نسرین ستوده: معترضان خواهان همه‌پرسی و تغییر نظام هستند

صدای آمریکا

نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر می‌گوید با وجود سرکوب‌های خشن، خشم معترضان فروکش نکرده و همچنان خواهان تغییر نظام در ایران هستند.

این فعال سیاسی که در مرخصی درمانی به سر می‌برد، روز چهارشنبه ۱۹ بهمن در گفتگویی تلویزیونی با کریستین امانپور، مجری و برنامه‌ساز سرشناس شبکه سی‌ان‌ان، گفت که اعتراضات در ایران همچنان جریان دارد و به‌ هیچ وجه تمام نشده است.

وی در این گفتگو با اشاره به روند اعتراضات در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد افزود: «او را به خاطر حجاب اجباری به قتل رساندند و در ایران پلیسی که باید محافظ حقوق زنان باشد، به صورت بی‌رحمانه‌ای زنان معترض را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد که این موضوع وجدان عمومی جامعه را به شدت آزرده کرده است.»

نسرین ستوده همچنین با اشاره به اعتراضات مدنی و صلح‌آمیز در دانشگاه‌ها و خیابان‌ها تصریح کرد:«معترضان با سرکوب خشن و ضرب و شتم روبرو شدند و نیروهای امنیتی به صورت گسترده‌ای از انواع گلوله‌ها برای کشتار و کور کردن معترضان استفاده کردند.»

وی تصریح کرد: «بسیاری از معترضان با خطر اعدام مواجه هستند، اما خشم آنها فروکش نکرده و با وجود سرکوب‌های بی‌رحمانه و خشن، هنوز مردم ایران خواهان تغییر نظام و همه‌پرسی هستند و بر آن تاکید دارند.»

خانم ستوده در پاسخ به سوالی درباره احتمال تغییر نظام گفت: «ما نمی‌دانیم، اما مردم به صورت روزافزونی خواهان این تغییر هستند.»

او درباره تغییرات در جامعه ایران بعد از چهار ماه اعتراض گسترده خیابانی هم گفت :«مواضع رسمی دولت درباره حجاب و زنان نه تنها تغییر نکرده، بلکه بدتر هم شده، اما نافرمانی مدنی زنان گسترده‌تر شده و ما هر روز شاهد حضور شجاعانه زنان بدون حجاب مورد نظر حاکمیت در انظار عمومی هستیم.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتصاب غذای فرهاد میثمی گفت که خواسته‌های او، خواسته‌های همه مردم ایران است.

فرهاد میثمی، پزشک، مترجم و فعال مدنی و مترجم مرداد ۱۳۹۷ به دلیل کنش‌های مدنی خود در مخالفت با حجاب اجباری بازداشت و به شش سال زندان محکوم شد. او در سال‌های گذشته بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به‌سربرده است.

نسرین ستوده لنگرودی حقوق‌دان، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانی کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را بر عهده داشته‌ است. ستوده در سال ۱۳۸۸ برنده جایزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بین‌الملل» شد.

خانم ستوده خود با اتهامات سیاسی و دفاع از حقوق زنان به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و هم‌اکنون در مرخصی درمانی به سر می‌برد.