها در حضور ماموران حفاظت زندان و با شرط حرف زدن به زبان فارسی با خانواده به او امکان تماس‌های تلفنی محدود و کوتاه را می‌دهند دیگر زندانیان سیاسی زن در زندان مشهد نیز به همین ترتیب تنها در حضور یکی از کارمندان حفاظت و در صورتی که به زبان فارسی صحبت کنند اجازه تماس تلفنی با خانواده خود را خواهند داشت بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کردستان سکینه پروانه در بند زنان زندان مرکزی مشهد در شرایطی سخت با امکانات محدود نگهداری می‌شود و در حالی که از بیماری تنفسی و قلبی رنج می‌برد به دلیل مخالفت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از حق دسترسی به خدمات پزشکی محروم است همچنین در حالی که این زندانی سیاسی در کلیه مراحل دادگاه بدوی و تجدیدنظر از حق داشتن وکیل محروم بوده است تلاش‌های او برای تماس با وکیل و دریافت مشاوره حقوقی به دلیل مسدود کردن شماره وکیلش امکان پذیر نیست. ( صدای آمریکا ۲۰دی ۱۴۰۲)

با فشار نهادهای امنیتی مرکز غیر دولتی دخترانه حفظ قرآن در بانه پلمپ شد

ماموران امنیتی، یکشنبه ۱۷ دی‌ماه، با یورش به منزل استیجاری در شهرستان بانه از توابع استان کردستان که از آن به عنوان مرکز دخترانه حفظ قرآن استفاده می‌شد ضمن پلمپ این مرکز خصوصی، مدیران آن با نام های عبدالله آذرنگ و همسرش نسرین عبداللهی بازداشت کردند.عبدالله آذرنگ و همسرش نسرین عبداللهی پس از انتقال از بانه به بازداشتگاه اطلاعات سنندج، به ارومیه منتقل شدند.گفته می شود که دانش‌آموختگان دختر این آموزشگاه غیر دولتی پس از بازداشت مدیران مرکز برای چندین ساعت در داخل این مرکز بازداشت بودند.بر اساس این گزارش پس از حضور و فشار خانواده‌های دانش‌آموزان، ماموران اقدام به آزادی بیش از ۲۲ دانش‌آموز دختر این مرکز کردند.(کلمه ۱۴۰۲/۱۰/۲۰)

افزایش انتقادها از توقیف خودرو به بهانه بی‌حجابی، حقوق‌دانان: با موازین قانونی سازگار نیست

عبدالصمد خرمشاهی ،وکیل دادگستری ،در گفتگو با وبسایت خبرآنلاین که روز جمعه ۲۲ دی منتشر شده،گفته است این نحوه برخورد با حقوق شهروندی و موازین قانونی سازگاری ندارد. خبرآنلاین به نقل از هوشنگ پوربابایی، وکیل دادگستری، هم نوشته است که در مقوله کشف حجاب در خودرو، پلیس هیچ حقی بابت توقیف اتومبیل ندارد این حقوق‌دان خاطرنشان کرده که تمام اقدامات نیروی انتظامی در این باره از قبیل ارسال پیامک اخطار، توقیف خودرو، حمل با جرثقیل یا دریافت هزینه خلاف قانون است. به گزارش رسانه‌های ایران، توقیف خودروهای شهروندان به اتهام عدم رعایت حجاب اجباری در پی ابلاغیه وزارت کشور به نیروی انتظامی، شهرداری تهران ،استانداری‌ها و هفت نهاد انتظامی و امنیتی صورت گرفته و مدت توقیف هم یک هفته ذکر شده است. بنا بر گزارش روزنامه اعتماد، بخشنامه‌ مصوب ستاد حجاب و عفاف که وزارت کشور در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۲ ابلاغ کرده منشا برخوردها با شهروندان به بهانه حجاب است. در حال حاضر دو تن از وکلای دادگستری، علی مجتهدزاده و حسن یونسی، با شکایت به دیوان عدالت اداری خواستار ابطال دستورالعمل وزارت کشور درباره حجاب شده‌اند. به رغم انتقادها شهروندان و کارشناسان حقوقی از توقیف خودرو در قالب مجازات بی‌حجابی، قوه قضاییه جمهوری اسلامی با ادعای حریم شخصی نبودن فضای داخل خودرو از این اقدام حکومت دفاع کرده است. ( صدای آمریکا ۲۲ دی ۱۴۰۲)

ممنوعیت ملاقات و تماس تلفنی نسیم سلطان‌بیگی در زندان اوین تمدید شد

ایران جلیلی، مادر نسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگار زندانی، از تداوم ‏ممنوعیت ملاقات و تماس تلفنی او تا روز هفتم بهمن ماه خبر داد. ‏محدودیت‌‌های ایجاد شده برای زنان زندانی در اوین پس از آن اجرا شد که آنها در اعتراض به حضور مسئولان قضایی در بند زنان زندان اوین،اقدام به خواندن سرودهای اعتراضی و سر دادن شعار کردند.بر همین اساس ، نیلوفر حامدی، الهه محمدی ونسیم سلطان‌بیگی، سه روزنامه‌نگار زندانی، به دلیل همخوانی آهنگ سفرناک از پشت تلفن ازملاقات محروم شدند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز سه شنبه ۱۹ دی، اقدامات تنبیهی انجام شده علیه الهه محمدی،  نیلوفر حامدی و نسیم سلطان بیگی،  در زندان اوین را به شدت محکوم کرد و از مقامات ایران خواست که همه روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کنند. آنتونی بلانگر گفت: سرکوب رسانه‌ها در ایران زنگ خطر را در مورد نقض شدید جریان آزاد اطلاعات به صدا درآورده است و همین الان باید متوقف شود. تمام روزنامه نگارانی که به طور ناعادلانه پشت میله های زندان محبوس هستند باید فورا آزاد شوند.(صدای آمریکا ۲۲ دی ۱۴۰۲)

یک تشکل کارگری: شریفه محمدی «با بلاتکلیفی» در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران خبر داد که شریفه محمدی ، فعال کارگری اهل شهر رشت، همچنان با بلاتکلیفی در زندان مرکزی سنندج نگهداری می‌شود. خانم محمدی نزدیک به ۴۰ روز قبل به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. بر اساس این گزارش، به گفته سیروس فتاحی، همسر شریفه محمدی،این فعال کارگری طی ابن مدت در روز سه‌شنبه ۱۹ دی، تماس بسیار کوتاهی با فرزندش داشته است. این تشکل کارگری پیشتر خبر داده بود که او ممنوع الملاقات و ممنوع تلفن بوده و تحت فشار بازجویی های مداوم قرار دارد. کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران نوشت که خانم محمدی با هدف اعمال فشار روانی بیشتر، روز نهم دی از زندان لاکان رشت به زندان مرکزی سنندج منتقل شد و همچنان در این زندان به سر می‌برد.(صدای آمریکا ۲۲ دی ۱۴۰۲)

بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی یکتا فهندژ سعدی

یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی ساکن شیراز،علیرغم گذشت نزدیک به یک ماه از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰بسر میبرد.این شهروند بهائی تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشته است. امری که منجر به افزایش نگرانی های خانواده و اطرافیان وی شده است. یکتا فهندژ سعدی در تاریخ بیست و هفتم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خوددرشیراز بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. یکتا فهندژ سعدی پیش از این نیز بواسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد.(هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۲)

