بازداشت دو عضو خانواده سارینا ساعدی در سنندج؛ آمریکا: «رژیم» نمی‌تواند مردم ایران را بترساند

VOAPNN

تصویری از خانواده سارینا ساعدی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. تصویر راست: سارینا و معید ساعدی. چپ: ریزان و سارینا ساعدی.

در ادامه فشارهای حکومت بر خانواده‌های دادخواه در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا امینی، منابع خبری اعلام کردند برادر و خاله سارینا ساعدی، نوجوانی که در اعتراضات سراسری سال گذشته کشته شد، روز پنجشنبه در آرامستان سنندج بازداشت شدند.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، معید ساعدی ۱۴ ساله و ریزان ساعدی ۱۷ ساله توسط نیروهای حکومتی در آرامستان «بهشت محمدی» سنندج بازداشت شدند. اتهام و محل نگهداری این دو اعلام نشده است.

سارینا ساعدی، نوجوان ۱۶ ساله، روز چهارم آبان گذشته در جریان اعتراضات در سنندج با ضربات باتوم ماموران امنیتی مجروح شد و پس از یک روز در بیمارستان جان باخت.

احضار، بازداشت و حبس اعضای خانوده‌های دادخواه اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ُ در حالی شدت گرفته است که شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید امید نیازی، برادر محسن نیازی، از دیگر جانباختگان اعتراضات سراسری در دهگلان بازداشت شده است. اتهام و محل نگهداری او نیز مشخص نیست.

محسن نیازی، جوان ورزشکاری بود که با شلیک ماموران در دهگلان کشته شد.

در تحولی دیگر، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پنجشنبه ۲۳ شهریور در کنفرانس خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا درباره افزایش فشار جمهوری اسلامی به خانواده‌های دادخواه به ویژه پدر مهسا امینی گفت: «طبق گزارش‌ها، رژیم ایران، چهار بار در دو هفته اخیر پدر مهسا را برای بازجویی احضار کرده است. رژیم همچنان به ارعاب بی‌امان، خانواده امینی و دیگر خانواده‌های معترضان کشته شده ادامه می‌دهد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد: «اما رژیم نمی‌تواند مردم ایران را وادار به سکوت کند و آنها را بترساند. دنیا نظاره‌گر شرایط این خانواده‌ها و ارعاب مداوم روزنامه‌نگاران و سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز است و ما همچنان با دقت هر اقدامی را که مناسب باشد برای پاسخ به آن انجام خواهیم داد.»

همزمان، کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت اولین سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی، نسبت به اوج‌گرفتن سرکوب دختران و زنان و «انتقام‌جویی» علیه معترضان و خانواده‌های قربانیان ابراز «نگرانی عمیق» کرد.

این کمیته در بیانیه خود گفت بر اساس اطلاعاتی که دریافت کرده، جمهوری اسلامی «با توسل به قوه قهریه بی‌رویه و غیر‌ضروری، دستگیری‌ها و بازداشت‎‌های خودسرانه، دادرسی‌های ناعادلانه، اعدام‌های فراقضایی و آزار و اذیت خانواده‌های قربانیان، که تا به امروز ادامه دارد،» به اعتراضات واکنش نشان داده است.

در عین حال، گزارش‌ها حاکی از این است که شماری از شهروندان در ایران برای ازسرگیری اعتراضات آماده می‌شوند.

یک گزارش تصویری منتشر شده در روز پنج‌شنبه ۲۳ شهریور، آویختن بنری را از پل عابر پیاده نشان می‌دهد که بر روی آن نوشته شده «می‌جنگیم، می‌میریم، ایران رو پس می‌گیریم.»