احضار و بازجویی حوریه محسنی، ۸ سال زندان برای سیروس ذبیحی‬‌مقدم

ایران اینترنشنال

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، حوریه محسنی، شهروند بهائی ساکن مشهد پس از احضار به دادسرای انقلاب این شهر و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. سیروس ذبیحی‌مقدم، شهروند بهائی دیگر هم با حکم دادگاه انقلاب مشهد‬ به ۸ سال زندان محکوم شد.

‫حوریه محسنی روز شنبه ۲۰ آبان ‬به دادسرای انقلاب مشهد احضار و پس از شرکت در جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

یک منبع مطلع از وضعیت این شهروند بهائی در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال گفت محسنی از سوی بازپرس دادسرای انقلاب مشهد با اتهام «اقدام اجتماعی در جهت توسعه اجتماعی و شرکت در گروه غیرقانونی به قصد بر هم‌ زدن نظام به نفع جامعه بهائی» مواجه شده است.

محسنی پیش از این نیز در زمستان ۱۳۹۰ به دلیل تشکیل یک نمایشگاه خصوصی صنایع دستی برای کودکان همراه با ده شهروند بهائی دیگر بازداشت و با حکم دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه زندان محکوم شده بود.

سیروس ذبیحی‌مقدم نیز بر اساس حکم شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد بابت اتهام «تشکیل و عضویت در جمعیت‌های متعارض کشور (تشکیلات غیرقانونی)» به ۷ سال حبس، بابت «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و در مجموع به ۸ سال زندان محکوم شده است

این حکم روز سه‌شنبه ١٦ آبان به او ابلاغ شده و در صورت تایید در دادگاه تجدیدنظر ۷ سال از آن قابل اجرا خواهد بود.

ذبیحی‌مقدم مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و آذرماه هماه سال با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

یک منبع مطلع از وضعیت این شهروند بهائی ۶۳ به ایران اینترنشنال گفت: «سیروس ذبیحی‌مقدم بارها به دلیل بهائی بودن بازداشت شده. او رهایافته از حکم اعدام در سال ۷۶ است و پیش از این نیز در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بازداشت و مجموعا ۷ سال زندانی شده بود.»

در هفته‌های گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهرندان بهائی روندی افزایشی داشته است.

در همین رابطه روز جمعه ۱۹ آبان جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به افزایش بازداشت‌ها و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران ابراز نگرانی کرد.

در این بیانیه با اشاره به تفتیش گسترده منازل شهروندان بهائی در شهرهای مختلف، آمده که از ماه گذشته حداقل ۳۲ شهروند بهائی در سراسر کشور بازداشت شدند.

از سوی دیگر، ایران اینترنشنال روز شنبه ۲۰ آبان در گزارشی از تفتیش ۳۰ خانه متعلق به بهائیان در همدان و بازداشت ۲۰ شهروند بهائی در همدان و کرج خبر داده بود.

پیش از این در روز پنجم آبان جامعه جهانی بهائی با صدور بیانیه‌ای نسبت به تشدید الگوی آزار جمهوری اسلامی به ویژه در مورد زنان بهائی هشدار داده بود.

اواخر شهریور، جامعه‌ بهائیان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد سرکوب بهائیان در ایران ادامه داشته و ۶۰ نفر از این شهروندان بازداشت و املاک ۵۹ شهروند بهائی دیگر توقیف شده است.

همان زمان مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامه‌ای آزار و اذیت بهائیان از سوی حکومت ایران را محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست زندانیان بهائی و سایر افرادی را که به دلیل مذهبشان بازداشت هستند، آزاد کند.

این قطعنامه از دولت آمریکا خواست ناقضان حقوق بهائیان در ایران را تحریم کند.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند. قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت می‌شناسد.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.