روایت مریم دریسی از بازداشت‌شدگان شیراز از کارشکنی‌ها برای آزادی مشروط

مریم دریسی از بازداشت‌شدگان جنبش زن، زندگی، آزادی در شیراز، با انتشار پستی در اینستاگرام، از گذراندن یک سوم دوران دو ساله بازداشت خود خبر داده و نوشته است که به‌صورت مشروط از زندان آزاد شده است. این شهروند معترض در یادداشتی با انتشار تصویر خود  نوشته است که به‌رغم وعده قوه‌قضاییه برای برداشتن این پایند الکترونیکی در اول دی‌۱۴۰۲،هنوز بعد از گذشت ۲۲ روز از این زمان، پابند باز نشده است. خانم دریسی همچنین نوشته است که در تاریخ ۲۱دی‌۱۴۰۲ برای پیگیری وضعیت پرونده آزادی مشروطش به دادگاه کازرون مراجعه کرده و متوجه شده است که پرونده او برای بررسی آزادی مشروط، هنوز به دادگاه تجدید نظر شیراز ارسال نشده است. این دانشجو توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس از بابت اتهام توهین به رهبری به ١۵ ماه حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ٧ ماه و ١۶ روز حبس محکوم شده بود.خانم دریسی در پایان این یادداشت از تلاش قوه‌قضاییه برای محدود کردن هرچه بیشتر او خبر داده و نوشته است: مدام از فعالیت نکردن در فضای مجازی و پست و استوری نگذاشتن می‌گویند.با تهدید می‌خواهند فقط مرا از آنچه هستم محدودتر کنند.(ایران وایر ۲۴ دی ۱۴۰۲)

حال وخیم الهام مدرسی ،ترکیه اهداکننده کبد را تایید نکرد

الهام مدرسی، زندانی سیاسی پیشین در ایران که در حال حاضر در ترکیه به‌سر می‌برد، همچنان در انتظار پیوند کبد است. خانواده او موفق به یافتن فرد اهداکننده کبد شدند اما ترکیه به دلیل قوانین سخت‌گیرانه تا کنون از اعطای مجوز انجام این عمل به الهام مدرسی خودداری کرده است.ناهید مدرسی می‌گوید که حال خواهرش روز به روز وخیم‌تر می‌شود. او از همه نهادهای حقوق بشری خواست تا برای نجات جان خواهرش، دست به اقدام عملی بزنند.الهام مدرسی، ۳۲ ساله، ۱۱ آبان ۱۴۰۱ در جریان خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی در کرج بازداشت شد. او سرانجام روز ۲ بهمن‌ماه با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی از زندان آزاد گردید و به دلیل فشارها و تهدیدهای امنیتی، ایران را ترک کرد و در حال حاضر در ترکیه زندگی می‌کند.این زندانی سیاسی پیشین همچنان نیاز فوری به پیوند کبد دارد.(حقوق بشرایران ۱۴۰۲/۱۰/۲۴)

تشکیل پرونده قضایی جدید علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی

قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی به دلیل کشف حجاب پرونده جدید تشکیل داد. قوه قضاییه اعلام کردروز گذشته پس از آزادی موقت دو متهم امنیتی زن تصاویری از کشف حجاب این افراد در فضای مجازی منتشر شد در پی این اقدام ضمن اعلام جرم پرونده جدیدی برای این متهمان در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شد.در صورتیکه تشکیل پرونده علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی توسط دادسرای عمومی و انقلاب تهران به دلیل نداشتن حجاب اجباری کاملا غیر قانونی است. چرا که فعل حضور در انظار عمومی بدون حجاب اجباری جرم تعزیری درجه ۸ است و باید مستقیما در دادگاه رسیدگی شود و دادستانی تهران هیچگونه صلاحیتی در تشکیل پرونده بر اساس این اتهام ندارد.براساس رای صادر شده برای این دو خبرنگار آن‌ها متهم به اقدامات ضد امنیتی شده و بر اساس احکام بدوی خانم محمدی به ۱۲ سال حبس محکوم شده که در صورت تایید از سوی دادگاه تجدید نظر شش سال آن قابل اجرا است. نیلوفر حامدی هم به ۱۳ سال حبس محکوم شده که هفت سال از آن در صورت تایید اجرایی خواهد شد.این دو همچنین به مجازات تکمیلی به مدت ۲ سال از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات محروم هستندوهمچنین ممنوع الخروج هستند. (ایران وایر ۲۵ دی ۱۴۰۲)

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فاطمه موسوی فعال مدنی و حقوق کودک برگزار شد

در جریان این جلسه که روز دوشنبه بیست و پنجم دی ماه، در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی بخش کهریزک به ریاست قاضی سید علی موسوی، برگزار شده، خانم موسوی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری و تحریق و تخریب اموال عمومی به دفاع از خود پرداخت.اولین جلسه دادگاه فاطمه موسوی در تاریخ نهم دی ماه، در شعبه مذکور برگزار شده بود. این پرونده علاوه بر فاطمه موسوی، سه متهم دیگر دارد که یکی از آنها نوجوان است.خانم موسوی در تاریخ چهارم تیرماه سال جاری، توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ نهم مردادماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.( هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۵)

معصومه صنوبری ۱۳ماه شکنجه در سلول انفرادی

معصومه صنوبری زندانی سیاسی که در آذرماه سال گذشته در جریان قیام ۱۴۰۱ دستگیر شده است ۱۳ماه است که در سلول انفرادی در زندان فردیس کرج به‌سر می‌برد.وی در اسفند ۱۴۰۱ به‌اتهام مشارکت در اقدام علیه کشور از طریق عضویت در مجاهدین خلق، فعالیت تبلیغی علیه حکومت به ۹سال زندان محکوم شد.برغم صدور رای دادگاه و محکومیت، او را هم‌چنان در سلول انفرادی و بدون ارتباط با دیگران نگاه‌داشته‌اند. وی پیش از این در سال ۱۳۹۷ دستگیر و تا ۱۴۰۰ در زندان بود.معصومه صنوبری زیر شکنجه مستمرقاضی پرونده پس از صدور حکم ۹ سال زندان، در پرونده قید کرد که او باید تمام محکومیتش را در سلول انفرادی و به دور از زندانیان دیگر بگذراند. به این ترتیب او را شکنجه می کنند.معصومه صنوبری پیش از این در روز ۱۵ اسفند ۹۷ در شهر ایلخچی اسکو بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات تبریز منتقل گردید. او در بازداشتگاه اطلاعات سپاه بازجویی و مورد شکنجه قرار گرفت. بر اثر ضربات شلاق قادر به راه رفتن نبود. به دلیل ضربات وارده به سر دچار تاری دید شد و ساق پایش ترک خورد. وی در مرداد ۹۸ با قید وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی تا زمان دادگاه آزاد شد. تا اینکه مجدد در جریان قیام ۱۴۰۱ باردیگر بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفت.(صدای بازداشت شدگان ۱۴۰۲/۱۰/۲۶)

گزارشی از آخرین وضعیت معصومه اکبری در زندان اوین

معصومه اکبری، فعال مدنی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی پیشتر توسط مرجع قضایی به دو سال حبس محکوم شده بود.این فعال مدنی سال ۱۳۹۸، به دنبال شرکت در تجمع هشتم مارس و تحصن مقابل کانون وکلا در همراهی با نسرین ستوده، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی مقیسه، از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه حکومت به ۶ سال حبس محکوم شده بود.این حکم نهایتا به دو سال حبس کاهش یافت. وی در رابطه با این پرونده سال ۱۳۹۷ بازداشت و نهایتا پس از چهل روز با قرار تامین کیفری آزاد شده بود.(هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۶)

یک ماه پس از بازداشت؛ تداوم بی خبری از وضعیت یکتا فهندژ سعدی

 یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی علیرغم گذشت یک ماه از زمان بازداشت و انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. عدم برقراری تماس خانم فهندژ سعدی با خانواده خود، به افزایش نگرانی های آنها منجر شده است.یکتا فهندژ سعدی در تاریخ بیست و هفتم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد.تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.یکتا فهندژ سعدی پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.(هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۷)

تجمع اعتراضی زنان همدان علیه دو دهه لاپوشانی قضائی بر تجاوزهای سریالی فرد معتمد مسئولان

