دستور «ویژه» وزیر کشور برای «بررسی» حضور بدون حجاب یک ورزشکار در کلاردشت

VOAPNN

تصاویر منتشر شده از یک ورزشکار زن در مراسم تقدیر از او در کلاردشت

پس از انتشار تصاویری از حضور بدون حجاب اجباری یک نوجوان ورزشکار در مراسم تقدیر فرماندار کلاردشت از او، وزیر کشور جمهوری اسلامی واکنش نشان داده و خواستار «بررسی» آن شده است.

بر پایه اعلام مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور جمهوری اسلامی، احمد وحیدی شامگاه جمعه سوم شهریور ماه خطاب به محمود حسینی‌پور، فرماندار کلاردشت نوشت: به دنبال تصاویر منتشر شده در «فضای مجازی» مبنی‌بر دیدار فرماندار کلاردشت با یکی از دختران ورزشکار، «سریعا موضوع را بررسی و گزارش آن را اعلام کنید.»

به نوشته وب‌سایت «خبرآنلاین»، مراسم «تقدیر» از ورزشکار دانش‌آموز دختری که موفق به «کسب رتبه کشوری در رشته والیبال» شده بود، حاشیه‌ساز شده است. این مراسم از سوی مسئولان شهری کلاردشت برگزار شده بود.

در ویدئویی که از بخش‌هایی از این مراسم منتشر شده، دختر دانش‌آموز ورزشکار «حجاب اسلامی» و پوشش اجباری مرسوم را بر سر ندارد.

مسئولان برگزاری مراسم مدعی شده‌اند در «لحظه‌ای» که از این دختر فیلمبرداری شده، پوشش حجاب اجباریش «به‌صورت سهوی کنار می‌رود» و این‌گونه نبوده که او بدون حجاب در مراسم شرکت کرده باشد.

اجبار ورزشکاران ایرانی طی دهه‌های اخیر به استفاده از پوشش شرعی «حجاب اسلامی» هنگام شرکت در مسابقات یا در مراسم رسمی، همواره با اعتراض و حواشی بسیاری روبه‌رو بوده است.

از جنجالی‌ترین موارد ماه‌های گذشته، شرکت الناز رکابی در رقابت‌های آسیایی صخره‌نوردی در مهرماه ۱۴۰۱ در کره جنوبی بود که او بدون حجاب اجباری در یکی از مسابقات شرکت کرد. انتشار تصاویر آن رقابت که همزمان با اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بود، بازتاب گسترده‌ای در پی داشت.

الناز رکابی اندکی بعد تحت مراقبت‌های ویژه به ایران بازگشت و در همان فرودگاه با حضور رسانه‌های حکومتی مصاحبه‌ای را انجام داد که در آن حضور بدون حجاب خود را «سهوی» اعلام کرد و ساعاتی بعد هم در دفتر وزیر وقت ورزش جمهوری اسلامی حضور پیدا کرد.

بسیاری دیگر از ورزشکاران زن ایرانی سعی کرده‌اند با اجبار به استفاده از پوشش شرعی «حجاب» مخالفت کنند، هر چند همگی با برخوردهای سنگین انضباطی یا تهدید به انجام آن روبه‌رو شده‌اند.

سارا خادم‌الشریعه، شطرنج‌باز بیست و پنج ساله ایرانی در دی‌ماه ۱۴۰۱ پس از شرکت بدون حجاب اسلامی در مسابقات بین‌المللی قزاقستان، وارد اسپانیا شد و به ایران بازنگشت.

همان زمان یک منبع آگاه به خبرگزاری «رویترز» گفته بود که بعد از مسابقات «افرادی» چندین بار با این شطرنج‌باز برجسته ایرانی تماس تلفنی گرفتند و به او «هشدار» دادند که بعد از مسابقات «به خانه برنگردد»، در حالی که تعداد دیگری به او گفتند که باید برگردد و قول دادند که «مسئله را حل خواهند کرد.»

پس از اعتراضات سراسری سال گذشته و آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی»، میزان مخالفت‌های مدنی با اجبار به استفاده از پوشش اجباری، میان بخش‌های مختلف جامعه از جمله ورزشکاران و هنرمندان نسبت به گذشته افزایش یافته است.

در این حال، توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک بهمن‌ ماه ۱۴۰۱ در دیدار با رئیس کمیته ملی المپیک ایران بر ضرورت «حضور بدون تبعیض ورزشکاران ایرانی در مسابقات بین‌المللی» تاکید کرده و خواهان «رعایت کامل منشور المپیک» توسط جمهوری اسلامی شده بود.