ایرانوایر
روزنامه «اعتماد» در گفتوگو با یک «منبع مطلع»، از نابینا شدن دستکم چهار دختر و پسر جوان بهدلیل مسمومیت بر اثر مشروبات الکلی تقلبی در کرج خبر داده و نوشته است که تعداد مسمومشدگان از آنچه آمارهای رسمی اعلام کردهاند، بسیار بیشتر است.
در این گزارش آمده که شماری از مسمومشدگان از بیمارستان کوثر در کرج، به بیمارستانهای دیگر اعزام شدهاند.
بر اساس آخرین گزارشها تا صبح روز یکشنبه ۲۸خرداد۱۴۰۲، شمار مسمومشدگان بر اثر مصرف مشروبات الکلی در استان البرز، به ۱۴۱ تن رسیده و گفته شده که ۱۲ تن جان خود را از دست دادهاند.
براساس آنچه پایگاه خبری امتداد منتشر کرده، از بستریشدگان مسموم شده، دستکم ۴ تن اینتوبه شده و با دستگاه تنفس میکنند.
روز جمعه۲۶خرداد، خبرگزاری «ایرنا» از مسمومیت ۸۸ تن از ساکنان منطقه «اسلامآباد و حصارک» کرج بهدلیل مصرف مشروبات الکلی خبر داد.
این خبرگزاری انتقال مسمومان به بیمارستانهای کوثر، البرز، رجایی و کسری شهر کرج را تایید کرده و به نقل از «شهرام صیادی»، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، تعداد مسمومشدگان را ۱۲۰ تن اعلام کرده بود.
ایرنا همچنین مدعی شده بود که شماری از مسمومشدگان که در یک «پارتی» شرکت کرده بودند، دچار مسمومیت جمعی شدهاند و انتقال دیرهنگام آنها موجب مرگ و مرگ مغزی شده است.
روزنامه اعتماد در گزارش خود با اشاره به علایم گوارشی، تنگی نفس، تاری دید و سرگیجه که اغلب مسمومشدگان با آن مواجه شدهاند، این مسمومیت را ناشی از «متانول» اعلام کرده و به نقل از «حسین بابکان»، رییس بیمارستان تامین اجتماعی استان البرز نوشته است: «هفت نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی به این بیمارستان انتقال داده شدهاند که بلافاصله تحت مداوا و دیالیز قرار گرفتهاند. ۲ نفر از این تعداد براثر شدت مسمومیت جان خود را از دست دادهاند و پنج نفر دیگر برای ادامه درمان به بیمارستان کوثر کرج منتقل شدهاند.»
میانگین سنی افراد مسموم شده نیز بین ۱۶ تا ۵۰ سال قید شده است.
اپیدمی مسمومیت با متانول در سالهای قبل در ایران نیز فجایع بزرگی بههمراه داشته است. مصرف مشروبات الکلی تقلبی و دستساز که بهدلیل ممنوعیت خرید و فروش الکل استاندارد رخ میدهد در روزهای آغازین اسفند۱۳۹۸ تا فروردین ۱۳۹۹، مسمومیت۳۳۱۷ نفر را در ایران رقم زد که از این تعداد، ۳۲۰ تن جان خود را از دست دادند.
در سال ۱۳۸۵ در شهر شیراز ۶۲ مورد مسمومیت با متانول گزارش شد که ۱۱ تن از آنها جانباختند.
در سال ۱۳۹۲ در شهر رفسنجان، ۶۹۴ تن بر اثر مصرف مشروبات دستساز دچار مسمومیت شدند و ۶ تن جان خود را از دست دادند.
بخشی از مرگها بهدلیل هراس از بازداشت و دستگیری و مراجعه دیرهنگام به بیمارستان رخ میدهد، چنانچه در همین مورد نیز مقامات علوم پزشکی استان البرز بر این موضوع صحه گذاشته و گفتهاند شماری از مسمومشدگان با آسیبهای جدی، فرصت طلایی درمان را بهدلیل ترس از بازداشت از دست دادند.