گروهی از مردم معترض همدان که زنان در میان آن‌ها حضور برجسته‌ای داشتند، چهارشنبه ۲۷ دی، در مقابل ساختمان دادگستری علیه عملکرد دادستان این شهر در قبال فردی به نام م. ع. س. که متهم به تجاوزهای سریالی است، تجمع کردند.م. ع. س. روز سه‌شنبه در مکان نامعلومی در تهران بازداشت شد و تجمع اعتراضی پس از اعلام بازداشت او انجام شد.معترضان معتقدند که مقام‌های قضائی و حکومتی این شهر دو دهه بر تجاوزهای سریالی م. ع. س.سرپوش گذاشته‌اند.براساس اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده، این فرد اهل همدان و صاحب یک داروخانه است و به‌دلیل دوستی نزدیک او و پدر درگذشته‌اش با چند تن از قضات دادگستری، شکایت‌های مردم تاکنون راه به جایی نبرده است.همچنین گفته می‌شود که یکی از شیوه‌های م. ع. س.در تجاوز به زنان، به‌ویژه زنان متأهل، استفاده از بازار غیررسمی فروش غیرقانونی قرص‌ها و داروهای مربوط به پایان خودخواسته‌ بارداری برای یافتن طعمه‌هایی بوده است که پس از تجاوز، زنان نتوانند به نهادهای قضائی مراجعه کنند( رادیو زمانه ۲۷ دی ۱۴۰۲)

آمریکا خواهان آزادی بی‌قید و شرط نرگس محمدی و همه زندانیان سیاسی در ایران شد

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، صدور حکم تازه ۱۵ ماه زندان برای نرگس محمدی را محکوم کرد، و از سوی دیگر از آزادی موقت الهه محمدی و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگارانی که حدود ۱۷ ماه زندانی بودند، استقبال کرد.آقای پیلی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن درخواست برای آزادی بی‌قید و شرط نرگس محمدی نوشت: کارزار رژیم ایران برای ساکت‌کردن منتقدان و فعالان حقوق بشر از جمله نرگس محمدی باید متوقف شود.بنا بر گزارشی که روز دوشنبه ۲۵ دی در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شد، دادگاه انقلاب اسلامی این فعال حقوق بشر زندانی را به ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید به خارج از تهران و استان‌های مجاور، دو سال منع خروج از کشور، دو سال منع عضویت در گروه‌های اجتماعی – سیاسی، و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم کرده است.نرگس محمدی در این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی متهم شده بود. به دلیل خودداری وی از شرکت در دادگاهی که ۲۸ آذر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ایمان افشاری برگزار شد، رأی دادگاه به صورت غیابی صادر شده است.معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مطلبی جداگانه در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به ازادی موقت نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگاری که در جریان پوشش گزارش‌های مربوط به کشته شدن مهسا امینی بازداشت شده بودند، خواهان آزادی دائم و بی‌قید وشرط این دو نفر شد و تاکید کرد آنها از ابتدا نباید بازداشت می‌شدند.(صدای آمریکا ۲۸ دی ۱۴۰۲)

بیانیه مشترک فعالین مدافع حقوق زن، دادخواهان و حامیان انقلاب زن زندگی آزادی در حمایت از رویا حشمتی و محکومیت حجاب اجباری و شلاق

در این بیانیه آمده، روایت رویا حشمتی از شلاق خوردن به دلیل نداشتن حجاب، درست در روزی است که در تقویم جمهوری اسلامی به نام روز زن نامگذاری شده اما این روز در حقیقت در ضدیت محض با زنانی است که آزادی و برابری را طلب می‌کنند، در ضدیت با زنانی است که در برابر سلطه قوانین مذهبی و نرینه‌سالار و سرکوب، سرخم قدغن را معنی کرده و به عمل درآورده اند مبارزه ای که به زیباترین شکل ممکن در انقلاب زن زندگی آزادی تجلی یافت.ودر پایان بیانیه آمده است،ما امضا کنندگان این بیانیه خواستار حمایت گسترده زنان، دانشجویان، دانش آموزان، رنگین کمانیها، معلمان و کارگران و بازنشستگان و عموم جامعه از رویا حشمتی و تمامی زنانی هستیم که با شجاعت و رشادت و مقاومت و مبارزه مستمر، نه تنها پرچم اعتراض را حتی با بازداشت و زندان و تجاوز و شلاق و شکنجه زمین نمی گذارند، بلکه شعله های انقلاب زن زندگی آزادی را روشن نگه می‌دارند و نوید پیروزی، رهایی و آینده ای روشن می‌دهند.(کردپا ۲۸دی ماه ۱۴۰۲)

قتل دختر جوان به دلیل مقاومت در برابر تجاوز قاتل درخواست تعیین تکلیف کرد

مردی که برای تجاوز به دختری جوان وارد خانه او شده و در جنایتی هولناک دختر را به قتل رسانده‌ بود دوباره پای میز محاکمه رفت.متهم مدت‌ها بعد از قتل با گفته‌های دوست مقتول شناسایی و بازداشت شد. او به قصاص محکوم شده‌ بود اما به دلیل عجز ولی دم از پرداخت تفاضل دیه، مرد محکوم که سجاد نام دارد، در زندان بلاتکلیف مانده بود تا اینکه درخواست تعیین تکلیف کرد.از آنجا که مادر مقتول نتوانسته بود تفاضل دیه را پرداخت کند قضات به او فرصت پرداخت تفاضل دیه دادند اما این زن در مهلت قانونی هم نتوانست مبلغ تعیین‌شده را تهیه کند تا اینکه یک بار دیگر جلسه رسیدگی تشکیل شد.(دیده بان ایران ۱۴۰۲/۱۰/۲۹)

به دلیل بی حجابی مشتریان ،یک فروشگاه کتاب در تهران پلمب شد

پلمب این کتابفروشی روز چهارشنبه بیست و هفتم دی، به دلیل بی حجابی مشتریان توسط اداره نظارت بر اماکن عمومی صورت گرفته است.نهادهای قانون گذار و اجرایی حکومت، در راستای اجرای حجاب اجباری در جامعه، اخیرا فشارهای مضاعفی را بر شهروندان اعمال کرده اند. پلمب محل کسب افراد، اعمال محرومیت های اجتماعی، اخراج شهروندان از محل کار، بازداشت و تشکیل پرونده قضایی برای مخالفان حجاب اجباری، از جمله اقدامات صورت گرفته در این خصوص هستند.(هرانا  ۱۴۰۲/۱۰/۲۹)

بروجرد، یک زن دانشجو با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شد

یک زن جوان دانشجوی اهل کوهدشت با هویت آناهیتا امیرپور، با شلیک مستقیم نیروهای لباس شخصی اداره اطلاعات در شهر بروجرد استان لُرستان کشته‌شد. نهادهای امنیتی با اعمال فشار بر خانواده و دوستان این دختر دانشجو و همچنین ربط دادن این موضوع به انفجار‌های کرمان می‌خواهند که این قتل عمد حکومتی را با ستاریو سازی به پرونده امنیتی تبدیل کنند.(هه نگاو جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲)

کودک‌همسری در کهگیلویه به دلیل هزینه درمان فرزند دارای معلولیت خودکشی کرد

فاطمه شیخ‌علیزاده، خبرنگار حوزه اجتماعی در ایران،‌ در شبکه اجتماعی ایکس خبر داد که یک کودک-مادر ۱۷ ساله در روستای دیشموک، شهرستان کهگیلویه، که در ۱۳ سالگی ازدواج کرده، صاحب فرزندی دارای معلولیت شده و با هزینه‌های بالای بهبود درمانش مواجه بود، خودسوزی کرد و جان باخت.(اینترنشنال ۳۰ دی ۱۴۰۲)

احضار به دادگاه

سنندج، تفهیم اتهام بیان فرج‌اللهی و احضار وی به دادگاه

بیان فرج‌اللهی، فعال زن ٣٤ ساله اهل سنندج جهت رسیدگی به اتهامات انتسابی، به شعبه اول دادگاه انقلاب در این شهر احضار شد.طبق این احضاریه بیان فرج‌اللهی باید ساعت ده و سی دقیقه روز ١٠ دی ماه ١٤٠٢، در شعبه مذکور حضور پیدا کند. این فعال زن با اتهاماتی شامل ابراز همدردی با خانواده‌های معترضان جانباخته و تبلیغ علیه حکومت مواجه شده است. وی پس از آزادی موقت سه بار دیگر نیز به دادگاه احضار شده است. (هه نگاو،  ۴ دی ۱۴۰۲)

