مسمومیت ۲۱۰ دانش‌آموز با گاز منوکسیدکربن طی ۵ماه

ایران وایر

خبرگزاری رکنا روز دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ با انتشار گزارشی اعلام کرد طی ۵ ماه گذشته دستکم ۲۱۰ دانش‌آموز در شهرهای قم، اردبیل، قوچان و ساری با گاز مونوکسید کربن مسموم شده‌اند.

در هفته‌های اخیر نیز اخبار مرتبط با مسمومیت شماری از دانش‌آموزان شهر اردبیل منتشر شد. ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۱ رسانه‌های ایران از مسمومیت ۶۱ دانش‌آموز، معلم و کادر دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل بر اثر نشت گاز منوکسیدکربن از موتورخانه مدرسه خبر دادند و گفته شد که ۵۸ نفر از آن‌ها برای اقدامات بیشتر به مراکز درمانی منتقل شدند.

در گزارش رکنا آمده است که در همین بازه زمانی ۵۰ دانش‌آموز یکی از مدارس شبانه‌روزی ساری و ۱۵ دانش‌آموز دیگر نیز در قوچان دچار مسمومیت ناشی از منوکسید کربن شدند.

ناامن بودن تجهیزات گرمایشی در مدارس ایران یکی از بحث‌برانگیز‌ترین و انتقادبرانگیزترین مواردی بوده که نسبت به مقامات آموزش و پرورش کشور مطرح شده است.

حمیدرضا خان‌محمدی، سرپرست سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، گفته است:«۴۸ هزار بخاری گازی و یک هزار بخاری نفتی مدارس استاندارد نیستند و ۴۹ هزار کلاس درس در ایران نیازمند استانداردسازی است.»

روند افزایشی این آمار با آغاز هرساله فصل سرما درحالی صورت می‌گیرد که اقدام عملی موثری برای استانداردسازی از سوی مقامات مسئول صورت نگرفته است.

خصوصی‌سازی آموزش‌وپرورش موجب شده است که شمار زیادی از جامعه‌شناس‌ها، فعالان حقوق کودکان و ناظران اجتماعی نسبت به تبعات منفی آن برای کودکان و نوجوانان هشدار بدهند. یکی از این تبعات کاهش بودجه و امکانات مدارس دولتی در ایران است که می‌تواند تاثیر مستقیم بر ناایمن بودن کلاس‌های درس و تجهیزات گرمایشی مدارس ایران بگذارد.

سال۱۳۹۱ مدرسه دخترانه‌ای در روستای شین‌آباد، از توابع پیرانشهر، به‌علت نقص موجود در تجهیزات گرمایشی دچار حریق شد و ۲۹ تن از دانش‌آموزان این مدرسه دولتی دچار سوختگی شدید شدند و دو تن نیز جانشان را از دست دادند. این حادثه تلخ آما موجب نشد که وضعیت رسیدگی به استانداردسازی وسایل گرمایشی در مدارس ایران روند سریعتری پیدا کند.