معاون وزیر آموزش و پرورش: زنان نمی‌توانند مدیر معلمان مرد باشند

مدارس در ایران

رئیس سازمان «مدارس و مراکز غیردولتی» وزارت آموزش و پرورش گفته که زنان تنها در زمانی می‌توانند در مدارس ابتدایی پسرانه مدیر شوند که تعداد معلم‌های زن بیشتر از مردان باشد؛ اظهاراتی که فعالان صنفی آن را تبعیض جنسیتی دانسته و معتقدند این نگاه، محدودیت‌های زنان معلم در سیستم آموزشی را بیشتر کرده است.

احمد محمودزاده تاکید کرده که این قانون فقط برای مدارس غیردولتی صادق است و در مدارس دولتی پسرانه به هیچ عنوان زن‌ها نمی‌توانند مدیر باشند.

نگاه جنسیتی در سیستم آموزشی و بایدها و نبایدهای حضور زنان از جمله نوع پوشش، آرایش، رنگ لباس‌ و مواردی از این قبیل در راستای تفکر ایدئولوژیک مقامات جمهوری اسلامی در کشور جاری است.

روی دیگر این محدودیت‌ها نیز باز کردن راه ورود پررنگ مذهب و مذهبیون به مدارس و تغییر شیوه آموزش است.

در همین رابطه رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش روز گذشته ۱۷ دی ماه گفت: «۲۰ هزار دانش آموز اذان گو تربیت کردیم.»

مراد صحرایی همچنین تاکید کرده که «مقدمات جذب ۱۹ هزار مربی پرورشی پس از پانزده سال انتظار در سال جدید پیش رو تحقق یافته است.»

آنطور که گفته می‌شود قرار است این ۱۹ هزار مربی پرورشی از بین طلبه‌ها جذب شوند و مراد صحرایی گفته که پردیس معلم پرورشی در قم آغاز به کار کرده است و جذب مربیان پرورشی در دستور کار است. اقدامی که بی ارتباط با گزارش عملکرد مراد صحرایی نیست.

وزیر آموزش و پرورش دولت جمهوری اسلامی در گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوع خود گفته که تامین بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع «سجاده» و گسترش طرح ایجاد ۹ هزار مسجد از مهمترین اقدامات وزارت آموزش و پرورش بوده و هم اکنون هفت هزار و ۲۸۰ نمازخانه در سطح مدارس و مراکز آموزشی در حال ساخت است.

تغییر گسترده کتب درسی و اضافه‌ کردن مباحث ایدئولوژیک و مذهبی به همه آنچه در چهار دهه گذشته در سیستم آموزشی ایران وجود داشت، از جمله اقداماتی است که در سال‌های اخیر با تاکید علی خامنه‌ای شدت بیشتری گرفته است.(صدای آمریکا ۱۸ دی ۱۴۰۲)