جهت اجرای حکم حبس؛ طاهره نقی‌ ئی به دادسرای اوین احضار شد

طاهره نقی‌ ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران جهت اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. احضار دبیرکل سازمان معلمان ایران به یکی از شعب اجرای احکام دادسرای اوین، جهت اجرای حکم حبس وی صورت گرفته است. در مردادماه امسال، طاهره نقی‌ ئی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به شش ماه حبس و جزای نقدی محکوم شد. تبلیغ علیه نظام از جمله اتهاماتی بود که خانم نقی ئی در جریان این جلسه با آن مواجه بود. مورخ بیست و یکم خردادماه ۱۴۰۲، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات طاهره نقی‌ ئی در مرجع قضایی مذکور برگزار شده بود. بنابر این گزارش، حکم صادره سپس در مرحله تجدیدنظر به سه ماه حبس تقلیل پیدا کرد. با اعتراض به این حکم، رای مذکور به دیوان عالی کشور ارجاع و عینا تایید شد. طاهره نقی‌ ئی، نائب رئیس دوم جبهه اصلاحات، دبیرکل سازمان معلمان ایران، فعال صنفی معلمان و دبیر سابق دبیرستان های منطقه پنج تهران است. (هرانا،  ۱۸ دی ۱۴۰۲)

احضار مینا کرمی، شهروند بهایی جهت اجرای حکم به دادسرای شیراز

مینا کرمی، شهروند بهایی ساکن شیراز با دریافت ابلاغیه ای، جهت اجرای حکم پنج سال حبس خود به شعبه یک اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شد.از وی خواسته شده در تاریخ دوازدهم بهمن ماه، جهت اجرای حکم حبس، خود را به مرجع قضایی مذکور معرفی کند.خانم کرمی در شهریورماه سال گذشته، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی از بابت اتهامات فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام به پنج سال حبس تعزیری، پنج میلیون تومان جزای نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی به مدت ده سال و منع خروج از کشور با ابطال گذرنامه به مدت دو سال محکوم شد. این حکم چندی بعد در شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس عینا تایید شد.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۱۴۰۲/۱۰/۲۵)

آسئنا شعبانی به اداره اطلاعات تبریز احضار شد

روز سه شنبه بیست و ششم دی ماه، آسئنا شعبانی شهروند ساکن تبریز، به صورت تلفنی به اداره اطلاعات این شهر احضار شد.دلیل احضار خانم شعبانی، ملاقات وی با زندانیان سیاسی آزاد شده (آذربایجانی) عنوان شده است.در دی ماه سال جاری، شاهین برزگر، فعال ترک (آذربایجانی)، همسر خانم شعبانی به صورت تلفنی به اداره اطلاعات تبریز احضار شده بود.(هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۶)

احکام صادر شده

 تهران، بهفر لاله‌زاری و رضوانه احمد خان‌بیگی به حبس محکوم شدند

بهفر لاله‌زاری و رضوانه احمد خان‌بیگی، توسط شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، هر کدام به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی به چهار سال حبس و بابت تبلیغ علیه حکومت به یک سال حبس و در مجموع به ١٠ سال زندان محکوم شدند. طبق قانون تجمیع احکام، مجازات اشد برای هریک از این زوج، برابر با چهار سال زندان تعزیری، قابل اجرا خواهد بود. (هه نگاو، ۱ دی ۱۴۰۲)

 اسدالله فخیمی و حوری خانپور مجموعا به هشت سال حبس محکوم شدند

اسدالله فخیمی و همسرش حوریه خانپور به حبس محکوم شدند.بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم صادر شده است، آقای فخیمی و خانم خانپور از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به ترتیب به پنج سال حبس و سه سال زندان محکوم شده اند. ( هرانا، ۷ دی ۱۴۰۲)

چهار شهروند زن بهایی به ۱۴سال و ۸ماه زندان محکوم شدند

شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، حکم بدوی چهار شهروند زن بهایی ساکن مشهد به نام‌های رویا قانع، سهیلا احمدی، نسیم ثابتی و آزیتا فروغی را عینا تایید کرد. این چهار شهروند هر کدام به سه سال و هشت ماه زندان محکوم هستند. ( ایران وایر ۹ دی ۱۴۰۲ )

محکومیت فرزانه برزه کار از حبس و جزای نقدی تا محرومیت های اجتماعی

فرزانه برزه کار، مادر عرفان رضایی نوایی، یکی از جان باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب و شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو شهرستان آمل به حبس، جزای نقدی و محرومیت های اجتماعی محکوم شد. بر اساس حکمی در روز چهارشنبه سیزدهم دی ماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آمل به ریاست قاصی ایمان حسن زاده صادر و به رمضان حاجی مشهدی، وکیل مدافع خانم برزه کار ابلاغ شده است، فرزانه بزره کار از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۸ ماه حبس تعزیری و از بابت اهانت به رهبری به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. حکم حبس صادره به مدت دو سال به حالت تعلیق در آمده است. خانم برزه کار در روز یکشنبه دهم دی ماه، از بابت آنچه انتشار تصاویر مبتذل و بدون حجاب در فضای مجازی ذکر شده به پرداخت پنج میلیون تومان جزای نقدی و از بابت نشر اکاذیب رایانه ای در فضای مجازی به پرداخت پانزده میلیون تومان جزای نقدی و یک سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی، توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو آمل به ریاست قاضی محمدعلی علی نیا کلائی محکوم شده است. ( هرانا۱۵دی ۱۴۰۲ )

فرزانه برزه‌کار مادر دادخواه به حبس محکوم شد

فرزانه برزه‌کار، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب آمل به ریاست قاصی ایمان حسنزاده وکیل به اتهام تبلیغ علیه حکومت به ۸ ماه حبس تعزیری و بابت اهانت به خامنه‌ای به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم به مدت دو سال به حالت تعلیق در آمده است. این مادر دادخواه، توسط شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو آمل به ریاست قاضی محمدعلی علی‌نیا کلائی نیز، به اتهام نشر اکاذیب در فضای مجازی به ١۵ میلیون تومان جزای نقدی و به اتهام انتشار تصاویر بدون حجاب در فضای مجازی به پرداخت ۵ میلیون تومان جزای نقدی و یک سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی، محکوم شد. صدور این احکام، طی روزهای گذشته به صورت رسمی به رمضان حاجی مشهدی، وکیل مدافع فرزانه برزه‌کار ابلاغ شده است. ( هه‌نگاو۱۶دی ۱۴۰۲ )

نیروانا تربتی نژاد به حبس و جزای نقدی محکوم شد

نیروانا تربتی‌نژاد، ۱۷ ساله، توسط شعبه‌ ۵ دادگاه کیفری گرگان به ریاست قاضی عابدی به ۱۰ ماه حبس تعزیری و پرداخت ٢ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. دادگاه کیفری گرگان اتهامات این نوجوان را تبلیغ علیه نظام، عضویت در گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور  و اجتماع و تبانی اعلام کرده است. نیروانا تربتی نژاد، در تاریخ ۱۹شهریور سال جاری و در آستانه سالگرد اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در شهر گرگان دستگیر و برای طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، به زندان امیرآباد گرگان منتقل شد. براساس گزارش‌ها، ماموران آدرینا، خواهر ۱۳ ساله نیروانا را هم احضار کرده و بعد از بازجویی آزاد کرده بودند. ( ایران وایر۱۷دی ۱۴۰۲ )

