از هر۲۰۰شکایت تجاوز به عنف،یک مورد آن به رسمیت شناخته می‌شود

ایران‌وایر

«محمد فرجی‌ها» در جشنواره ملی آرای قضایی با محوریت زن و خانواده که در سالن همایش بیمارستان عدل قوه قضاییه برگزار شد، گفت: «زنان بزه‌دیده در میان بزه‌دیدگان، فراموش‌شده‌تر هستند. متاسفانه از هر ۲۰۰ شکایت تجاوز به عنف یکی به رسمیت شناخته می‌شود  و درصد بسیار زیادی از زنان بزه‌دیده شکایتشان به رسمیت شناخته نشده است.»

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، امروز سه شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۱، «محمد فرجی‌ها» در جشنواره ملی آرای قضایی با محوریت زن و خانواده که در سالن همایش بیمارستان عدل قوه قضاییه برگزار شد، گفت: «زنان بزه‌دیده در میان بزه‌دیدگان، فراموش‌شده‌تر هستند. متاسفانه از هر ۲۰۰ شکایت تجاوز به عنف یکی به رسمیت شناخته می‌شود و درصد بسیار زیادی از زنان بزه‌دیده شکایتشان به رسمیت شناخته نشده است.»

آقای فرجی‌ها افزود: «لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» فرایند ۱۲ ساله‌ای را سپری کرده ولی هنوز به سرانجام نرسیده و هر بار آن را نگاه می‌کنم می‌بینم سه چهار ماده مهم آن حذف شده است.»

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این حقوقدان و استاد دانشگاه در ادامه گفت: «اولین گام در حمایت از زنان بزه‌دیده، متناسب‌کردن قوانین است. البته قضات با کنش‌گری‌های مختلف تلاش کردند که حمایت کنند ولی اساساً مسایل زنان، مسئله‌ای شخصی و خانوادگی محسوب می‌شود و به رسمیت شناخته نمی‌شود.»

انتقادات از قوانین و رویه‌های قضایی ضد زن و تبعیض علیه زنان در حالی در میان حقوقدانان گسترش یافته که جنبش «زن، زندگی، آزادی» پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، با حضور گسترده زنان در اعتراضات سراسری همچنان ادامه دارد. طی بیش از چهار دهه حکومت جمهوری اسلامی با قوانین ضد زن و تبعیض آمیز به ترویج خشونت علیه زنان کمک کرده و حقوق زنان و آزادی آنها را پایمال کرده است.