«مریم شکرانی»، روزنامهنگار، با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به پروندهای که در پی نوشتن توییت درباره «آرمیتا گراوند» برایش تشکیل شده، خبر داد محاکمه او به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک ( دادگاه مطبوعات) ارجاع شده است.
به گزارش «خبرنگاری جرم نیست»، خانم شکرانی در حساب توییتر خود نوشت: «من همچنان درگیر پروندهای هستم که در خصوص آرمیتا گراوند برایم تشکیل شده است.»
در پی اعلام رسمی مرگ آرمیتا گراوند دختر دانشآموز ۱۶ سالهای که در خط ۴ مترو تهران دچار سانحه شد و مرگ مغزی او یک ماه بعد در ۶ آبان ۱۴۰۲ اعلام شد علیه ۶ روزنامهنگاری که درباره این دختر اظهارنظرشان را در حساب توییتر خود نوشته و منتشر کرده بودند اعلام جرم شد.
یکی از آن ۶ تن، مریم شکرانی روزنامهنگار اقتصادی است. پیش از او دادسرای فرهنگ و رسانه که در پی اعلام جرم دادستان تهران علیه خانم «سارا معصومی» به پرونده او رسیدگی کرده بود، این پرونده را به دادگاه انقلاب فرستاد. قاضی شعبه ۲۶ نیز گرچه خانم معصومی را از اتهام تبلیغ علیه نظام مبری دانست، اما بابت اتهام نشر اکاذیب خانم معصومی را به ۶ ماه حبس و دوسال محرومیت از شغل روزنامهنگاری محکوم کرد. حال براساس آنچه خانم شکرانی درباره پرونده خود نوشته، رسیدگی به اتهامات او به دادگاه مطبوعات سپرده است.
علاوهبر این دو خانم روزنامهنگار، علیه «میلاد علوی»، «متین غفاریان»، «امید توشه» و «زینب رحیمی» نیز بهدلیل نوشتن درباره آرمیتا گراوند، پرونده تشکیل شده بود. براساس توییت خانم شکرانی، او به همراه وکیلش آقای رضا شفاخواه در دادگاه کیفری دو کارکنان دولت حاضر شد که قاضی این شعبه دادگاه رسیدگی به پرونده را در صلاحیت خود ندانست و پرونده را به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک (دادگاه مطبوعات) ارسال کرد.
به نوشته خانم شکرانی زمان دادگاه جدید هنوز مشخص نیست. رفتار سیستم قضایی ایران در قبال این دو روزنامهنگار که هر دو درباره آرمیتا گراوند در حساب توییتری خود اظهارنظر کردهاند متفاوت بود. دادسرا مطابق آنچه وکیل خانم معصومی تاکید کرد بهواسطه گزارش ضابطان قضایی که هیچگاه به آنان نیز نشان داده نشد پرونده را به دادگاه انقلاب ارجاع داد و پرونده خانم شکرانی به دادگاه کیفری دو، ویژه کارکنان دولت رفت که اینک به دادگاه مطبوعات ارجاع شده است. ایران وایر ۷ دی ۱۴۰۲