رادیو فردا
نازنین زاغری-رتکلیف، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی میگوید در دورانی که در زندان اوین به سر میبرد، فریبا کمالآبادی و مهوش ثابت، شهروندان بهائی زندانی، برای افرادی مانند او «الهامبخش بودند» که چگونه «با بیعدالتی کنار بیایند».
خانم زاغری-رتکلیف روز پنجشنبه ۲۵ آبانماه با اشاره به اینکه در زمان ورود به زندان اوین در سال ۱۳۹۵ با این دو شهروند بهائی همبند بوده در مقالهای در روزنامه بریتانیایی «ایونینگ استاندارد» Evening Standard نوشت که شاهد آن بوده که این دو شهروند بهائی پس از گذراندن ۱۰ سال حبس «با عزت و سربلندی» از زندان آزاد شدهاند.
او در ادامه مینویسد چندماه پس از آزادی در پیامی که از «یکی از همبندیهای سابق» دریافت کرده از بازداشت مجدد فریبا کمالآبادی و مهوش ثابت مطلع شده است.
او همچنین به افزایش فشار بر جامعه بهائیان ایران پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» اشاره کرده است.
فشار مضاعف بر شخصیتهای شناختهشدهٔ اقلیتهای مذهبی نیز بخشی از روند سرکوب در یک سال اخیر بوده است.
نمونهٔ بارز این افزایش فشار صدور دومین حکم ۱۰ سال حبس در آذر سال گذشته برای مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، از مدیران سابق جامعهٔ جهانی بهائی موسوم به «یاران ایران» بود.
نازنین زاغری-رتکلیف در ادامه مقاله خود نوشت: «مهوش و فریبا با وجود اینکه از تحصیلات عالی در ایران کنار گذاشته شده بودند، هر دو به طرز چشمگیری آموخته بودند. پشتکار و درایت آنها در نبرد زندگی چشمگیر بود.»
این شهروند دو تابعیتی ایرانی-بریتانیایی نوشته که خانم کمالآبادی او را در زندان با «دنیای فلسفه» آشنا کرده و خانم ثابت «عروض و قافیه را مثل کف دست میدانست».
او همچنین در این مقاله به بسیاری از محرومیتهای سیستماتیک بهائیان ایران از جمله محدودیتهای اخیر در آرامستان بهائیان تهران، مصادره اموال، محرومیت از خدمات اجتماعی و تبعیض در آموزش عمومی و اشتغال اشاره کرده است.
روند برخورد جمهوری اسلامی در مورد محرومیت بهائیان از حقوقشان با تحولات مختلف اجتماعی در نوسان بوده اما با آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» این محرومیتها شدت بیشتری یافته و در برخی موارد اشکال جدیدی هم به خود گرفته است.
در همین زمینه رادیو فردا روز ۱۷ آبان گزارش داد که دستکم ۹ شهروند بهائی در مهرشهر کرج بازداشت شدهاند.
همزمان با این رخداد، شش شهروند بهائی نیز در همدان بازداشت و ۳۴ نفر نیز به ستاد خبری این شهر احضار شدند.
پیش از بازداشتهای گسترده در کرج و همدان نیز جامعه جهانی بهائی اوایل آبانماه جاری اعلام کرد در ادامه موج فزاینده آزار و اذیت این اقلیت مذهبی در ایران، ۳۶ مورد حمله به آنها در شهرهایی مانند اصفهان و یزد انجام شده و ۲۶ بهائی که ۱۶ تن از آنها زن هستند، در مجموع به ۱۲۶ سال زندان محکوم شدهاند.