فرشته مهدوی به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شد

براساس حکمی که اخیرا توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو گرگان به ریاست علی عابدی صادر و به خانم مهدوی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی به ده ماه حبس و تحمل پنجاه ضربه شلاق محکوم شد. حکم حبس صادره علیه خانم مهدوی به مدت سه سال به حالت تعلیق در آمده و حکم شلاق وی نیز به پرداخت ده میلیون تومان جرای نقدی در حق دولت تبدیل شده است. فرشته مهدوی، شهروند ساکن گرگان روز شنبه هجدهم شهریور توسط نیروهای امنیتی بازداشت و اواخر مهر ماه با تودیع وثیقه از زندان گرگان آزاد شد. ( هرانا۱۷دی ۱۴۰۲ )

گچساران؛ محبوبه بیگدلی به حبس محکوم شد

محبوبه بیگدلی، شهروند اهل گچساران، توسط دادگاه انقلاب این شهر به پنج ماه حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط دادگاه انقلاب گچساران صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم بیگدلی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به پنج ماه حبس تعزیری محکوم شد. محبوبه بیگدلی در تاریخ هشتم مهرماه امسال، پس از حضور در دادسرای گچساران بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شده بود.وی نهایتا در تاریخ دهم همان ماه با قرار کفالت از این زندان آزاد شد. محبوبه بیدگلی، مادر دو فرزند و اهل گچساران، در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته نیز بازداشت و به دنبال صدور بخشنامه عفو آزاد شد. ( هرانا۱۸دی ۱۴۰۲ )

صدور حکم انفصال از خدمت فاطمه سوقندی معلم نیشابوری

هسته‌ی گزینش وزارت آموزش و پرورش با حکمی فاطمه سوقندی معلم ادبیات نیشابور را از تدریس برکنار کرد. پیش تر دادگاه انقلاب خراسان رضوی برای فاطمه سوقندی به اتهام تبلیغ علیه نظام پرونده‌ی قضایی تشکیل داده بود.در پی پرونده‌سازی‌های نهادهای امنیتی این معلم خراسانی هم به هیات تخلفات اداری  و هم به هسته گزینش فراخوانده شده بود.آخرین حکم شغلی با عنوان اخراج در 29 خرداد 1402 برای فاطمه سوقندی صادر شده است. مدت‌هاست وزارت آموزش و پرورش عملا به سیستم سرکوب نهادهای‌ امنیتی اضافه شده است و با نشانه گرفتن معیشت معلمان ، ارعاب معلمان را به جای تامین مطالبات همکاران بعنوان راهکار در پیش گرفته‌اند. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ۱۹ دی‌ ۱۴۰۲)

محکومیت نرگس محمدی به ۱۵ ماه زندان در یک پرونده جدید

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی، فعال حقوق‌بشر زندانی، اعلام کرد او در پرونده جدیدی به ۱۵ ماه زندان، دو سال تبعید، دو سال منع خروج ازکشور، دو سال منع عضویت در گروه‌ها و دو سال منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد.این پنجمین محکومیت نرگس محمدی از سال ۱۴۰۰ و سومین محکومیت او به‌دلیل فعالیت‌های مدنی از داخل زندان است.براساس یادداشتی که روز دوشنبه ۲۵دی‌۱۴۰۲ در  صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شده، او در این پرونده متهم به تبلیغ علیه حکومت جمهوری اسلامی است و  حاضر به شرکت در جلسات بازپرسی و محاکمه نیز نشده است.جلسه رسیدگی به این پرونده روز ۲۸آذر۱۴۰۲ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شده و شاکی خانم محمدی نیز، وزارت اطلاعات بوده است.در پست منتشر شده در حساب کاربری خانم محمدی رای صادر شده برای او در این دادگاه به یک بیانیه سیاسی علیه متهم توصیف شده و در آن بارها تاکید شده که او به تحریک و ترغیب افکار عمومی و افراد به جنجال و آشوب دست می‌زند و بازی‌ای را به نفع دشمنان این مرز و بوم پیش برده و هرگونه فضاسازی علیه حاکمیت را منتشر می کند.(ایران وایر ۲۵ دی ۱۴۰۲)

فاطمه تدریسی و مریم جلال حسینی به حبس و تبعید محکوم شدند

بر اساس حکم صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی سید موسی آصف الحسینی، فاطمه (مژگان) تدریسی به شش سال حبس و دو سال تبعید به شهرستان زنجان و مریم جلال حسینی به شش سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان ایلام محکوم شدند.از جمله اتهامات مطروحه علیه این متهمان سیاسی اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم‌ زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و تشکیل گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور عنوان شده است.جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو متهم سیاسی در تاریخ سیزدهم دی ۱۴۰۲، در شعبه قضایی مذکور برگزار شده بود.فاطمه (مژگان) تدریسی و مریم جلال حسینی اوایل شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ششم شهریورماه، به زندان کچویی کرج منتقل شدند.مریم جلال حسینی، فاطمه (مژگان) تدریسی پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته اند.( هرانا  ۱۴۰۲/۱۰/۲۵)

گلاله وطن‌ دوست، وکیل دادگستری به حبس محکوم شد

گلاله وطن‌ دوست، وکیل دادگستری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به بیش از شش سال حبس تعزیری محکوم شد.اواخر شهریورماه سال جاری، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این وکیل دادگستری در شعبه مذکور برگزار شده بود. در جریان این جلسه وی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی، تشکیل یا اداره یا عضویت در دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور و عضویت در گروه های مخالف نظام به دفاع از خود پرداخته بود.خانم وطن دوست در تاریخ یازدهم مهر ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۷ مهرماه، با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سنندج آزاد شد.گلاله وطن دوست، وکیل دادگستری اهل مریوان پیشتر به دلیل فعالیتهای خود سابقه برخورد قضایی را دارد.(هرانا۱۴۰۲/۱۰/۲۹)

بازداشت 

نزدیک به ۹ ماه بلاتکلیفی، تداوم بازداشت نهاله شهیدی یزدی در زندان کرمان

 نهاله شهیدی یزدی کماکان در بازداشت بسر میبرد.یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی گفت: در حالی که از زمان دستگیری خانم شهیدی یزدی دویست و هفتاد روز گذشته، وی همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان بسر میبرد. این وضعیت موجب نگرانی های خانواده و دوستان ایشان شده است. چندی پیش هرانا مطلع شده بود که عدم رسیدگی به پرونده وی با کارشکنی معاون دادستان صورت گرفته است.  (هرانا ، ۲ دی ۱۴۰۲)

شیراز، تداوم بازداشت و بلاتکلیفی یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی

یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی ساکن شیراز کماکان در بازداشت بسر میبرد.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی گفت: خانم فهندژ علیرغم گذشت بیش از یک هفته از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ بسر میبرد. تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است. در تاریخ بیست و هفتم آذرماه، یکتا فهندژ سعدی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت شد. (هرانا، ۵ دی ۱۴۰۲)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مهناز طراح در زندان اوین

مهناز طراح کماکان در بازداشت بسر میبرد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی گفت: خانم طراح علیرغم گذشت چهل و چهار روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد و تاکنون آزادی موقت او با قرار تامین کیفری میسر نشده است.  (هرانا، ۶ دی ۱۴۰۲)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی از یکتا فهندژ در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز

یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهایی ساکن شیراز، علیرغم گذشت هفده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ به سر می برد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بهایی ضمن تایید این خبر گفت: خانم فهندژ علیرغم گذشت بیش از دو هفته از زمان دستگیری، تاکنون هیچ تماس تلفنی با خانواده خود نداشته است. بی اطلاعی از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۴دی ۱۴۰۲)

بازداشت نیلوفر سادات هاشمیان در رابطه سال‌مرگ قاسم سلیمانی در سمنان

نیلوفر سادات هاشمیان وکیل پایه یک دادگستری،ساکن سمنان، به‌خاطر اظهار نظر در خصوص حوادث اخیر کرمان توسط ماموران امنیتی در پی شکایت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه بازداشت شد. بازداشت این وکیل دادگستری، در رابطه با انتشار مطالبی بوده که وی در صفخات شخصی خود پیرامون انفجار کرمان، منتشر کرده بود و پس از آن در پی شکایت حفاظت اطلاعات قوه قضائیه، بازداشت شد. نیلوفر سادات هاشمیان، پس از بازداشت و انتقال به شعبه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب استان سمنان و تفهیم اتهام با صدور قرار بازداشت موقت به زندان مرکزی سمنان، منتقل شد. بر اساس این گزارش، چهارمین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی مثل مراسم تدفینش مرگبار بود. تا به این جا گرامیداشت و ادای دین جمهوری اسلامی به او، چه در قالب سوگواری و چه خونخواهی، بیش از ۳۰۰ قربانی گرفته است. (کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۴دی ۱۴۰۲)

