صدای آمریکا
صدیقه وسمقی نماینده سابق شورای شهر تهران و همچنین پژوهشگر دینی، در نامهای ضمن انتقاد از سخنان علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی درباره حجاب اجباری، دیدگاههای او را از منظر دینی به چالش کشیده است.
خانم وسمقی در این نامه که روی سایت زیتون منتشر کرده با خطاب قراردادن علی خامنهای و تاکید بر اینکه «مسئولیت تمام پیامدهای مقابله با بیحجابی با شماست»، از او پرسیده در حالی که در قرآن بر لزوم پوشاندن موی سر برای زنان تصریح نشده، «الگوی سخت گیرانه جمهوری اسلامی برای پوشش زنان بر کدام دلایل قطعی و خدشه ناپذیر دینی و با کدام استدلال استوار شده است.»
هفته پیش، علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران سر باز زدن از حجاب اجباری را «حرام شرعی و حرام سیاسی» خوانده بود. براساس این سخنرانی او، نهادهای حکومتی از جمله قوه قضائیه، نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی مجموعهای از اقدامات برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری و تصویب قوانین را در برنامه کار خود قراردادهاند.
از شش ماه پیش که اعتراضات به مرگ مهسا امینی آغاز شد، زنان و دختران زیادی به مخالفت با حجاب اجباری پرداختهاند.
خانم وسمقی که به عنوان یک نواندیش دینی شناخته میشود، در نامه خود تاکید کرد، «موضوع پوشش زنان در سنت پیامبر به گونه ای که امروز مطرح می شود هرگز مطرح نبوده و شواهدی در دست نیست که نشان دهد در زمان پیامبر اسلام و پس از او زنان به دلیل نپوشاندن موی سر و یا حتی بدن خود مورد آزار و اذیت و مجازات قرار گرفته باشند.»
وی همچنین از علی خامنهای صراحتا خواسته تلقی خود از حجاب را روشن کند تا زنان بدانند که شواهد و مدارک قطعی و مسلم فرمان خدا و اسلام برای اعمال چنین محدودیت ها و محرومیت ها بر آنان چیست.
در نامه خانم وسمقی تاکید شده تا اینگونه پرسشها از سوی آقای خامنهای پاسخ داده نشود، «اصرار بر اجرای قانون حجاب خلاف عدل و انصاف خواهد بود».
او پیشنهاد داده زنانی که «به دلیل شکل پوشش خود مورد تعدی و آزار قرار گرفته و از حقوق حقه خود محروم شده و یا آسیب جسمی، روحی و مالی دیده اند، باید بتوانند علیه جمهوری اسلامی ادعای غرامت کنند و جمهوری اسلامی نیز مکلف به دلجویی از آنان است.»