اصناف ایران؛ تداوم اخراج معلمان و اعتصاب کارگران و بازنشستگان

ایران وایر

محمدرضا علیجانی و فریبا انامی معلمان اخراج شده

اعتراضات صنفی فعالان کارگری و معلمان ایران همچنان در ایران ادامه دارد و فشار بر کنشگران صنفی در استان‌های مختلف، رو به افزایش است.

بر اساس گزارش‌های رسیده به «ایران‌وایر»، شمار زیادی از فعالان صنفی معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته‌ای که در تجمعات سراسری روز سه‌شنبه ۱۹اردیبهشت۱۴۰۲ حاضر بوده‌اند، از سوی هیات‌های تخلفات اداری و حراست مستقر در سازمان آموزش‌و‌پرورش شهر محل کار خود احضار و با مجازات‌های تنبیهی مواجه شده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران از صدور حکم اخراج یکی از معلمان خوش‌نام استان گیلان به نام «فریبا انامی» خبر داده است.

بر اساس این گزارش، هیات تخلفات آموزش‌وپرورش استان گیلان، با همدستی نیروهای حراست، به‌عنوان بازوی سرکوب نیروهای امنیتی در وزارت آموزش‌و‌پرورش، با «پرونده‌سازی» تلاش می‌کنند صدای اعتراض کنشگران صنفی معلمان را خاموش کنند. فریبا انامی، دبیر دبیرستان‌های استان گیلان، یکی از صدها فعال صنفی در ایران است که با بیش از ۲۵ سال سابقه تدریس و آموزش، با حکم «اخراج»، صرفا به‌دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود مواجه شده است.

هم‌زمان گزارش شده است که هیات تجدید‌نظر رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش‌وپرورش، «محمدرضا علیجانی»، از معلمان و فعالان صنفی باسابقه را، به بازنشستگی اجباری با کسر یک گروه و کاهش حقوق و پاداش بازنشستگی محکوم کرده است.

روز گذشته یک فرد آگاه به «ایران‌وایر» خبر داده بود که حکم بازخرید اجباری «ابوالفضل رحیمی شاد»،‌از اعضای کانون صنفی معلمان تهران نیز، باوجود ۲۴ سال و ۸ ما خدمت، از سوی هیات بدوی تخلفات اداری صادر شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایرام، ضمن «بی‌شرمانه» خواندن صدور چنین احکامی، به سازمان جهانی کار انتقاد کرده است که با حکومت جمهوری اسلامی به‌عنوان یکی از اعضای هیات مدیره این سازمان برای سرکوب فعالیت صنفی و تشکیلاتی، برخورد موثری نمی‌کند.

این شورا برای چندمین بار تاکید کرده است که «صدور این احکام نه‌تنها مانع مطالبه‌گری معلمان نخواهد شد، بلکه این سرکوب‌ها، خشم نهفته معلمان را شعله‌ورتر از هر زمانی خواهد کرد.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین اعلام کرده است که تعدادی از معلمان در شهرهای مختلف در پی برگزاری تجمع سراسری معلمان و در روزهای پیش از آن، بازداشت شده‌اند و بی‌خبری از آن‌ها کماکان ادامه دارد.

«مسعود فرهیخته»، فعال صنفی و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ۱۱اردیبهشت۱۴۰۲، در خانه‌اش بازداشت شد و همچنان در مکانی نامعلوم تحت بازجویی قرار دارد.

بر اساس گزارش‌ها، «فرزاد صفی‌خان‌پور» و «فاتح عثمانی»، دو معلم سنندجی نیز، روز سه‌شنبه۱۹اردیبهشت، هم‌زمان با تجمع معلمان در این شهر، بازداشت شدند و پرونده آنان روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت به دادگاه سنندج ارجاع شد.

به گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی ایران، برای آزادی موقت عثمانی، اقدام‌های لازم انجام شده بود، اما در لحظات آخر، با ورود پیدا کردن دادستان سنندج به پرونده، از آزادی او جلوگیری شد.

فرزاد صفی‌خان‌پور هم در روز سه‌شنبه در میدان اصلی شهر دستگیر شد و علی‌رغم حضور در دادگاه و اجرای تمهیدات لازم، از آزادی او ممانعت به عمل آمده است.