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شریفه محمدی در زندان سنندج

شریفه محمدی، فعال کارگری ساکن رشت، علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. علیرغم گذشت ۳۷ روز از زمان دستگیری خانم محمدی، وی همچنان در زندان سنندج در بلاتکلیفی بسر میبرد. به گفته سیروس فتاحی، همسر خانم محمدی، این شهروند بازداشتی روز سه شنبه نوزدهم دی ماه پس از مدت ها انتظار تماس تلفنی کوتاهی با فرزند خود داشته است. شریفه محمدی در تاریخ چهاردهم آذر، توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت شد. خانم محمدی در تاریخ نهم دی ماه از زندان لاکان رشت به زندان سنندج منتقل شد.تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال کارگری اطلاعی حاصل نشده است(هرانا، ۲۱دی ۱۴۰۲)

حجاب اجباری؛ شماری از شهروندان در قم بازداشت شدند

در گزارش بدست آمده شماری از شهروندان در قم به دلایلی همچون ترویج بی حجابی و ارسال فیلم به رسانه های معاند و جریحه دار کردن عفت عمومی بازداشت شدند.بدون اشاره به تعداد و هویت این شهروندان گفته شده است: افرادی که بعد از ایام اعتراضات سال ۱۴۰۱ اقدام به حرمت‌شکنی، بی‌عفتی و ولنگاری در سطح شهر قم کرده و فیلم آن را در فضای مجازی منتشر کرده بودند طی عملیات های مختلفی از سوی نهادهای امنیتی در این مدت شناسایی و دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند. ویدیوهایی از اعترافات اجباری افرادی که منتسب به بازداشت شدگان مذکور است، منتشر و مدعی شده که برخی از این افراد اقدام به کشف حجاب عامدانه در سطح شهر و تهیه فیلم از این اقدام و ارسال به شبکه های معاند کرده بودند.در گزارش مورد اشاره آمده است، اخیرا شماری از شهروندانی که در زمینه مدلینگ و بلاگری در فضای مجازی فعالیت میکنند، به ترویج بی حجابی، ولنگاری، جریحه دار کردن عفت عمومی و سبک زندگی‌های مخرب متهم شده و مطابق با قانون ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی به ۳ ماه الی یک‌سال حبس محکوم خواهند شد.( هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۹)

اعدام

حکم اعدام نسیم نمازی چهارمین متهم پرونده جاسوسی برای اسرائیل اجرا شد

حکم اعدام نسیم نمازی، زندانی تُرک اهل ارومیه در زندانی مرکزی این شهر به اجرا درآمد. سحرگاه جمعه ٨ دی ۱۴۰۲حکم اعدام سه زندانی کُرد هم‌پرونده نسیم نمازی به نام‌های وفا هناره، آرام عمری بردیانی و رحمان پرحازو نیز، در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد. این زندانیان پیشتر با اتهام انتسابی جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده بودند. (هه‌نگاو جمعه ۸ دی ۱۴۰۲)

زندان و زندانی

زندان ارومیه، سهیلا محمدی زندانی سیاسی کُرد پس از سە سال حبس بدون مرخصی به صورت مشروط آزاد شد

بعدازظهر شنبه ٢ دی ماه ١٤٠٢ ، سهیلا محمدی، زندانی سیاسی زن کُرد و اهل سلماس پس از سه سال حبس از بند زنان زندان مرکزی ارومیه به صورت مشروط از زندان‌آزاد شد.سهیلا محمدی که تاکنون از برخورداری از حق مرخصی محروم مانده بود، در طی بیش از سه سال گذشته، چند بار به نشانه اعتراض به وضعیتش دست به اعتصاب غذا زده بود و یک بار نیز دست به خودکشی زد. (هه نگاو، ۲  دی ۱۴۰۲)

نزدیک به ۹ ماه بلاتکلیفی، تداوم بازداشت نهاله شهیدی یزدی در زندان کرمان

نهاله شهیدی یزدی کماکان در بازداشت بسر میبرد. در حالی که از زمان دستگیری خانم شهیدی یزدی دویست و هفتاد روز گذشته، وی همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان کرمان بسر میبرد. این وضعیت موجب نگرانی های خانواده و دوستان ایشان شده است. چندی پیش هرانا مطلع شده بود که عدم رسیدگی به پرونده وی با کارشکنی معاون دادستان صورت گرفته است. (هرانا، ۴ دی ۱۴۰۲)

محرومیت از تماس شکیلا منفرد در زندان اوین

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی از حق برقراری تماس محروم شد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این فعال مدنی گفت: خانم منفرد از روز چهارشنبه ششم دی‌ماه، از دسترسی به تلفن زندان و تماس با خانواده‌اش محروم شده است. (هرانا،۵ دی ۱۴۰۲)

عدم رسیدگی پزشکی، گزارشی از آخرین وضعیت زینب جلالیان در زندان یزد

زینب جلالیان، زندانی سیاسی، در حال سپری کردن شانزدهمین سال حبس ابد خود در شرایط نامناسب بهداشتی و درمانی در زندان یزد است. خانم جلالیان به بیماری ناخنک چشم مبتلاست و به دلیل پیشرفت این بیماری، بینایی‌اش به شدت کاهش یافته است. او علاوه بر این، با وجود داشتن مشکلات پزشکی متعدد دیگر از جمله بیماری‌های کلیوی و گوارشی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.  (هرانا، ۶ دی ۱۴۰۲)

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام نیروانا تربتی نژاد برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام نیروانا تربتی نژاد برگزار شد.در جریان این جلسه که امروز چهارشنبه ششم دیماه، در شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو گرگان به ریاست قاضی عابدی برگزار شد، نیروانا تربتی نژاد به همراه وکیل مدافع خود آقای رمضان حاجی مشهدی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به دفاع از خود پرداخت.نیروانا تربتی نژاد چندی پیش توسط شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب گرگان احضار شده بود.  (هرانا، ۷ دی ۱۴۰۲)

وریشه مرادی به بند زنان زندان اوین منتقل شد

وریشه مرادی، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد.بر اساس این گزارش، روز سه شنبه پنجم دی ۱۴۰۲، خانم مرادی با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.خانم مرادی از دسترسی به وکیل انتخابی محروم مانده است. همچنین از زمان بازداشت تاکنون تنها یک بار امکان ملاقات با خانواده برای وی میسر شده است. (هرانا، ۷ دی ۱۴۰۲)

ساناز تفضلی، ۱۰ سال زندان به جرم آموزش به کودکان

ساناز به خاطر خدمات داوطلبانه‌ای که برای زنان و کودکان محروم انجام داده، اگر در هر نقطه‌ دیگری از دنیا بود، مطمئناً مورد تقدیر قرار می‌گرفت اما در کشورش، بهایی بودن نه تنها او را از حق خدمت به هم‌وطنانش محروم کرده بلکه به خاطر همین خدمات، امروز زندانی است.  (ایران وایر ۸ دی ۱۴۰۲)

شریفه محمدی به زندان سنندج منتقل شد

 خانم محمدی روز شنبه نهم دی ماه، در پی تماس تلفنی با نزدیکانش از انتقال خود به زندان سنندج خبر داده است. همچنین، آزادی موقت وی با قرار تامین کیفری تاکنون میسر نشده است. (هرانا ۹ دی ۱۴۰۲ )

