اعضای خانواده برخی زندانیان خبردادند؛ محرومیت برخی زنان زندانی در اوین از حق ملاقات هفتگی و تماس تلفنی.
از دو روز پیش، تماس تلفنی برخی زنان زندانی در اوین قطع شده و از امروز، برخی از آنان نیز، از حق ملاقات هفتگی خود محروم شدهاند.
بنا به گفته برخی خانوادههای زندانیان به «امتداد»، مجموعا تعداد زنانی که تا اینجا از حق تماس تلفنی محروم شدهاند، ۱۴ تن است و همچنین حدود ۵ زن نیز از حق ملاقات هفتگی محروم شدهاند. آییننامه سازمان زندانها تماس تلفنی و ملاقات هفتگی را در زمره حقوق زندانیان برشمرده است.
«محمد حسین آجرلو»، همسر «نیلوفر حامدی»، ضمن اعلام این خبر در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی نوشته است که دلیل این اقدام، همخوانی آهنگ «سفرناک» توسط این سه روزنامهنگار زندانی از پشت تلفن زندان اوین و انتشار آن در شبکههای اجتماعی بوده است.
بنابر این خبر، وقتی نیلوفر حامدی، «الهه محمدی» و «نسیم سلطانبیگی» از «مسوولان زندان پرسیدند مگر خواندن آهنگ ایرادی دارد؟»، در پاسخ به آنان گفته شده که «آهنگش چیزه» به گفته همسر نیلوفر حامدی، تصمیم ممنوع الملاقاتی این سه روزنامهنگار در شرایطی گرفته شده که «برخلاف قانون، آنان در شورای انضباطی زندان حضور نداشتهاند.» از قرار معلوم، این روزنامهنگاران برای مدت ۲۰ روز از حق ملاقات هفتگی محروم شدهاند.
همچنین به امتداد نوشت که از یکی دو روز، تماس تلفنی برخی دیگر از زنان زندانی در اوین نظیر «سروناز احمدی»، «آنیشا اسداللهی»، «گلرخ ایرایی» و «نرگس محمدی» هم قطع شده است. پیشتر، مادر نسیم سلطانبیگی نیز در اینستاگرامش اعلام کرده بود که این روزنامهنگار نیز نامش در میان زنانی که از حق تماس تلفنی منع شدهاند، وجود دارد.
همزمان «مسعود ستایشی»، سخنگو قوهقضاییه، سهشنبه ۱۲دی۱۴۰۲ در پاسخ به سوالی درباره علت مشکل قطع تلفن بند زنان زندان اوین در آخر هر هفته گفت: «نسبت به مکالمات براساس مقررات موضوع ماده ۲۳۲ آییننامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، انتظام اینگونه امور و انتظام امور موسسه کیفری برعهده رییس موسسه کیفری است و اینگونه مقرر شده است، ولی این مورد را به مبادی ذیربط منعکس میکنم.»
روز ۷دی، ۲۵۰ تن از قضات و مسوولان قضایی در زندانهای استان تهران از زندان اوین بازدید کردند.
«ایمان افشاری»، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، «محمدرضا عموزاد»، رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، «علی قناعتکار»، سرپرست دادسرای امنیت و «علی القاصیمهر»، رییس کل دادگستری استان تهران، ازجمله بازدیدکنندگان بودند.
در جریان این بازدید، شماری از زنان زندانی سیاسی شعارهایی از جمله «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند و سرودهای انقلابی خواندند.اعتراض این زندانیان به سرکوب مردم، زندان، بازداشت، شکنجه و اعدام معترضانی چون «محسن شکاری» بود. ایران وایر ۱۲ دی ۱۴۰۲