IRANWIRE
شماری از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، روز دوشنبه اول خرداد۱۴۰۲، در اعتراض به ممنوعالوردی چند تن از دانشجویان معترض، در محوطه این دانشگاه تحصن کردند.
همزمان جمعی از دانشجویان دانشگاه بهشتی بهخاطر «اعتراض به موج اعدامها»، به کمیته انضباطی و پلیس امنیت احضار شدند.
فشارها بر فعالان دانشجویی و دانشجویانی که در جریان اعتراضات سراسری همراه با شهروندان ایران دست به اعتراض و تجمع در دانشگاهها و تحریم کلاسهای درس زده بودند نیز، همچنان ادامه دارد.
به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، دستکم ۸ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی به تعلیق از تحصیل و تبعید محکوم شده و ۳۵ دانشجو دانشگاه الزهرا نیز بهخاطر تن ندادن به استفاده از حجاب اجباری، با حکم «تعلیق» مواجه هستند.
این ۸ دانشجو علوم پزشکی که در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل بودهاند، در احکامی بیسابقه با احکام ۱ الی ۲ ساله محرومیت از تحصیل و تبعید به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل روبهرو شدند.
«رضا انصاریان»، یکی از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ورودی ۱۳۹۷ است که با حکم شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت، به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر ارومیه محکوم شده است. بر اساس گزارشها، این حکم بهعلت شرکت این دانشجو در تجمع ۱۶اسفند۱۴۰۱ که در اعتراض به مسمومیت گسترده مدارس بود و باوجود نقض بندهای ۹۳، ۷۴، تبصره ماده ۶۹ و ماده ۷۸ شیوه نامه انضباطی صادر شده است.
«الهه اشرفپور»، دیگر دانشجو محکوم شده به تعلیق و تبعید است. او دانشجو رشته پرستاری ورودی ۱۴۰۰ دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با حکم شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت، به دو ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر ارومیه محکوم شد.
«علی پروین» دانشجو رشته داروسازی ورودی ۱۳۹۸دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز، با حکمی مشابه، به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر اردبیل محکوم است.
«سهیلا سپیده دم»، دانشجو رشته داروسازی ورودی ۱۳۹۴ دانشگاه علوم پزشکی تبریز، به چهار ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر اهواز و «محمدامین سلطانزاده» دانشجو رشته پزشکی ورودی مهر ۱۳۹۹ همین دانشگاه، به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر کاشان محکوم شده است.
پس از انتشار خبر احکام محرومیت از تحصیل و تبعید برای ۸ دانشجو پزشکی دانشگاه تبریز بهدلیل شرکت در اعتراضات دانشجویی، در شبکههای اجتماعی و همچنین در سطح شهر، فراخوانهایی برای اعتراضات مردمی پخش شده است.
کانال تلگرام انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی تبریز، دوشنبه۱خرداد نوشت، در پی اعتراضات مسالمتآمیز دانشجویی به حملات شیمیایی به مدارس کشور، هشت دانشجو دانشگاه علوم پزشکی تبریز احکامی شامل یک یا دو سال محرومیت از تحصیل و تبعید به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل دریافت کردهاند.
گفته میشود، انتشار این خبر و همچنین اتهام محاربه برای هفت تن از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری در تبریز که هفته گذشته پس از برگزاری جلسههای دادگاه انقلاب این شهر اعلام شد، خشم شماری از اهالی تبریز را برانگیخته است.
آنها در فراخوانهایی از مردم خواسته اند، نسبت به احتمال صدور احکام اعدام برای این هفت معترض و همچین احکام ناعادلانه برای دانشجویان، بیتفاوت نباشند.
کاربران شبکههای اجتماعی جو امنیتی در تبریز و حضور پرشمار نیروهای سرکوب را گزارش کردهاند.
همچنین بهدنبال انتشار اخبار مرتبط با تعلیق و تبعید دانشجویان علوم پزشکی تبریز، روز دوشنبه در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، شماری از دانشجویان در داخل محوطه و مقابل در ورودی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بر زمین نشسته و دست به تحصن زدند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور تاکید کرد که تحصن روز دوشنبه۱خرداد دانشجویان در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، باوجود «حضور پرتعداد نیروهای حراستی» انجام شده است و دانشجویان در اعتراض به ممنوعالورودی «علی حاجیان»، دانشجو معترضی که یک ترم تعلیق شده، اقدام به این عمل کردند.
کانال شوراهای صنفی، همچنین تایید کرده است که در جریان تحصن روز دوشنبه دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، «نیروهای حراست با تهدید و رفتارهای توهینآمیز» سعی در برهم زدن این تحصن داشتند.
دو روز پیش از این تحصن، در ظهر روز شنبه۳۰اردیبهشت نیز، جمعی ۶۰ نفره از دانشجویان دانشکدههای مختلف دانشگاه تهران با حضور در باشگاه دانشجویان حدود دو ساعت مقابل دفتر «علیرضا وجهی»، معاون دانشجویی دانشگاه تهران که یکی از اعضای کمیته انضباطی است، اقدام به تحصن اعتراضی کردند.
دانشجویان معترض در این تحصن با انتشار بیانیهای، خواهان «ابطال تمامی احکام ظالمانه صادره از کمیتههای انضباطی طی ماههای گذشته» و «پایان دادن به گشتزنی حراست در صحن دانشگاه و آزار و اذیت دانشجویان» شدند.
آنها همچنین بر لزوم لغو تمامی اقدامات کمیتههای انضباطی در ارتباط با «حجاب، تجمع و دیگر اتهامات امنیتی» تاکید کردند.
دانشجویان معترض خاطرنشان کردند «تا زمانی که مسوولان دانشگاه، حراست و کمیته انضباطی اقدامات سرکوبگرانه و ضد دانشجویی خود را متوقف نکنند، دانشجویان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.»
در همین حال، گزارشها از دانشگاههای دیگر نیز حاکی است که پس از تجمع ۳۰اردیبهشت دانشجویان در اعتراض به موج اعدامها و بهویژه اعتراض به اعدام «صالح میرهاشمی»، «سعید یعقوبی» و «مجید کاظمی»، موج جدید احضار دانشجویان آغاز شده است.
کانال تلگرامی دانشجویان متحد در گزارشی نوشت که در دانشگاه بهشتی پس از تجمعی که در اعتراض به اعدامها صورت گرفته بود، دانشجویان توسط نیروهای حراست مورد «ضربوشتم » قرار گرفته و به فاصله چند ساعت، «پیامکهای احضار به کمیته انضباطی برای دانشجویان ارسال شده» است.
بنابر این گزارش، شماری از دانشجویان حاضر در تجمع اعتراض به موج اعدامها نیز با «تماس تلفنی پلیس امنیت» احضار و به تشکیل پرونده قضایی تهدید شدهاند.
فعالان دانشجویی در دانشگاه الزهرا نیز در گزارشی اعلام کردند فقط طی اردیبهشت، کمیته انضباطی و مقامهای این دانشگاه، بهخاطر سرباز زدن دانشجویان از «حجاب اجباری» با «تعلیق فلهای»، حداقل ۳۵ دانشجو را بهمدت «یک تا دو ترم از تحصیل تعلیق» کردهاند.