مریم اکبری‌ منفرد در پانزدهمین سال زندان بار دیگر به حبس محکوم شد

مریم اکبری‌ منفرد، ٤٨ ساله و مادر سه فرزند، توسط دادگاه کیفری استان سمنان، به ٣ سال حبس تعزیری قطعی محکوم شده است. این زندانی سیاسی که به تازگی وارد پانزدهمین سال از حبس خود شده مدت پنج هزار و ۱۱۶ روز گذشته را بدون استفاده از حق مرخصی در زندان سپری کرده‌ است. مریم اکبری منفرد، عضو خانواده‌های دادخواه و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی سمنان، تیر ماه گذشته به اتهام‌هاتی شامل تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران، اجتماع و تبانی و توهین به خامنه‌ای در دادسرای اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. (هەنگاو ١٢دی١٤٠٢)

مهناز طراح، زندانی سیاسی که با عفو آزاد شده بود، بار دیگر به حبس محکوم شد

خانم طراح بهمن پارسال پس از عفو برخی از زندانیان سیاسی توسط رهبر جمهوری اسلامی، از زندان آزاد شده بود. خانم طراح برای اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم به سه سال و هشت ماه حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هشت ماه زندان محکوم شده است. این حکم توسط شعبه بیست‌وششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر شده است و در صورت تایید در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی سه سال زندان برای او قابل اجرا خواهد بود. (رادیو فردا١۳دی١٤٠٢)

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات سه متهم سیاسی برگزار شد

در جریان این جلسه که روز چهارشنبه سیزدهم دی ماه، در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی سید موسی آصف الحسینی برگزار شده، فاطمه (مژگان) تدریسی و مریم جلال حسینی به صورت حضوری و آقای سیامک نصیری به صورت غیر حضوری و از طریق ویدیو کنفرانس، در یک پرونده مشترک به دفاع از خود پرداختند. از جمله اتهامات مطروحه علیه این متهمان سیاسی اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم‌ زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و تشکیل گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور عنوان شده است. (هرانا ١۳دی١٤٠٢)

مینا خواجوی، نوکیش مسیحی جهت تحمل حبس احضار شد

مینا خواجوی قمی، نوکیش مسیحی، با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس خود احضار شد. از وی خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز خود را به اجرای احکام دادسرای تهران معرفی کند. در این گزارش آمده است: دستور دادسرا در حالی صورت می‌گیرد که این شهروند مسیحی در حال درمان آسیب دیدگی ناشی از تصادف است.خانم خواجوی در خردادماه سال گذشته، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل شش سال حبس محکوم شد. این شهروند به مواردی از جمله تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور، اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ مسیحیت تبشیری و تشکیل کلیسای خانگی متهم شده است. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی به همراه چند شهروند مسیحی دیگر در تاریخ ۸ خرداد امسال در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.مینا خواجوی قمی، نوکیش مسیحی در تیرماه سال ۱۳۹۹ بازداشت و در همان ماه با تودیع وثیقه آزاد شد. (هرانا ١۵دی١٤٠٢)

با پایان ایام مرخصی؛ شیوا خلیلی به زندان بابل بازگشت

شیوا خلیلی، شهروند بهائی که دوران محکومیت خود را در زندان بابل سپری میکند، روز شنبه شانزدهم دی ماه با پایان ایام مرخصی به این زندان بازگشت. بازگشت خانم خلیلی به زندان، ا شنبه شانزدهم دی ماه با پایان ایام مرخصی وی صورت گرفته است. او روز پنجشنبه چهاردهم ماه جاری به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود. شیوا خلیلی در تاریخ بیست و نهم آذرماه، پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای بابل، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. این شهروند بهائی ساکن بابل در تاریخ بیست و پنجم آبان‌ماه ۱۴۰۰، در پی احضار تلفنی به شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بازداشت و یک روز بعد با تودیع وثیقه آزاد شد. (هرانا ١۶دی١٤٠٢)

خشونت علیه زنان 

قتل یک زن جوان در کنگاور توسط همسرش

اخیراً یک مرد اهل کنگاور همسر جوان خود را در این شهر به قتل رسانده و چند روز پس از متواری شدن توسط نیروهای انتظامی دستگیر شده است. روزنامه آفتاب، بدون ارائه هرگونه جزئیات دقیقی، همچون بسیاری از پایگاه‌های خبری داخلی، از عبارت درگیری خانوادگی برای اشاره به انگیزه و دلایل قتل این زن اشاره کرده است. این عبارت می‌تواند شامل مواردی همچون قتل‌های ناموسی نیز باشد.  (هه نگاو، ۲ دی ۱۴۰۲)

مرد ٣٨ ساله بر سر مهریه همسر سابقش را به قتل رساند

روز سه‌شنبه ٢١ آذر ماه ١٤٠٢ فاطمه زارع، زن جوان اهل روستای علی‌آباد ملک شهرستان ارسنجان توسط همسر سابق خود به قتل رسید. مرد متهم پس از درگیری لفظی بر سر پرداخت مهریه، با ورود به منزل والدین همسر سابقش در روستای محل سکونتشان، با سلاح سرد به آن‌ها حمله‌ور شده بود. در نتیجه این حمله فاطمه زارع به قتل رسید و خواهر ٣٨ ساله، پدر ۶۵ ساله و مادر ۶٢ ساله‌ وی نیز، به شدت زخمی شدند.  (هه نگاو،  ۲ دی ۱۴۰۲)

مردی در اراک سه عضو یک خانواده از جمله همسر باردارش را به قتل رساند

جمعه ١ دی ماه ١٤٠٢ (٢٢ دسامبر ٢٠٢٣)، یک مرد ۵٠ ساله اهل شهرستان ساروق با سلاح گرم به سمت همسرش، مرضیه جیریایی ٣۵ ساله، و مادر و برادر او، معصومه یساولی ۵٨ ساله و اساعیل جیریایی، ٢٩ ساله شلیک کرده و آنها را به قتل رساند. با تیراندازی مرد متهم، مادر و برادر همسرش در دم جان خود را از دست دادند و همسر باردارش نیز، پس از انتقال به بیمارستان جان سپرد. همچنین، در جریان این حمله متهم به نام علی خان اهل میلاجرد که خود نیز اقدام به خودزنی کرده بود، به مراکز درمانی منتقل شده و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد. (هه‌نگاو، ۵ دی ۱۴۰۲)

قتل دو زن توسط همسرانشان در هفته اول دی‌ماه

زن جوانی به نام فاطمه علی‌پور عقابی، ساکن اهواز و مادر یک کودک شش ساله، با شلیک گلوله توسط همسرش کشته شده است. فاطمه علی‌پور عقابی متولد ۱۳۷۹ و از قربانیان کودک همسری بوده و قصد جدایی از همسرش را داشته است. زن جوان ۳۷ ساله‌ای به نام مرضیه که قبلا یک ازدواج ناموفق داشته و مادر یک کودک ۸ ساله بوده است، با مردی ۶۰ ساله ازدواج کرد. مدت کوتاهی بعد از ازدواج مرضیه با این مرد ۶۰ ساله که پیش از این سه بار ازدواج کرده و همسران خود را طلاق داده بود، فهمید باردار است، اما به‌دلیل اینکه شوهرش هر شب با دوستانش بزم عیاشی در خانه او برپا می‌کرد، نمی‌تواند زندگی را با او ادامه دهد.مرضیه تصمیم به جدایی داشت و به منزل خانوادگی خود بازگشت.روز جمعه یکم دی‌۱۴۰۱، همسر مرضیه با قمه مقابل منزل مرضیه رفته و او را به بازگشت تهدید می‌کند، اما وقتی موفق نمی‌شود، غروب همان روز با اسلحه دست‌ساز به خانه آن‌ها رفته و با پریدن از روی دیوار ابتدا برادر جوان مرضیه را به قتل می‌رساند. ( ایران وایر ۶ دی ۱۴۰۲ )

