RADIO FARDA
پس از شروع اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ که جنبش «زن زندگی آزادی» نام گرفت، همزمان با تشدید سرکوب اقشار گوناگون مردم و گروههای سیاسی و اجتماعی، موج گستردهای از احضار، بازداشت و صدور احکام سنگین علیه اقلیتهای مذهبی و قومی نیز در کشور به راه افتاد.
در همین زمینه کمیسیون امور آزادیهای مذهبی بینالمللی آمریکا، با انتشار بیانیهای در آستانهٔ سالگرد جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی، از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و بازداشت رهبران آنها ابراز نگرانی کرد.
در این بیانیه اعلام شد که اعتراضات در ایران به انبوهی از موارد نقض آزادی مذهبی از سوی جمهوری اسلامی منجر شده و حکومت ایران در واکنش به این اعتراضات، جوامع اقلیت ازجمله بهائیان، مسیحیان و اهل سنت را هدف قرار داده است.
در همین زمینه جامعه جهانی بهائی اواخر مرداد امسال اعلام کرد «۶۰ شهروند بهائی» طی چند هفته بازداشت یا حکم حبس آنها اجرا شده و «۱۸۰ شهروند بهائی» دیگر مورد آزار و اذیتِ نهادهای امنیتی قرار گرفتهاند.
پدیده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، نیز ۲۳ مردادماه به رادیوفردا گفت در طی چهار ماه بیش از «۱۲۰ شهروند بهائی» هدف سرکوب نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند. این به این معنی است که حکومت هر روز دستکم یک بهائی را تحت «آزار سیستماتیک» قرار داده است.
فشار مضاعف بر شخصیتهای شناختهشدهٔ اقلیتهای مذهبی نیز بخشی از روند سرکوب در یک سال اخیر بوده است.
نمونهٔ بارز این افزایش فشار صدور دومین حکم ۱۰ سال حبس در آذر سال گذشته برای مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، از مدیران سابق جامعهٔ جهانی بهائی موسوم به «یاران ایران»، بود.
فشار بازجویی و شکنجه بر این زنان بهائی به قدری بود که فائزه هاشمی، فعال سیاسی زندانی، در یک فایل صوتی که ۱۶ فروردین امسال از او منتشر شد، گفت که زانوهای مهوش ثابت، شاعر بهائی ۷۰ ساله، را در زندان شکستهاند.