یک زن قربانی کودک‌همسری توسط همسرش به قتل رسید

یک زن جوان ٢٧ ساله قربانی کودک‌همسری در شهر خرم‌آباد به نام رضوان پاپی توسط  همسر خود از طریق خوراندن قرص برنج به قتل رسیده است. فرد قاتل با رضایت پدر مقتول آزاد شده است.این زن که هویتش رضوان پاپی احراز شده، پس از چند ساعت بستری در نهایت در بیمارستان گلدشت شهر خرم‌آباد جان خود را از دست داده است. رضوان پاپی در سن ۱۶ سالگی وادار به ازدواج شده و قربانی کودک همسری بود. (هه‌نگاو  ۷ دی ۱۴۰۲)

یک زن در کرج توسط همسرش به قتل رسید

یک زن میانسال در کرج توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد. رییس پلیس آگاهی البرز ضمن تایید این خبر در این رابطه اظهار داشت: در پی کشف جسد یک زن میانسال در بیابان‌های اطراف شهر کرج، تحقیقات در این رابطه آغاز شد. حکمت اله شجاعی اظهار کرد: پس از انجام تحقیقات، مشخص شد که مقتول توسط همسرش به وسیله طناب خفه و سپس از ارتفاع به پایین پرتاب شده است. وی افزود: متهم به قتل دستگیر و پس از اقرار به ارتکاب قتل با تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی شد. (هرانا  ۱۲ دی ۱۴۰۲)

به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، حکم ۷۴ ضربه شلاق رویا حشمتی اجرا شد

حکم ۷۴ ضربه شلاق رویا حشمتی که به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری صادر شده بود، روز ۱۳ دی‌ماه در اجرای احکام دادسرای ناحیه ۷ تهران اجرا شد. این زن مخالف حجاب اجباری روایتی هولناک از اجرای حکم خود نوشته و گفته در زمان اجرای حکم سرود برپاخیز، برای زن زندگی آزادی را زمزمه می‌کردم. حشمتی با بیان اینکه روز ۱۳ دی‌ماه در تماسی از واحد اجرای احکام برای اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق احضار شد، گفته همراه با وکیلش به دادسرای ناحیه ۷ رفته است. این زن مخالف حجاب اجباری تاکید کرده که از زمان رد شدن از گیت ورودی ساختمان دادسرا حجاب خود را برداشته و در پاسخ به تذکر کارکنان دادسرا که به او گفته‌اند روسری‌‌ات را سر کن که دردسر نشود به آنها گفته: آمده‌‌ام بابت همین شلاق‌ام را بزنید، سر نمی‌کنم. (اینترنشنال ۱۶ دی ۱۴۰۲)

یک دانشجوی زن تعلیقی: شدیدترین انزوا را تحمل می‌کنم

عاطفه که به دلیل مشارکت در اعتراضات دانشجویی تعلیق شده است، می‌گوید به عنوان یک زن جوان فشار مضاعفی را تحمل می‌کند، زیرا حتی خانواده او را سرزنش می‌کنند و نگران هستند اگر از دانشگاه اخراج شود آینده‌ای نداشته باشد. پیامدهای سرکوب دانشجویان به شیوه‌های مختلف از قبیل زندان، تعلیق از تحصیل، اخراج از دانشگاه و البته تبعید به شهر و دانشگاهی دیگر، اگر چه دارای مشابهت‌های کلی است، ولی در جزییات، تفاوت‌های زیادی میان دشواری‌های تجربه شده این دانشجویان وجود دارد. (رادیو زمانه ۱۶ دی ۱۴۰۲)

نامه سپیده رشنو به سروناز احمدی: بند نسوان اوین خط‌مقدم زن، زندگی، آزادی است

سپیده رشنو، از فعالان مخالف حجاب اجباری، با انتشار یک نامه صوتی خطاب به سروناز احمدی، زندانی و فعال حقوق کودکان، از بند نسوان اوین با عنوان زندان در زندان و خط مقدم زن، زندگی، آزادی یاد کرده است. سپیده رشنو با اشاره به قطع تماس‌ها و ملاقات‌ها و ناکامی مادر خانم احمدی برای تماس با او می‌گوید: مقاومت در زن‌ها جور دیگریست. سپیده رشنو در ادامه نامه با اشاره به شجاعت‌های زنان زندانی می‌گوید: برای من خط مقدم زن، زندگی، آزادی بند نسوان اوین است. بیخ بیخ گوش استبداد. خط مقدم همه نشدن‌ها، نداشتن‌ها، و اجبارها. خط مقدم جنگیدن برای ذره‌ای بیشتر توی حیاط ماندن و آسمان را دیدن. برای گرفتن قرصی و ذره‌ای از درد آرام شدن. خانم رشنو در ادامه نامه خود به سروناز احمدی می‌گوید: این روزها برای تو و دیگر خواهرانم، زندان در زندان است و برای من برهوت بلاتکلیفی. روی میز احکام سه پرونده روی هم است که نام من رویشان نوشته شده است. (صدای آمریکا ۱۸ دی ۱۴۰۲)

خشونت خانگی؛ یک زن در تبریز توسط همسرش به قتل رسید

یک زن در تبریز توسط همسرش با ضربات سنگ به قتل رسید .متهم پس از بازداشت انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد. بر اساس این گزارش ،عادل در ابتدا منکر قتل همسرش شد اما نهایت با توجه به مستندات در صحنه جرم و گفته های پسر ۵ ساله اش که در زمان وقوع جرم در محل حضور داشت، لب به اعتراف گشود. او انگیزه خود از این اقدام را، اختلافات خانوادگی به دلیل ارثیه همسرش نسترن عنوان کرد. در نهایت پرونده این متهم سی و هشت ساله با صدورکیفرخواست از شعبه ویژه قتل دادسرای عمومی و انقلاب تبریز برای صدور رای نهایی به شعبه اول دادگاه کیفری یک استان ارسال شد.( هرانا ۱۴۰۲/۱۰/۲۲)

توضیح پلیس انتظامی تهران در مورد برخورد فیزیکی با یک زن ،از اجرای دستور توقیف خودداری کرد

مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران در مورد حاشیه‌های فیلم برخورد فیزیکی با یک زن در میدان صنعت تهران اعلام کرد که این شخص در ابتدا از اجرای دستور خودداری کرده که پس از ارائه توضیحات لازم به ایشان مسیر قانونی طی شد.براساس اطلاعیه این مرکز عوامل پلیس در میدان صنعت یک دستگاه خودرو با سابقه توقیفِ فیزیکیِ خودرو به دلیل کشفِ حجاب در مرحله سوم ارسال پیامک را شناسایی و از راننده درخواست شد تا فرایند توقیف خودرو اجرا شود.پلیس انتظامی تهران با وجود تصاویر منتشر شده اعلام کرده است که اظهاراتِ طرح شدهِ در فضای مجازی در این خصوص صحت ندارد.حقوقدانان برخوردهایی از این دست را فاقد وجاهت قانونی دانسته و اعلام کردند که مردم می‌توانند در برابر این اقدام شکایت کنند. با این وجود سابقه نشان داده است که دستیابی به حقوق شهروندی از طریق سیستم قضایی فعلی سرابی بیش نیست.(صدای آمریکا ۲۵ دی ۱۴۰۲)

قتل ناموسی 

.قتل یک زن میانسال با انگیزه ناموسی توسط پسرش

اخیراً یک مرد جوان، مادرش و مردی میانسال را در منزلی که محل زندگی مشترک آن‌ها در شهر تهران بود، با استفاده از سلاح گرم به قتل رسانده بود. پایگاه خبری اعتماد، نام مرد جوان را که اهل شمال ایران بوده، شهرام و زن و مرد میانسال کشته‌شده را فریبا و صابر ذکر کرده و به نقل از خاطر آنلاین به قتل، نوشته: آنها را کشتم چون به پدرم خیانت کرده بودند. این رسانه ادامه به برخی از اظهارات فرد مورد اشاره کرده و نوشته است که مادر او 32 سال از پدرش کوچکتر بوده و دارای سه فرزند بوده و علیرغم درخواستی طلاق، پدرش حاضر به پذیرش این درخواست همسرش نشده است. (هنگاو ۱۴ دی ۱۴۰۲)